Ухвала
від 06.02.2024 по справі 260/490/24
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

06 лютого 2024 рокум. Ужгород№ 260/490/24 Суддя Закарпатського окружного адміністративного суду Скраль Т.В. розглянувши матеріали позовної заяви Берегівської окружної прокуратури (90200, Закарпатська область, м. Берегове, вул. І.Сечені, 15) до Берегівської міської ради Закарпатської області (90202, Закарпатська область, м. Берегове, вул. Б.Хмельницького,7, код ЄДРПОУ 04053683), треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Управління освіти та культури Берегівської міської ради (90202, Закарпатська область, м. Берегове, вул. Б. Хмельницького, 7, код ЄДРПОУ 42508252), Оросіївська гімназія Берегівської міської ради Закарпатської області (90263, Закарпатська область, Берегівський район, с. Оросієво, вул. Головна, 77, код ЄДРПОУ 26098611) про признання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

01 лютого 2024 року Берегівська окружна прокуратура звернулася з позовною заявою до Берегівської міської ради Закарпатської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Управління освіти та культури Берегівської міської ради, Оросіївська гімназія Берегівської міської ради Закарпатської області, якою просить: 1) визнати протиправною бездіяльність Берегівської міської ради Закарпатської області щодо не оформлення правовстановлюючих документів на приміщення закладу освіти Оросіївської гімназії Берегівської міської ради Закарпатської області, що знаходиться за адресою с. Оросієво, вул. Головна, 77 Берегівського району, Закарпатської області; 2) зобов`язати Берегівську міську раду Закарпатської області вжити заходи щодо оформлення правовстановлюючих документів на приміщення закладу освіти Оросіївської гімназії Берегівської міської ради Закарпатської області, загальною площею 1682 кв.м., вартістю 45207926,87 грн., що знаходиться за адресою с. Оросієво, вул. Головна, 77 Берегівського району, Закарпатської області.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 КАС України, подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі відсутні.

Частиною першою статті 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до частини 3 статті 12 КАС України загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні

На підставі наведеного дана справа буде розглядатися за правилами загального позовного провадження.

Відповідно до частини 4 статті 159 КАС України подання заяв по суті справи є правом учасників справи. Неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Суд роз`яснює, що за правилами статті 162 КАС України ( оформлюються та надсилаються суду та учасникам справи) та у строк , встановлений судом:

- відзив ( у відзиві відповідач викладає заперечення проти позову.)

- відповідь на відзив, де позивач викладає свої пояснення, міркування та аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень та мотиви їх визнання та відхилення

- заперечення, де відповідач викладає свої пояснення, міркування та аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань та аргументі і мотиви їх визнання або відхилення.

Відповідно до частин 1 статті 173 КАС України встановлено, що підготовку справи до судового розгляду здійснює суддя адміністративного суду, який відкрив провадження в адміністративній справі.

Згідно з статтею 179 КАС України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, що розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Керуючись статтями 12, 173, 179, 248, 256 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Відкрити провадження в адміністративній справі.

2. Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

3. Призначити підготовче засідання на 15:00 год 05 березня 2024 року, яке відбудеться у приміщенні Закарпатського окружного адміністративного суду за адресою: 88017, Закарпатська область, м. Ужгород, вул. Загорська, буд. 30.

4. Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву - протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження. Відповідно до вимог ч. 3, 4 ст. 162 КАС України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. До відзиву додаються документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 6 ст. 162 КАС України).

5. Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач - заперечення у п`ятиденний строк з дня отримання відзиву чи заперечення з урахуванням приписів ст. 163, 164 КАС України.

6. Заяви по суті справи повинні бути завчасно подані чи завчасно надіслані до канцелярії Закарпатського окружного адміністративного суду у встановлені у цій ухвалі строки, із документами, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив, заперечення і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

7. Встановити третім особам строк для подання пояснень щодо позову -протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження.

8. Ухвалу направити учасникам справи, а відповідачу також надіслати позовну заяву з додатками.

9. З інформацією по справі учасники можуть ознайомитися за веб-адресою: http://adm.zk.court.gov.ua на офіційному веб-порталі судової влади.

10. Справу буде розглянуто суддею Скраль Т.В. одноособово.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

СуддяТ.В.Скраль

Дата ухвалення рішення06.02.2024
Оприлюднено09.02.2024
Номер документу116833885
СудочинствоАдміністративне
Сутьпризнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —260/490/24

Ухвала від 10.05.2024

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Скраль Т.В.

Ухвала від 26.03.2024

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Скраль Т.В.

Ухвала від 26.03.2024

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Скраль Т.В.

Ухвала від 06.02.2024

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Скраль Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні