Ухвала
від 02.02.2024 по справі 420/3331/24
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/3331/24

УХВАЛА

02 лютого 2024 року м.Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Хом`якова В.В., розглянувши матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 до Одеського окружного адміністративного суду про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИЛА:

До суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Одеського окружного адміністративного суду, в якій позивач просить:

визнати протиправними дії Одеського окружного адміністративного суду щодо відмови у видачі довідки про суддівську винагороду для обчислення щомісячного довічного грошового утримання судді Одеського окружного адміністративного суду у відставці ОСОБА_1 станом 01 сiчня 2024 року, із розрахунком суддівської винагороди, виходячи з розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб: з 01 січня 2024 року в розмiрi 3028,00 грн., з урахуванням регіонального коефіцієнту - 1,25;

зобов`язати Одеський окружний адміністративний суд видати ОСОБА_1 довідку про суддівську винагороду для обчислення щомісячного довічного грошового утримання судді Одеського окружного адміністративного суду у відставці ОСОБА_1 станом на 01 січня 2024 року із розрахунком суддівської винагороди виходячи з розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб: з 01 січня 2024 року в розмiрi 3028,00 грн., з урахуванням регіонального коефіцієнту - 1,25.

Згідно витягу з протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 31.01.2024 справу передано для розгляду судді Хом`яковій В.В.

Приписами ч. 1 ст.28 КАС України визначено, що підсудність справи, у якій однією із сторін є суд або суддя суду, до підсудності якого віднесена ця справа за загальними правилами, визначається ухвалою суду вищої інстанції, постановленою без повідомлення сторін.

Підсудність - це визначена за передбаченими КАС України критеріями (територіальності, предметності та інстанційності) компетенція конкретного суду на розгляд справ, що відносяться до його юрисдикції (підвідомчі йому).

Відповідно до пункту 6 частини 1 статті 29 КАС України, суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо однією із сторін у справі є суд, в якому розглядається справа, або суддя цього суду.

Розглянувши матеріали поданого адміністративного позову суд зазначає наступне.

Відповідачем у справі зазначено Одеський окружний адміністративний суд, справа підсудна цьому ж суду, отже, зазначені обставини унеможливлюють вирішення даної справи Одеським окружним адміністративним судом з огляду на положення ст. 28 КАС України.

Статтею 29 КАС України унормовано випадки передачі адміністративних справ з одного адміністративного суду до іншого. Відповідно до пункту 6 частини 1 статті 29 КАС України, суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо однією із сторін у справі є суд, в якому розглядається справа, або суддя цього суду.

Приписами ч. 1 ст.28 КАС України визначено, що підсудність справи, у якій однією із сторін є суд або суддя суду, до підсудності якого віднесена ця справа за загальними правилами, визначається ухвалою суду вищої інстанції, постановленою без повідомлення сторін.

За наведених обставин, виходячи з необхідності дотримання вимог щодо юрисдикції (підсудності) розгляду справ, суд приходить до висновку про необхідність передачі даної адміністративної справи до суду вищої інстанції для визначення підсудності.

На підставі викладеного та керуючись статтями 28, 29, 243, 248, 256, 293 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Матеріали адміністративної справи № 420/3331/24 за позовом ОСОБА_1 до Одеського окружного адміністративного суду про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії направити до П`ятого апеляційного адміністративного суду, як суду вищої інстанції, для визначення підсудності.

Копію ухвали надіслати позивачеві.

Ухвала судді набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду повністю або частково у випадках, визначених статтею 294 цього Кодексу. Оскарження ухвали суду, яка не передбачена статтею 294 цього Кодексу, окремо від рішення суду не допускається. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя В.В. Хом`якова

Дата ухвалення рішення02.02.2024
Оприлюднено08.02.2024
Номер документу116804339
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо управління, нагляду, контролю та інших владних управлінських функцій (призначення, перерахунку та здійснення страхових виплат) у сфері відповідних видів загальнообов’язкового державного соціального страхування, з них загальнообов’язкового державного пенсійного страхування

Судовий реєстр по справі —420/3331/24

Ухвала від 01.04.2024

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Бульба Н.О.

Ухвала від 26.02.2024

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Крусян А.В.

Ухвала від 02.02.2024

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні