Ухвала
від 07.02.2024 по справі 632/2035/23
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 632/2035/23

провадження № 2/632/199/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відкладення підготовчого провадження

07 лютого 2024 р. м. Первомайський

Первомайський міськрайонний суд Харківської області у складі:

судді - Кочнєва О.В.,

за участі секретаря Клименко А.В.,

розглянувши у підготовчому провадженні у загальному позовному провадженні цивільну справу за позовною заявою виконавчого комітету Олексіївської сільської ради Лозівського району Харківської області як органу опіки та піклування до ОСОБА_1 , про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,

ВСТАНОВИВ:

29.11.2023 року позивач в особі свого представника за посадою звернувся до суду із відповідною заявою, в якій просив суд позбавити батьківських прав відповідачку відносно її неповнолітніх дітей: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та малолітньої дитини ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зі стягненням з відповідачки аліментів на утримання дітей у розмірі 1/2 частини її заробітку (доходу), але не менше 50% прожиткового мінімуму для кожної дитини відповідного віку, щомісячно, починаючи стягнення з дати звернення до суду і до повноліття дітей.

Підставою цього позивач зазначив власне рішення від 16.11.2023 року №266 «Про доцільність позбавлення батьківських прав» відносно відповідачки, перебування дітей у дитячому будинку сімейного типу, власну заяву відповідачки про необхідність позбавлення її батьківських прав від 31.10.2023 року через неспроможність відповідачки забезпечити належне утримання дітей.

Ухвалою судді від 19.01.2024 року було виключено з числа учасників справи службу у справах дітей виконавчого комітету Олексіївської сільської ради Лозівського району Харківської області та центр надання адміністративних послуг Олексіївської сільської ради Харківської області, відкрите загальне позовне провадження у справі, призначене підготовче провадження, витребувано від позивача додаткові матеріали для приєднання до матеріалів справи з метою підтвердження повноважень та статусу позивача на час прийняття ним відповідного рішення відносно позбавлення позивачки батьківських прав.

Відзив на позовну заяву не надходив.

У судове засідання прибула відповідачка, позивач в особі свого представника у судове засідання не прибув, причини неявки не повідомив. У зв`язку з чим судове засідання не проводилося та відповідно фіксування судового засідання не відбувалося на підставі ч.2 ст.247 ЦПК України.

Слухати справу в даному випадку є неможливим, оскільки позивач в особі свого представника не прибув у судове засідання та не надав заяву про розгляд справи за його відсутності.

Вирішуючи подальшу долю справи, суд встановлює, що вимоги ст.197 ЦПК України у підготовчому провадженні не виконанні, у зв`язку з чим є необхідність для продовження підготовчого провадження.

Інші питання підготовчого провадження слід вирішити у наступному судовому засіданні у підготовчому провадженні при наявності позивача в особі його представника.

На підставі ч.9 ст.223 ЦПК України про відкладення розгляду справи постановляється ухвала.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.197, 223, ч.2 ст.258, ст.ст.260, 261, ч.1 ст. 353 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Підготовче провадження по цивільній справі за позовною заявою Олексіївської сільської ради Лозівського району Харківської області як органу опіки та піклування до ОСОБА_1 , про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, відкласти на 12.02.2024 року на 11 годину 15 хвилин за адресою приміщення суду: Харківська область, м. Первомайський, 3 мікрорайон, буд. 1А, зал судових засідань №3,

Копію цієї ухвали надіслати позивачу засобами Електронного суду, а відповідачці видати після її проголошення у приміщенні суду.

Нагадати позивачу,що підчас початкупідготовчого провадженняйому сліднадати наступнідокументи дляприєднання доматеріалів справи:склад органу опіки та піклування виконавчого комітету Олексіївської сільської ради Лозівського району Харківської області (належним чином завірена копія рішення), присутні на засіданні виконавчого комітету 16.11.2023 року члени вказаного органу та обговорення та голосування вказаного питання (належним чином завірені витяг з протоколу або сам протокол засідання саме органу опіки та піклування 16.11.2023 року).

Роз`яснити позивачу, що його повторна неявка у підготовче провадження буде мати наслідком залишення позовної заяви без розгляду.

Повідомити відповідачку, що вона може отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: http://pm.hr.court.gov.ua/fair/sud2030, при цьому ввівши у пошуку номер даної справи або номер провадження або за телефонами вказаними у супровідному листі до даної ухвали суду. Позивач може ознайомитися з матеріалами справи засобами Електронного суду.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя -

Дата ухвалення рішення07.02.2024
Оприлюднено08.02.2024
Номер документу116822445
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав та стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —632/2035/23

Рішення від 12.02.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

Ухвала від 19.01.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні