Ухвала
від 25.01.2024 по справі 296/4306/23
КОРОЛЬОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 296/4306/23

2/296/622/24

У Х В А Л А

Іменем України

25 січня 2024 рокум. Житомир

Корольовський районний суд м. Житомира в складі:

головуючого судді Драча Ю.І.

за участю секретаря Алексеєнко В.В.,

позивача ОСОБА_1

представника позивача Масляніцина В.І.

розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю « Фінансова компанія «Інвест Хаус», третя особа без самостійних вимог на стороні відповідача Львівська регіональна філія державного підприємства «Національні інформаційні системи» Львівської області в особі начальника відділу супроводження інформаційних систем реєстратора Бурачок Іванни Василівни про зняття арешту з транспортного засобу

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом в якому просив суд визнати протиправним звернення ТОВ «Фінансова компанія «Інвест Хаус» до Львівської регіональної філії державного підприємства «Національні інформаційні системи» Львівської області із вимогою застосувати обтяження у вигляді застави рухомого майна автомобіля марки Fiat Doblo Panorama 2007 року випуску, д.н.з. НОМЕР_1 зареєстрованого на ім`я ОСОБА_1 та зняти арешт із зазначеного майна.

Ухвалою судді від 26.10.2023 справу прийнято до провадження та призначено до розгляду.

Позивачем подано заяву про залишення без розгляду позов в частині зняття арешту з майна, оскільки після звернення до суду з позовом відповідач зняв обтяження.

Представником відповідача подано заяву про закриття провадження у справі, оскільки відповідачем 16.11.2023 подано заяву про зняття обтяження.

Суд, вивчивши матеріали цивільної справи, прийшов до наступного висновку.

У відповідність до частини першої статті 2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Згідно пункту 2 частини 1 статті 255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо відсутній предмет спору.

Як встановлено судом та підтверджено представником позивача, за заявою відповідача знято обтяження з автомобіля марки Fiat Doblo Panorama 2007 року випуску, д.н.з. НОМЕР_1 після відкриття провадження, тому суд вважає за можливе закрити провадження в цій частині.

Однак, враховуючи, що позивачем окрім позовної вимоги про зняття арешту з майна було заявлено вимогу про визнання протиправним звернення ТОВ «Фінансова компанія «Інвест Хаус» до Львівської регіональної філії державного підприємства «Національні інформаційні системи» Львівської області із вимогою застосувати обтяження у вигляді застави рухомого майна автомобіля марки Fiat Doblo Panorama 2007 року випуску, д.н.з. НОМЕР_1 зареєстрованого на ім`я ОСОБА_1 , які підтримується ним, суд не вбачає підстав для закриття провадження в даній частині.

Враховуючи викладене, заява представника відповідача підлягає частковому задоволенню.

Також, слід зазначити, що оскільки представником позивача та позивачем підтверджено, що обтяження з майна знято, суд задовольнив частково заяву про закриття провадження, тому заява представника позивача про залишення позову без розгляду в частині вимог задоволенню не підлягає.

Керуючись п.2 ч.1 ст.255 ЦПК України,

УХВАЛИВ

Клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальністю « Фінансова компанія «Інвест Хаус» про закриття провадження задовольнити частково.

Закрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю « Фінансова компанія «Інвест Хаус», третя особа без самостійних вимог на стороні відповідача Львівська регіональна філія державного підприємства «Національні інформаційні системи» Львівської області в особі начальника відділу супроводження інформаційних систем реєстратора Бурачок Іванни Василівни в частині позовних вимог щодо зняття обтяження з автомобіля.

Продовжити розгляд справи в частині вимог про визнати протиправним звернення ТОВ «Фінансова компанія «Інвест Хаус» до Львівської регіональної філії державного підприємства «Національні інформаційні системи» Львівської області із вимогою застосувати обтяження у вигляді застави рухомого майна автомобіля марки Fiat Doblo Panorama 2007 року випуску, д.н.з. НОМЕР_1 зареєстрованого на ім`я ОСОБА_1 .

Заяву ОСОБА_1 про залишення позову без розгляду в частині в частині зняття арешту з майна залишити без задоволення.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала може бути оскаржена до Житомирського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги в 15-денний строк з дня складення ухвали суду.

Суддя Ю. І. Драч

Дата ухвалення рішення25.01.2024
Оприлюднено08.02.2024
Номер документу116797012
СудочинствоЦивільне
Сутьзняття арешту з транспортного засобу

Судовий реєстр по справі —296/4306/23

Рішення від 25.01.2024

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Драч Ю. І.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Драч Ю. І.

Ухвала від 26.10.2023

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Драч Ю. І.

Ухвала від 14.08.2023

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 21.07.2023

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 26.06.2023

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 12.05.2023

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Драч Ю. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні