Ухвала
від 01.02.2024 по справі 333/2265/22
КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

Справа № 334/2265/22

Провадження № 2/333/108/24

У Х В А Л А

про заміну неналежного відповідача

01 лютого 2024 року м. Запоріжжя

Комунарський районний суд м. Запоріжжя у складі:

головуючого-судді Кулик В.Б.,

за участю секретаря судового засідання Майсак А.О.,

позивача ОСОБА_1 , під час розгляду у відкритому судовому засіданні, в залі суду м. Запоріжжя, за правилами спрощеного позовного провадження, цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства «Міська дитяча лікарня № 1» Запорізької міської ради, Національної служби здоров`я України про стягнення матеріальної та моральної шкоди, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Комунарського районного суду м. Запоріжжя перебуває вказана вище цивільна справа.

Позивач ОСОБА_1 в судовому засіданні заявила клопотання про заміну відповідача КНП «Міська дитяча лікарня № 1» ЗМР на належного КНП «Міська дитяча лікарня № 5» ЗМР, оскільки за даний часвідповідно до рішення Запорізької міської ради від 07.12.2022 року № 52 реорганізовано юридичну особу КНП «Міська дитяча лікарня № 1» ЗМР шляхом приєднання до КНП «Міська дитяча лікарня № 5» ЗМР. Відповідно до п. 2 рішення Запорізької міської ради від 07.12.2022 року № 52 КНП «Міська дитяча лікарня № 5» ЗМР є правонаступником усіх прав та обов`язків КНП «Міська дитяча лікарня № 1» ЗМР.

Інші учасники справи, належним чином повідомлені про час та місце розгляду справи, у судове засідання не з`явились. Указане відповідно до вимог ст. 223 ЦПК України не перешкоджає розгляду клопотання.

Розглянувши клопотання про заміну неналежного відповідача, а також матеріали цивільної справи, що стосуються даного клопотання, заслухавши позивача, суд дійшов такого висновку.

Статтею 51 ЦПК Українипередбачено можливість здійснення заміни неналежного відповідача, у випадку, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом.

Відповідно до положеньст. 51, ч. ч. 2, 3 ЦПК Українисуд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі; після спливу цих строків, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Зурахуванням викладеного,зважаючи напідстави заявленогопозивачем клопотання,суд вважаєза можливеклопотання позивачапро замінуненалежного відповідачазадовольнити,замінити первісноговідповідача на КНП «Міська дитяча лікарня № 5» ЗМР.

Керуючись ст.51, ст.222 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про заміну неналежного відповідача належним відповідачем задовольнити.

Замінити відповідача Комунальне некомерційне підприємство «Міська дитяча лікарня № 1» Запорізької міської ради по справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства «Міська дитяча лікарня № 1» Запорізької міської ради, Національної служби здоров`я України про стягнення матеріальної та моральної шкоди, належним відповідачем Комунальне некомерційне підприємство «Міська дитяча лікарня № 5» Запорізької міської ради.

Розгляд справи відкласти на 11 год. 30 хв. 12 березня 2024 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Комунарського районного суду

м. Запоріжжя Кулик В.Б.

Дата ухвалення рішення01.02.2024
Оприлюднено07.02.2024
Номер документу116790428
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення матеріальної та моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —333/2265/22

Рішення від 11.04.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Кулик В. Б.

Рішення від 11.04.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Кулик В. Б.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Кулик В. Б.

Ухвала від 12.01.2023

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Кулик В. Б.

Ухвала від 19.06.2022

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Кулик В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні