Ухвала
від 27.02.2024 по справі 595/262/24
БУЧАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 595/262/24

Провадження № 2/595/152/2024

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27.02.2024 місто Бучач

Бучацький районнийсуд Тернопільськоїобласті вскладі:

головуючого - судді Созанської Л.І.,

за участю секретаря судового засідання Шпуняр О.В.,

прокурора Гриньків М.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань в порядку спрощеного позовного провадження суду цивільну справу за позовом керівника Бучацької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Національної Служби Здоров`я України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на стороні позивача - комунальне некомерційне підприємство «Тернопільська обласна клінічна лікарня» Тернопільської обласної ради, комунальне некомерційне підприємство «Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня» Тернопільської обласної ради, до ОСОБА_1 про відшкодування витрат, понесених закладом охорони здоров`я на стаціонарне лікування потерпілих від кримінального правопорушення,-

В С Т А Н О В И В :

Керівник Бучацької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Національної Служби Здоров`я України звернувся до суду із позовом до ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на стороні позивача - КНП «Тернопільська обласна клінічна лікарня» Тернопільської обласної ради, КНП «Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня» Тернопільської обласної ради,про відшкодування витрат, понесених закладом охорони здоров`я на стаціонарне лікування потерпілих від кримінального правопорушення.

Ухвалою судді Бучацького районного суду Тернопільської області від 07 лютого 2024 року відкрито провадження у даній справі, постановлено розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження. Судове засідання призначено на 27 лютого 2024 року об 11 год 30 хв.

16 лютого 2024 року та повторно 21 лютого 2024 року на адресу суду надійшли заяви відповідача ОСОБА_1 , згідно яких він повністю визнає позовні вимоги. До клопотань долучені копії та оригінали квитанцій до платіжної інструкції на переказ готівки № 0.0.3473232102.1, №0.0.3473233257.1 від 15 лютого 2024 року про відшкодування витрат, понесених закладами охорони здоров`я на стаціонарне лікування потерпілих.

Прокурор всудовомузасіданні заявилаклопотання, у якому просить суд закрити провадження у даній справі, у зв`язку з відсутністю предмета спору, оскільки ОСОБА_1 добровільно відшкодовані витрати в сумі 72934,80 грн, понесені закладами охорони здоров`я на стаціонарне лікування потерпілих від кримінального правопорушення, що підтверджується квитанціями до платіжної інструкції на переказ готівки № 0.0.3473232102.1, №0.0.3473233257.1 від 15 лютого 2024 року.

В судове засідання представник третьої особи, яка не заявляє самостійнихвимог напредмет споруна стороніпозивача КНП «Тернопільська обласна клінічна лікарня» Тернопільської обласної ради не з`явився, однак згідно поданої заяви просив суд розглянути справу без його участі.

В судове засідання представники позивачів Національної Служби Здоров`я України, Тернопільської обласної ради, а також представник третьої особи, яка не заявляє самостійнихвимог напредмет споруна стороніпозивача - КНП «Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня» Тернопільської обласної ради не з`явилися, хоч належно повідомлялися про розгляд справи.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що клопотання про закриття провадження у справі підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 255 ЦПК України суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі, якщо відсутній предмет спору.

Як вбачається з квитанцій до платіжної інструкції на переказ готівки № 0.0.3473232102.1, №0.0.3473233257.1 від 15 лютого 2024 року, відповідачем ОСОБА_1 , після відкриття провадження у справі, добровільно відшкодовано витрати, понесені закладами охорони здоров`я на лікування потерпілих в загальній сумі 72934,80 грн.

На підставі викладеного, суд вважає можливим закрити провадження в цивільній справі за позовомкерівника Бучацької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Національної Служби Здоров`я України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на стороні позивача - комунальне некомерційне підприємство «Тернопільська обласна клінічна лікарня» Тернопільської обласної ради, комунальне некомерційне підприємство «Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня» Тернопільської обласної ради, до ОСОБА_1 про відшкодування витрат, понесених закладом охорони здоров`я на стаціонарне лікування потерпілих від кримінального правопорушення, у зв`язку з відсутністю предмету спору.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 255 ч.1 п. 2, 260, 261, 352-354 Цивільного процесуального кодексу України, суд

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання прокурора задовольнити.

Закрити провадженняу справіза позовом керівника Бучацької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Національної Служби Здоров`я України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на стороні позивача - комунальне некомерційне підприємство «Тернопільська обласна клінічна лікарня» Тернопільської обласної ради, комунальне некомерційне підприємство «Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня» Тернопільської обласної ради, до ОСОБА_1 про відшкодування витрат, понесених закладом охорони здоров`я на стаціонарне лікування потерпілих від кримінального правопорушення.

Ухвала набираєзаконної силинегайно післяїї проголошення,якщо іншене передбачено цим Кодексом.

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала може бути оскаржена до Тернопільського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги в п`ятнадцятиденний строк з дня проголошення ухвали.

Суддя: Л. І. Созанська

Дата ухвалення рішення27.02.2024
Оприлюднено28.02.2024
Номер документу117254283
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування витрат, понесених закладом охорони здоров`я на стаціонарне лікування потерпілих від кримінального правопорушення

Судовий реєстр по справі —595/262/24

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Созанська Л. І.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Созанська Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні