Ухвала
від 07.02.2024 по справі 398/128/24
ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 398/128/24

провадження №: 2-о/398/69/24

УХВАЛА

"07" лютого 2024 р. Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області в складі: головуючого судді Молонової Ю.В., присяжних: Петрової Т.В., Суржик В.В., при секретарі судового засідання Борозні Л.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Олександрії цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Пантаївська селищна рада Олександрійського району Кіровоградської області, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про визнання ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатною, встановлення їй опіки та призначення його опікуном.

Ухвалою суду від 15.01.2024 відкрито провадження у справі та призначено судовий розгляд.

Заявник подав до суду заяву про залучення для ОСОБА_2 адвоката. Зазначену заяву просить розглядати без його участі.

ОСОБА_3 подала заяву про розгляд справи без її участі, проти задоволення заяви не заперечує.

Представник Пантаївської селищної ради подав заяву про розгляд справи без участі їх представника, рішення просить прийняти на розсуд суду.

Відповідно до ч. 1ст. 299 ЦПК України справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування.

Згідно зі ст. 15 ЦПК України учасники справи мають право користуватися правничою допомогою. Представництво у суді як вид правничої допомоги здійснюється виключно адвокатом (професійна правнича допомога), крім випадків, встановлених законом. Безоплатна правнича допомога надається в порядку, встановленому законом, що регулює надання безоплатної правничої допомоги.

Відповідно до ч. 4 ст. 19 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» у разі надходження судового рішення про залучення адвоката осіб, зазначених у пунктах 9, 24, 25 частини першої статті 14 цього Закону, центр з надання безоплатної правничої допомоги зобов`язаний невідкладно прийняти рішення про призначення адвоката та про надання безоплатної вторинної правничої допомоги.

Згідно з п. 24 ч. 1 ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» право на безоплатну вторинну правничу допомогу мають, зокрема, особи, стосовно яких суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною; поновлення цивільної дієздатності недієздатних фізичних осіб та фізичних осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, звільнення від повноважень опікунів чи піклувальників таких осіб, - на правничі послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді.

Враховуючи наведені положення закону, з метою забезпечення права особи на надання безоплатної правової допомоги, суд вважає за необхідне залучити для участі в розгляді даної справи представника (адвоката) особи, відносно якої вирішується питання про визнання її недієздатною.

Керуючись ст. 299 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Доручити Олександрійському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити адвоката особі, стосовно якої суд розглядає справу про визнання її недієздатною, ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відкласти судове засідання на 05.03.2024 року о 15:30 год.

Олександрійському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги забезпечити явку адвоката до Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області для завчасного ознайомлення з матеріалами заяви.

Копію ухвали направити до Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (м. Олександрія Кіровоградської області, вул. Поштова, 18), для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.В. Молонова

Присяжні: Т.В. Петрова

В.В. Суржик

СудОлександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення07.02.2024
Оприлюднено08.02.2024
Номер документу116821831
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —398/128/24

Рішення від 28.05.2024

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Молонова Ю. В.

Рішення від 28.05.2024

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Молонова Ю. В.

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Молонова Ю. В.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Молонова Ю. В.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Молонова Ю. В.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Молонова Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні