Ухвала
від 07.02.2024 по справі 547/149/24
СЕМЕНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

СЕМЕНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Шевченка, 41-а, смт Семенівка, Кременчуцький район, Полтавська область, 38200

тел. (05341) 9-17-39, факс (05341) 9-17-39, 9-15-37, inbox@sm.pl.court.gov.ua.

Справа №547/149/24

Провадження №2/547/122/24

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

07 лютого 2024 року смт Семенівка, Полтавська область

Семенівський районний суд Полтавської області, суддя Харченко В.Ф., вирішуючи питання про відкриття провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_2 ), третя особа служба у справах дітей Нехворощанської сільської ради (місцезнаходження: Полтавська обл., Полтавський р-н, с. Нехвоща, вул. Миру, буд. 3) про позбавлення батьківських прав і призначення опікуна, перевіривши виконання позивачем вимог статей 19, 23, 27, 133, 175-177, 184-187 Цивільного процесуального кодексу України,

ВСТАНОВИВ:

Позовна заява подана і оформлена у порядку, встановленому ЦПК України, за зареєстрованим місцем проживання відповідачки.

07.02.2024 суд отримав відомості про зареєстроване місце проживання відповідачки у межах територіальної юрисдикції Семенівського районного суду Полтавської області.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі на час постановлення ухвали відсутні.

Є підстави для відкриття провадження у цивільній справі у порядку загального позовного провадження.

Відповідно доч.3ст.53ЦПК України залучити до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Орган опіки і піклування виконавчий комітет Семенівської селищної ради (Полтавська обл., Кременчуцький р-н, смт.Семенівка, вул. Незалежності, 44а) та Орган опіки і піклування-виконавчий комітет Нехворощанської сільської ради (Полтавська обл., Полтавський р-н, с. Нехвороща, вул. Миру, буд. 3).

Зобов`язати позивача ОСОБА_3 .Підріз протягом 5-ти днів з дня отримання копії ухвали надіслати (вручити) третім особам: Органу опіки і піклування виконавчий комітет Семенівської селищної ради та Органу опіки і піклування виконавчий комітет Нехворощанської сільської ради копію своєї позовної заяви у цій справі, а також копію усіх доданих до неї документів. Доказ надіслання (вручення) вказаної заяви з додатками надати до суду не пізніше 15.02.2024.

Третім особа двом залученим судом органам і піклування подати до суду письмовий висновок щодо розв`язання спору.

Ураховуючи зазначене, керуючись ст. 19 СК України, ст.ст. 1-4, 12, 13, 27, 53, 54, 187, 189-191, 353 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

1.Відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи служба у справах дітей Нехворощанської сільської ради, органу опіки і піклування виконавчий комітет Семенівської селищної ради, Орган опіки і піклування виконавчий комітет Нехворощанської сільської ради, про позбавлення батьківських прав і призначення опікуна ОСОБА_4 .

2.Справа буде розглядатися за правилами загального позовного провадження.

3.Дата час і місце підготовчого судового засідання 12.03.2024о 10год.20хв., зала судових засідань № 1 Семенівського районного суду Полтавської області, адреса суду: вул.Шевченка, 41а, смтСеменівка, Кременчуцький район, Полтавська область.

4.Визнати обов`язковою явку у судове засідання ОСОБА_4 .

5.Зобов`язатипозивача І.М.Підріз протягом 5-ти днів з дня отримання копії ухвали надіслати (вручити) третім особам: органу опіки і піклування виконавчому комітету Семенівської селищної ради та органу опіки і піклування виконавчому комітету Нехворощанської сільської ради копію своєї позовної заяви у цій справі, а також копію усіх доданих до неї документів.

Доказ надіслання (вручення) вказаної заяви з додатками надати до суду не пізніше 15.02.2024.

6.Третім особам: Органу опіки і піклування виконавчому комітету Семенівської селищної ради та Органу опіки і піклування виконавчому комітету Нехворощанської сільської ради подати до суду письмовий висновок щодо розв`язання спору.

7.Строк для подання відповідачем відзиву на позов (заперечень проти позову) та пояснень третьої особи 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. У вказаний строк відповідач має право надіслати: 1) суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; 2) позивачу, іншим відповідачам, а також третім особам копію відзиву та доданих до нього документів. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. Уразі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи. Інші вимоги до відзиву встановлено ст. 178 ЦПКУкраїни. Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

8.Строк для подання відповіді на відзив 5 днів з дня отримання відзиву.

9.Строк для подання заперечення 5 днів з дня отримання відповіді на відзив.

10.Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ч. 9 ст.83ЦПКУкраїни копії доказів, що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Роз`яснити учасникам справи, що згідно ст. 95 ЦПК України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

11.Повідомити учасників справи про наявність в Семенівському районному суді Полтавської області технічної можливості забезпечити їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду. У цьому разі відповідна заява учасника справи має бути подана до суду не пізніше ніж за 5 днів до судового засідання з направленням копії такої заяви в той же строк іншому учаснику справи.

12.Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за вебадресою https://court.gov.ua/fair/sud1627.

13.Надіслати учасникам справи копію ухвали, а відповідачеві та третім особам також копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

14.Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і не може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Суддя В.Ф.Харченко

Дата ухвалення рішення07.02.2024
Оприлюднено09.02.2024
Номер документу116831123
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав і призначення опікуна,

Судовий реєстр по справі —547/149/24

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Харченко В. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні