Ухвала
від 01.02.2024 по справі 529/1751/23
ДИКАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 529/1751/23

Провадження № 2/529/57/24

УХВАЛА

про залучення третіх осіб,

які не заявляють самостійних позовних вимог

01 лютого 2024 року Диканський районний суд Полтавської області в складі:

головуючого - судді Петренко Л.Є.

з участю секретаря - Звягольської В.А.

позивача ОСОБА_1

представника позивача адвоката Максименко Ю.П.

представника відповідача адвоката Нечваль Я.В.

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Джі Ес Стаффін» про відшкодування моральної шкоди та зобов`язання вчинити дії, -

встановив:

Представниця позивача ОСОБА_1 адвокат Максименко Ю.П. звернулась до суду з позовом, який сформовано в системі «Електронний суд», в якому просить визнати дії відповідача ТОВ «Джі Ес Стаффін» протиправними та стягнути з такого на користь позивача моральну шкоду.

25.12.2023 ухвалою судді Диканського районного суду Полтавської області позовну заяву залишено без руху та надано позивачеві строк для усунення недоліків, які усунуто 29.12.2023.

08.01.2024 ухвалою судді Диканського районного суду Полтавської області відкрито провадження у справі, визначено порядок її розгляду за правилами загального позовного провадження та призначено до підготовчого засідання.

В підготовчому судовому засіданні позивач ОСОБА_1 та його представниця адвокат Максименко Ю.П. позовні вимоги підтримали.

При цьому представниця позивача - адвокат Максименко Ю.П. заявила клопотання про витребування у відповідача матеріалів розслідування нещасного випадку на виробництві, який стався із ОСОБА_1 12.06.2023. В обгрунтування якого вказала, що такі матеріали самостійно вона та її довіритель самостійно до суду подати не мають можливості, однак мають значення при розгляді справи.

Представник відповідача адвокат Нечваль Я.В. в підготовчому засіданні заперечив проти позовних вимог позивача ОСОБА_2 .. Також заперечив проти клопотання представниці позивача щодо витребування доказів, оскільки не вживалися заходи самостійного витребування таких матеріалів.

Разом з тим, судом ініційовано питання щодо залучення до розгляду справи в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних позовних вимог Управління державної служби з питань праці та Головне управління Пенсійного фонду в Полтавській області, оскільки спір між сторонами виник через нещасний випадок, який мав місце на виробництві, а наслідком такого нещасного випадку стало отримання позивачем по справі ОСОБА_1 інвалідності.

Представник позивача та позивач ОСОБА_1 проти залучення до справи в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних позовних згаданих вище управлінь, не заперечували.

Представник відповідача заперечив проти залучення третіх осіб, вказавши, що позовні вимоги не порушують їх права.

Заслухавши представників сторін у справі, позивача ОСОБА_1 , суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій ст.. 83 цього Кодексу.

Зважаючи на те, що документи, які просить витребувати представник позивча, стосуються обставин, що підлягають встановленню судом під час розгляду справи та мають істотне значення для вирішення спору, а також самостійно надати їх до суду як позивачтак ійого представниця немають можливості, прицьому строкподання такогоклопотання небуло пропущено, суд вважає занеобхідне задовольнити вказане клопотання та витребувати вказані докази у відповідача по справі.

Відповідно до ч.1 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору ч. 3 ст. 53 ЦПК України.

Судом встановлено, що спір між сторонами виник через нещасний випадок, який стався з позивачем ОСОБА_1 , на виробництві, а наслідком такого нещасного випадку стало отримання останнім інвалідності.

Отже, враховуючи вище викладені обставини та приймаючи до уваги той факт, що рішення суду у справі може вплинути на права та обов`язки Північно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці та Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області, суд приходить до висновку про наявність підстав для залучення вказаних управлінь до участі в справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

В підготовчому засіданні слід оголосити перерву.

Керуючись ст.53, 84 ЦПК України, суд

ухвалив:

Задовольнити клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Максименко Ю.П. про витребування доказів.

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю Джі Ес Стаффін» належним чином завірені матеріали розслідування нещасного випадку, який стався 12.06.2023 з фахівцем з обслуговування виробництва підвідділу з обслуговування ТОВ «Стасі насіння» департаменту надання послуг з кадрового аутсорснгу ТОВ «Джі Ет Стаффінг», ОСОБА_1 , на території ТОВ «Стасі насіння».

Витребовувані документи надати суду до 26.02.2024.

Залучитидо участі в розгляді цивільної справи в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних позовних вимог Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області (адреса місцезнаходження: вул. Соборності, 66, м. Полтава).

Залучитидо участі в розгляді цивільної справи в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних позовних вимог Північно-Східне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці (адреса місцезнаходження: вул.. Пушкіна, 119, м. Полтава).

Копію ухвали та копію позовної заяви з додатками до неї надіслати Головному управлінню Пенсійного фонду України в Полтавській області та Північно-Східному міжрегіональному управлінню Державної служби з питань праці, для ознайомлення та надання письмових пояснень по справі у 7-денний строк з дати отримання даної ухвали, у відповідності до ст. 181 ЦПК України.

Оголосити перерву в підготовчому засіданні до 13 год. 00 хв. 26.02.2024.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуюча Л.Є. Петренко

Дата ухвалення рішення01.02.2024
Оприлюднено09.02.2024
Номер документу116830575
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування моральної шкоди та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —529/1751/23

Рішення від 25.04.2024

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Петренко Л. Є.

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Петренко Л. Є.

Рішення від 25.04.2024

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Петренко Л. Є.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Петренко Л. Є.

Рішення від 09.04.2024

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Петренко Л. Є.

Рішення від 09.04.2024

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Петренко Л. Є.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Петренко Л. Є.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Петренко Л. Є.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Петренко Л. Є.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Петренко Л. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні