Ухвала
від 06.02.2024 по справі 709/7/24
ЧОРНОБАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 709/7/24

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

06 лютого 2024 року смт Чорнобай

Чорнобаївський районний суд Черкаської області в складі:

головуючого судді - Левченка В. В.,

за участі секретаря судового засідання - Нікітенко В. Г.,

представника відповідача - ОСОБА_1 ,

розглядаючи увідкритому підготовчомусудовому засіданні у залі судових засідань Чорнобаївського районного суду Черкаської області цивільну справу за позовом ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 доТовариства зобмеженою відповідальністю"ІмШевченка" про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою шляхом її повернення та скасування рішення державного реєстратора про державну реєстрацію права оренди земельної ділянки,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 (далі позивачі) звернулися до Чорнобаївського районного суду Черкаської області з позовною заявою до ТОВ "Ім Шевченка" (далі відповідач) про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою шляхом її повернення та скасування рішення державного реєстратора про державну реєстрацію права оренди земельної ділянки.

Представник відповідача ОСОБА_1 подав до суду клопотання про залишення позову без руху, оскільки в позовній заяві позивачі просять зобов`язати ТОВ "Ім Шевченка" повернути їм земельні ділянки, скасувати рішення державного реєстратора та припинити право оренди ТОВ "Ім Шевченка". При цьому ОСОБА_2 заявила вказані вимоги щодо 4 земельних ділянок, таким чином нею було заявлено 12 немайнових вимог, тому сума судового збору складає 12883,20 грн. ОСОБА_3 заявила вказані вимоги щодо 2 земельних ділянок, таким чином нею було заявлено 6 немайнових вимог, тому сума судового збору складає 6441,60 грн. ОСОБА_4 заявив вказані вимоги щодо 2 земельних ділянок, таким чином ним було заявлено 6 немайнових вимог, тому сума судового збору складає 6441,60 грн.

Позивачі додали до позову квитанції про сплату судового збору на суму 1073,60 кожний, а тому останні не сплатили судовий збір у встановленому законом порядку.

В підготовче судове засідання представник позивачів ОСОБА_5 не з`явився, з технічних причин в режимі відеоконференції також не зміг прийняти участь.

В підготовчому судовому засіданні представник відповідача ОСОБА_1 клопотання підтримав та просив залишити без руху позовну заяву.

Заслухавши представника відповідача, дослідивши матеріали справи, суд дійшов такого висновку.

Частиною 4 ст. 177 ЦПК України встановлено, що до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Позивачами заявлено позовні вимоги немайнового характеру:

- зобов`язати ТОВ"ІмШевченка"повернути позивачам земельні ділянки;

- скасувати рішення державного реєстратора виконавчого комітету Васютинської сільської ради Чорнобаївського району Черкаської області про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, щодо державної реєстрації права оренди земельних ділянок з одночасним припиненням права оренди ТОВ "Ім Шевченка" щодо земельних ділянок.

При цьому позовні вимоги щодо припинення права оренди ТОВ "Ім Шевченка" щодо земельних ділянок є похідними вимогами від вимог про скасування рішення державного реєстратора про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, щодо державної реєстрації права оренди земельних ділянок, а тому оплачуються судовим збором за ставками встановленими для цих вимог.

Так, позивач ОСОБА_2 заявила вказані вимоги щодо 4 земельних ділянок, тобто нею було заявлено 8 позовних вимог немайнового характеру.

Позивач ОСОБА_3 заявила вказані вимоги щодо 2 земельних ділянок, тобто нею було заявлено 4 позовних вимог немайнового характеру.

Позивач ОСОБА_4 заявив вказані вимоги щодо 2 земельних ділянок, тобто ним було заявлено 4 позовних вимог немайнового характеру.

Статтею 3 Закону України «Про судовий збір» передбачено, що судовий збір справляється за подання до суду позовної заяви та іншої заяви, передбаченої процесуальним законодавством.

Згідно із п.п. 1, 2 ч. 1 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду,- у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі. За подання до суду позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою, судовий збір становить 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно п. 10 та п. 13 Постанови пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ №10 від 17 жовтня 2014 року "Про застосування судами законодавства про судові витрати у цивільних справах" подані до суду позовні заяви чи заяви, а також зустрічні позовні заяви можуть містити кілька самостійних позовних вимог, кожна з яких є об`єктом справляння судового збору. Якщо в позовній заяві об`єднано кілька самостійних вимог майнового характеру, пов`язаних між собою, то, враховуючи, що об`єктом справляння судового збору є позовна заява, максимальний розмір судового збору має відповідати загальній сумі всіх вимог. При цьому судовий збір може бути сплачено окремо за кожною вимогою або загальною сумою за всіма позовними вимогами.

Отже, за подання даної позовної заяви позивачу ОСОБА_2 необхідно сплатити судовий збір за кожну позовну вимогу немайнового характеру, що, враховуючи розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, становить 8588,80 грн. (1073,60 грн. (судовий збір за подання позовної заяви немайнового характеру фізичною особою) х 8 (кількість позовних вимог) = 8588,80 грн.).

Позивачу ОСОБА_3 необхідно сплатити судовий збір за кожну позовну вимогу немайнового характеру, що, враховуючи розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, становить 4294,40 грн. (1073,60 грн. (судовий збір за подання позовної заяви немайнового характеру фізичною особою) х 4 (кількість позовних вимог) = 4294,40 грн.).

Позивачу ОСОБА_4 необхідно сплатити судовий збір за кожну позовну вимогу немайнового характеру, що, враховуючи розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, становить 4294,40 грн. (1073,60 грн. (судовий збір за подання позовної заяви немайнового характеру фізичною особою) х 4 (кількість позовних вимог) = 4294,40 грн.).

Всупереч цьому, позивачами долучено до позовної заяви квитанції про сплату судового збору у сумі 1073,60 грн., кожним, тобто за одну позовну вимогу. Таким чином, позивачам необхідно доплатити судовий збір, а саме ОСОБА_2 у розмірі 7515,20 грн., ОСОБА_3 у розмірі 3220,80 грн., ОСОБА_4 у розмірі 3220,80 грн.

Судовий збір слід сплатити за реквізитами: отримувач коштів ГУК у Черк.обл./тг

смт Чорноб/22030101; код отримувача (код за ЄДРПОУ) - 37930566; банк отримувача - Казначейство України(ел. адм. подат.); код банку отримувача (МФО) 899998; рахунок отримувача - UA738999980313161206000023761; код класифікації доходів бюджету 22030101; призначення платежу - *;101;


(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків фізичної особи (завжди має

10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і має відповідну відмітку у паспорті); Судовий збір, за позовом


(ПІБ чи назва установи, організації позивача), Чорнобаївський районний суд Черкаської області (назва суду, де розглядається справа).

Згідно ч. 11 ст. 187 ЦПК України суддя, встановивши, після відкриття провадження у справі, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175, 177 цього Кодексу, постановляє ухвалу не пізніше наступного дня, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п`яти днів з дня вручення позивачу ухвали.

За таких обставин позовна заява підлягає залишенню без руху з наданням позивачам строку для усунення недоліків.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 177, 187, 258-261 ЦПК України, суд,

у х в а л и в:

Залишити без руху позовну заяву ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 до Товариства з обмеженою відповідальністю

"ІмШевченка" про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою шляхом її повернення та скасування рішення державного реєстратора про державну реєстрацію права оренди земельної ділянки.

Надати позивачам строк 5 (п`ять) днів з дня вручення цієї ухвали для усунення недоліків зазначених в мотивувальній частині ухвали.

Роз`яснити позивачам, що у разі якщо у вказаний строк недоліки позовної заяви не будуть усунуті, позовна заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Копію ухвали надіслати позивачам.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя В.В. Левченко

Дата ухвалення рішення06.02.2024
Оприлюднено08.02.2024
Номер документу116799285
СудочинствоЦивільне
Сутьдержавну реєстрацію права оренди земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —709/7/24

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Левченко В. В.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Левченко В. В.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Левченко В. В.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Левченко В. В.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Левченко В. В.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Левченко В. В.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Левченко В. В.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Левченко В. В.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Левченко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні