Ухвала
від 05.02.2024 по справі 320/21845/23
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про прийняття адміністративної справи до провадження

05 лютого 2024 року Київ № 320/21845/23

Суддя Київського окружного адміністративного суду Скрипка І.М., розглянувши матеріали адміністративної справи за позовом Київського міського відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Товариства з обмеженою відповідальністю «Стафф Сервіс Компані» про стягнення штрафних (фінансових) санкцій,

в с т а н о в и в:

до Київського окружного адміністративного суду звернулось Київське міське відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю (далі - позивач) з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Стафф Сервіс Компані» (далі - відповідач), у якому просить суд стягнути з відповідача адміністративно-господарські санкції у загальному розмірі 2 768 200, 46 грн.

Відповідно до ухвали суду від 03.07.2023 (суддя Журавель В.О.) відкрито загальне позовне провадження у справі, призначено підготовче засідання на 23.10.2023.

Згідно із частиною першою статті 35 Кодексу адміністративного судочинства України, справа, розгляд якої розпочато одним суддею, повинна бути розглянута цим самим суддею, за винятком випадків, які унеможливлюють участь судді у розгляді справи.

У силу вимог частини дев`ятої статті 31 Кодексу адміністративного судочинства України, невирішені судові справи за вмотивованим розпорядженням керівника апарату суду, що додається до матеріалів справи, передаються для повторного автоматизованого розподілу справ виключно у разі, коли суддя не може продовжувати розгляд справи більше чотирнадцяти днів, що може перешкодити розгляду справи у строки, встановлені цим Кодексом.

На підставі розпорядження керівника апарату Київського окружного адміністративного було проведено повторний автоматизований розподіл вказаної справи з підстав, зазначених у ньому.

Внаслідок автоматизованого розподілу 31.01.2024 матеріали справи були передані для розгляду судді Скрипці І.М.

Відповідно до частини другої статті 35 Кодексу, у разі зміни складу суду розгляд справи починається спочатку, за винятком випадків, визначених цим Кодексом.

Згідно зі статтями 257, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, ця справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження, оскільки відсутні передбачені частиною четвертою статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України виключні випадки, відповідно до яких справа підлягає обов`язковому розгляду за правилами загального позовного провадження.

10.10.2023 до суду від відповідача надійшов відзив на позовну заяву.

23.10.2023 від позивача до суду надійшла відповідь на відзив.

Із положень частини першої статті 242 Кодексу адміністративного судочинства України слідує, що рішення суду повинно ґрунтуватися на засадах верховенства права, бути законним і обґрунтованим та при цьому суд має керуватись основоположними в адміністративному процесі принципами, які закріплені у статті 2 цього Кодексу.

Із метою всебічного та повного дослідження усіх обставин справи та надання їм належної правової оцінки, у суду виникла необхідність в отриманні та дослідженні додаткових доказів у справі.

Статтею 72 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування. Предметом доказування є обставини, які підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення (частини перша та друга статті 73 Кодексу адміністративного судочинства України).

Частиною третьою статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що суд може збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Згідно із частинами третьою та шостою статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України, про витребування доказів за власною ініціативою суд постановляє ухвалу.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Із урахуванням викладеного, для об`єктивного, повного і всебічного розгляду справи суд доходить висновку про необхідність витребування додаткових доказів у справі, зокрема від Київського міського центру зайнятості, який не є учасником справи.

Керуючись статтями 12, 30, 35, 72, 79, 80, 171, 243, 248, 257, 259-262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

1. Адміністративну справу № 320/21845/23 прийняти до свого провадження. Справа розглядатиметься одноособово суддею Скрипкою І.М. за правилами спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання.

2. Запропонувати відповідачеві подати до суду заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань та аргументів протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив.

Роз`яснити відповідачеві, що відповідно до частини другої статті 164, частин третьої, четвертої статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України до заперечення мають бути додані документи, що підтверджують надіслання (надання) їх іншим учасникам справи.

2.1. Витребувати у відповідача протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення (ознайомлення) копії цієї ухвали належним чином засвідчені у придатному для читання вигляді (у разі, якщо такі документи не надавались раніше):

- докази створення робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю у 2022 році;

- розрахунок середньооблікової кількості штатних працівників облікового складу в 2022 році помісячно;

- копії всіх штатних розписів за 2022 рік;

- інформацію про кількість вакансій у 2022 році;

- копії всіх звітів про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю за 2022 рік.

3. Витребувати у Київського міського центру зайнятості протягом десяти днів із дня вручення (ознайомлення) цієї ухвали:

- відомості (у формі довідки) стосовно звернення Товариства з обмеженою відповідальністю «Стафф Сервіс Компані» (код ЄДРПОУ: 39932392, місцезнаходження: вул. Щекавицька, буд. 30/39, офіс 17, м. Київ, 04071) до територіального центру зайнятості з повідомленням про наявність вакансій для працевлаштування осіб з інвалідністю у 2022 році;

- належним чином засвідчені копії звітності № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)», поданої Товариством з обмеженою відповідальністю «Стафф Сервіс Компані» до територіального центру зайнятості упродовж 2022 року;

- інформацію про випадки відмови відповідача у працевлаштуванні осіб з інвалідністю за їх зверненнями та/або за направленнями відповідних органів державної служби зайнятості.

4. Роз`яснити учасникам справи про можливість отримання інформації по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в Інтернеті за посиланням: http://adm.ko.court.gov.ua/sud1070/.

5. Копію ухвали суду надіслати (видати) учасникам справи (їхнім представникам).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Скрипка І.М.

Дата ухвалення рішення05.02.2024
Оприлюднено08.02.2024
Номер документу116803654
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення штрафних (фінансових) санкцій

Судовий реєстр по справі —320/21845/23

Ухвала від 01.05.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Скрипка І.М.

Ухвала від 18.03.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Скрипка І.М.

Ухвала від 05.02.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Скрипка І.М.

Ухвала від 03.07.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні