Ухвала
від 06.02.2024 по справі 140/1270/24
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

06 лютого 2024 року ЛуцькСправа № 140/1270/24 Суддя Волинського окружного адміністративного суду Дмитрук В.В., вивчивши позовну заяву управління освіти Нововолинської міської ради Волинської області до управління Державної казначейської служби України у місті Нововолинську Волинської області про визнання протиправними дій, стягнення коштів з Державного бюджету України,

ВСТАНОВИВ:

Управління освіти Нововолинської міської ради Волинської області звернулось із позовом до управління Державної казначейської служби України у місті Нововолинську Волинської області про визнання протиправними дій щодо стягнення коштів в дохід держави на виконання рішення Господарського суду Волинської області від 26.04.20223 у справі №903/1036/22; стягнення з Державного бюджету України 431335 грн 82 коп.

Відповідно до пункту 3 частини першої статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу.

Позовна заява не відповідає вимогам, встановленим статтею 160 КАС України, та містить такі недоліки.

Відповідно до пунктів 2, 5 частини п`ятої статті 160 КАС України в позовній заяві зазначаються:

«2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв`язку, адреса електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету;

5) виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини».

Згідно з частиною четвертою статті 49 КАС України у заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Позивачем серед учасників справи як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору зазначено Волинську обласну прокуратуру та Нововолинську міську раду Волинської області, однак відсутні як обґрунтування, підстави та докази необхідності залучення зазначених суб`єктів владних повноважень, так і зазначення того на стороні позивача чи відповідача таких суб`єктів слід залучити до участі у справі.

Згідно із частинами першою, другою статті 169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Оскільки позовна заява не відповідає зазначеним вище вимогам, встановленим статтею 160 КАС України, її належить залишити без руху, встановивши позивачу строк для усунення недоліків три дні з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Позивачу у цей строк необхідно усунути зазначені недоліки позовної заяви шляхом подання до суду нової редакції адміністративного позову (в кількості, що відповідатиме кількості учасників справи), яка міститиме підстави та обґрунтування залучення до участі у справі вказаних позивачем третіх осіб, а також їх процесуальний статус на стороні позивача чи відповідача.

Керуючись статтями 160, 161, 169 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

Позовну заяву управління освіти Нововолинської міської ради Волинської області до управління Державної казначейської служби України у місті Нововолинську Волинської області про визнання протиправними дій, стягнення коштів з Державного бюджету України,- залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви три дні з дня вручення копії ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Роз`яснити позивачеві, що у випадку невиконання вимог цієї ухвали, позовна заява буде вважатися неподаною та повернута позивачеві.

Копію ухвали надіслати особі, що звернулася із позовною заявою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не може бути оскаржена.

СуддяВ.В. Дмитрук

Дата ухвалення рішення06.02.2024
Оприлюднено09.02.2024
Номер документу116833094
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій, стягнення коштів з Державного бюджету України

Судовий реєстр по справі —140/1270/24

Ухвала від 26.04.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Шавель Руслан Миронович

Ухвала від 26.04.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Шавель Руслан Миронович

Ухвала від 22.04.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Шавель Руслан Миронович

Рішення від 21.03.2024

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Дмитрук Валентин Васильович

Ухвала від 19.02.2024

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Дмитрук Валентин Васильович

Ухвала від 06.02.2024

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Дмитрук Валентин Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні