Ухвала
від 07.02.2024 по справі 595/262/24
БУЧАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 595/262/24

Провадження № 2/595/152/2024

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

"07" лютого 2024 р. місто Бучач

Суддя Бучацького районного суду Тернопільської області Созанська Л.І., розглянувши матеріали цивільної справи за позовною заявою керівника Бучацької окружної прокуратури (м. Бучач, вул. Міцкевича, 10а Тернопільської області) в інтересах держави в особі Національної Служби Здоров`я України (м. Київ, просп. Степана Бандери, 19), Тернопільської обласної ради (м. Тернопіль, вул. Грушевського, 8), треті особи, які не заявляють самостійних вимог на стороні позивача - комунальне некомерційне підприємство «Тернопільська обласна клінічна лікарня» Тернопільської обласної ради (м. Тернопіль, вул. Клінічна, 1), комунальне некомерційне підприємство «Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня» Тернопільської обласної ради (м. Тернопіль, вул. Академіка Сахарова, 2), до ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) про відшкодування витрат, понесених закладом охорони здоров`я на стаціонарне лікування потерпілих від кримінального правопорушення, -

ВСТАНОВИВ:

До Бучацького районного суду Тернопільської області надійшла позовна заява керівника Бучацької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Національної Служби Здоров`я України, Тернопільської обласної ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на стороні позивача - КНП «Тернопільська обласна клінічна лікарня» Тернопільської обласної ради, КНП «Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня» Тернопільської обласної ради, до ОСОБА_1 про відшкодування витрат, понесених закладом охорони здоров`я на стаціонарне лікування потерпілих від кримінального правопорушення в сумі 72934,80 грн.

Позовна заявавідповідає вимогамстатей 175-177ЦПК України.

Підстави,визначеністаттями185-186ЦПКУкраїни,длязалишенняпозовної заявибезруху,поверненняпозовноїзаяви чивідмовиувідкритті провадження у справі відсутні, тому позовнузаявуслідприйняти дорозглядута відкрити провадження у справі.

Відповідно до положень ч. 2 ст. 274 ЦПК України, суд вважає, що даний позов підлягає розгляду у порядку спрощеного позовного провадження.

На підставі наведеного та керуючись ст. ст. 19,175, 177, 187, 274, 277 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою керівника Бучацької окружної прокуратури (м. Бучач, вул. Міцкевича, 10а Тернопільської області) в інтересах держави в особі Національної Служби Здоров`я України (м. Київ, просп. Степана Бандери, 19), Тернопільської обласної ради (м. Тернопіль, вул. Грушевського, 8), треті особи, які не заявляють самостійних вимог на стороні позивача - комунальне некомерційне підприємство «Тернопільська обласна клінічна лікарня» Тернопільської обласної ради (м. Тернопіль, вул. Клінічна, 1), комунальне некомерційне підприємство «Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня» Тернопільської обласної ради (м. Тернопіль, вул. Академіка Сахарова, 2), до ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) про відшкодування витрат, понесених закладом охорони здоров`я на стаціонарне лікування потерпілих від кримінального правопорушення.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження.

Судове засідання для розгляду справи по суті провести у залі судових засідань №1 в приміщенні Бучацького районного суду Тернопільської області, розташованому за адресою: вул. Міцкевича,11, м. Бучач, Тернопільська область.

В судове засідання, призначене на "27" лютого 2024 р. об 11:30, викликати сторони.

Встановити відповідачу строк п`ятнадцять днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, протягом якого відповідач має право подати відзив на позовну заяву, з урахуванням вимог статті 178 ЦПК України. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) позивачеві одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу строк два дні із дня отримання відзиву, протягом якого позивач має право подати відповідь на відзив, до якої застосовуються правила, встановлені частинами третьою п`ятою ст. 178 ЦПК України. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) відповідачеві одночасно з надісланням (наданням) відповіді не відзив до суду.

Встановити відповідачустрокдва днііздняотримання відповідінавідзивдля поданнязаперечення, до якого застосовуються правила, встановлені частинами третьою п`ятою ст.178 ЦПК України. Копія заперечення на відповідь на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) позивачеві одночасно з надісланням (наданням) заперечення на відповідь на відзив до суду.

Учасник справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://bc.te.court.gov.ua.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати позивачу.

Копію ухвали про відкриття провадження разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати відповідачу.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: Л. І. Созанська

Дата ухвалення рішення07.02.2024
Оприлюднено08.02.2024
Номер документу116812984
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування витрат, понесених закладом охорони здоров`я на стаціонарне лікування потерпілих від кримінального правопорушення

Судовий реєстр по справі —595/262/24

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Созанська Л. І.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Созанська Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні