Ухвала
від 07.02.2024 по справі 752/25613/23
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/25613/23

Провадження № 2/752/2700/24

У Х В А Л А

07.02.2024 року м. Київ

Голосіївський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді Ольшевської І.О.,

за участю секретаря Крекотень О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні суду в м. Києві клопотання Комунального некомерційного підприємства «Київська міська наркологічна клінічна лікарня «Соціотерапія» про розгляд справи в судовому засіданні з викликом сторін у справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства «Київська міська наркологічна клінічна лікарня «Соціотерапія» про визнання незаконними дій лікаря Комунального некомерційного підприємства «Київська міська наркологічна клінічна лікарня «Соціотерапія» Малікіної Надії Олександрівни, -

ВСТАНОВИВ :

ОСОБА_1 звернувся до Голосіївського районного суду міста Києва з позовом до Комунального некомерційного підприємства «Київська міська наркологічна клінічна лікарня «Соціотерапія» про визнання незаконними дій лікаря Комунального некомерційного підприємства «Київська міська наркологічна клінічна лікарня «Соціотерапія» Малікіної Надії Олександрівни.

Ухвалою судді Голосіївського районного суду м. Києва від 06.12.2023р. відкрито провадження у справі та вирішено розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін у судове засідання.

На адресу суду надійшло клопотання відповідача, за яким він просить розглядати дану справу з викликом сторін, обґрунтовуючи його тим, що бажає надати усні пояснення по суті справи.

Розглянувши клопотання відповідача, суд приходить до наступного висновку.

Згідно положень ч.ч. 4, 6 ст. 19 ЦПК України спрощене позовне провадження призначене зокрема для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Для цілей цього Кодексу малозначними справами зокрема є: справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує двісті п`ятдесят розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Ухвалою судді від 06.12.2023 року постановлено розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

У заяві відповідач зазначає про те, що бажає безпосередньо надати усні пояснення по суті спору в судовому засіданні, а, отже, просить розглядати справу з повідомленням (викликом) сторін.

З викладеного в заяві не встановлено підстав, зазначених у ч. 6 ст. 279 ЦПК України, для розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

Як вбачається з матеріалів справи, характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагає проведення судового засідання з повідомленням сторін. Тому в задоволенні заяви слід відмовити, що відповідає положенням ч. 6 ст. 279 ЦПК України.

При розгляді справи за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін відповідач має право надати відзив на позовну заяву і всі докази, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову, вправі подати суду докази порядку ст. 83 ЦПК України або подати клопотання про витребування доказів судом на підставі ст. 84 ЦПК України.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне в задоволенні клопотання відповідача відмовити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 260, 261, 277, 279, 353 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

1. У задоволенні клопотання Комунального некомерційного підприємства «Київська міська наркологічна клінічна лікарня «Соціотерапія» про розгляд справи в судовому засіданні з викликом сторін у справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства «Київська міська наркологічна клінічна лікарня «Соціотерапія» про визнання незаконними дій лікаря Комунального некомерційного підприємства «Київська міська наркологічна клінічна лікарня «Соціотерапія» Малікіної Надії Олександрівни відмовити.

2. Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - https://gl.ki.court.gov.ua/sud2601/.

3. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.О. Ольшевська

Дата ухвалення рішення07.02.2024
Оприлюднено09.02.2024
Номер документу116831738
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконними дій лікаря Комунального некомерційного підприємства «Київська міська наркологічна клінічна лікарня «Соціотерапія» Малікіної Надії Олександрівни

Судовий реєстр по справі —752/25613/23

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Желепа Оксана Василівна

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Ольшевська І. О.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Ольшевська І. О.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Ольшевська І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні