Ухвала
від 06.02.2024 по справі 521/10453/23
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа №521/10453/23

Провадження № 2/521/457/24

Ухвала

06 лютого 2024 року м. Одеса

Малиновський районний суд міста Одеси у складі:

головуючого судді Тополевої Ю.В.,

за участю секретаря Бодрухіної К.І.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні клопотання представника ОСОБА_1 про проведеннясудового засіданняв режимівідеоконференції позамежами приміщеннясуду уцивільній справіза позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 ,за участітретьої особи:Товариства зобмеженою відповідальністю«Стікон» проподіл майнаподружжя,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Малиновського районного суду м. Одеси перебуває вищевказана цивільна справа.

Відкрите підготовче судове засідання призначене на 12 лютого 2024 року об 11 годині 00 хвилин.

05 лютого 2024 року представник ОСОБА_1 подали до суду клопотання про проведення підготовчого судового засідання в режимі відеоконференції, в якому просив забезпечити проведення судового засідання, призначеного на 12 лютого 2024 року об 11 годині 00 хвилин в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що клопотання про проведення підготовчого судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду належить задовольнити.

За приписамич.ч.1-4ст.212ЦПК Україниучасники справимають правобрати участьу судовомузасіданні врежимі відеоконференціїпоза межамиприміщення судуза умовинаявності усуді відповідноїтехнічної можливості,про якусуд зазначаєв ухваліпро відкриттяпровадження усправі,крім випадків,коли явкацього учасникасправи всудове засіданнявизнана судомобов`язковою. Учасниксправи подаєзаяву проучасть усудовому засіданнів режимівідеоконференції позамежами приміщеннясуду непізніше ніжза п`ятьднів досудового засідання.Копія заявив тойсамий строкнадсилається іншимучасникам справи. Учасникисправи берутьучасть усудовому засіданнів режимівідеоконференції позамежами приміщеннясуду звикористанням власнихтехнічних засобівта електронногопідпису згідноз вимогамиПоложення проЄдину судовуінформаційно-телекомунікаційнусистему та/абоположень,що визначаютьпорядок функціонуванняїї окремихпідсистем (модулів). На період діїкарантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню особливо небезпечних інфекційних хвороб, учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеномуЗаконом України«Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» або Державною судовою адміністрацією України.

Враховуючи вищенаведене, суд приходить до висновку, що клопотання представника позивача слід задовольнити, відкрите підготовче судове засідання призначене на 12 лютого 2024 року об 11 годині 00 хвилин провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Разом із цим, суд роз`яснює, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо, несе учасник справи, який подав відповідну заяву, та звертає увагу, що учасників справи попереджено в ухвалі про відкриття провадження від 12 травня 2023 року, що зала судових засідань № 206 Малиновського районного суду міста Одеси не оснащена технічною можливістю для проведення в порядкуст. 212 ЦПК Українисудових засідань в режимі відеоконференції.

Керуючись ст. 212 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання представника ОСОБА_1 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , за участі третьої особи: Товариства з обмеженою відповідальністю «Стікон» про поділ майна подружжя задовольнити.

Надати можливість представнику ОСОБА_1 брати участь у відкритому підготовчому судовому засіданні, яке призначене на 12 лютого 2024 року об 11 годині 00 хвилин, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 5ст. 212 ЦПК Україниризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України -http://ml.od.court.gov.ua/sud1519/gromadyanam/csz/.

Копію ухвали про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: Ю.В. Тополева

06.02.24

Дата ухвалення рішення06.02.2024
Оприлюднено08.02.2024
Номер документу116791276
СудочинствоЦивільне
Сутьпроведеннясудового засіданняв режимівідеоконференції позамежами приміщеннясуду уцивільній справіза позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 ,

Судовий реєстр по справі —521/10453/23

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Тополева Ю. В.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Тополева Ю. В.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Тополева Ю. В.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Тополева Ю. В.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Тополева Ю. В.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Тополева Ю. В.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Тополева Ю. В.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Тополева Ю. В.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Тополева Ю. В.

Ухвала від 15.09.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Тополева Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні