Ухвала
від 08.02.2024 по справі 610/284/24
БАЛАКЛІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 610/284/24

Провадження № 2/610/517/2024

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

08.02.2024 Суддя Балаклійського районного суду Харківської області Тімонова В.М., ознайомившись з позовною заявою ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Балаклійської міської ради Балаклійської міської територіальної громади Ізюмського району Харківської області (місце знаходження: 64207, м. Балаклія Ізюмського району Харківської області, вул. Жовтнева, 18) про визначення додаткового строку, достатнього для подання заяви про прийняття спадщини,

ВСТАНОВИВ:

05 лютого 2023 року до Балаклійського районного суду Харківської області надійшла вказана позовна заява адвоката Стрельченка Олега Валерійовича, який діє в інтересах ОСОБА_1 , у якій просить визначити йому додатковий строк в три місяці, достатній для подання нотаріусу заяви про прийняття спадщини після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175-177 ЦПК України, справа підсудна Балаклійському районному суду Харківської області. Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження немає.

Беручи доуваги,що спірвиник ізспадкових правовідносин,зазначена справавідповідно ч.4ст.274ЦПК Українирозглядатиметься заправилами загального позовного провадження.

Під час ознайомлення з позовною заявою та доданими до неї документами виникла необхідність витребувати в Балаклійській державній нотаріальній конторі Харківської області відомості про осіб, які звернулися із заявою про прийняття спадщини та оформили спадщину після смерті ОСОБА_2 .

Відповідно до ч. 2 ст. 13 ЦПК України збирання доказів у цивільних справах не є обов`язком суду, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно з ч. 7 ст. 81 ЦПК України суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

На забезпечення повного, всебічного та об`єктивного з`ясування обставин справи необхідно витребувати докази, а саме в Балаклійській державній нотаріальній конторі Харківської області відомості про осіб, які звернулися із заявою про прийняття спадщини та оформили спадщину після смерті ОСОБА_2 .

Керуючись ст.ст. 13, 81, 187, 274 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Балаклійської міської ради Балаклійської міської територіальної громади Ізюмського району Харківської області про визначення додаткового строку, достатнього для подання заяви про прийняття спадщини.

Справу розглядатиза правиламизагального позовного провадження.

Призначити підготовчезасідання уБалаклійському районномусуді Харківськоїобласті заадресою:Харківська область, Ізюмський район, м. Балаклія, вул. Соборна, 87, на 08 березня 2024 року на 10.00 годину.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі направити учасникам справи.

Направити відповідачу копії позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Запропонувати відповідачеві протягом 15-ти днів із дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі подати до суду відзив, копію якого разом з доданими до нього документами надіслати (надати) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, в якому викласти заперечення проти позову з посиланням на докази та норми права, якими вони обґрунтовуються. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив відповідача протягом 5-ти днів з дня отримання копії відзиву, копію якої разом з доданими до неї документами надіслати (надати) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду, в якій викласти свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення.

Встановити відповідачу строк на подання заперечення протягом 5-ти днів з дня отримання відповіді на відзив, копію якого разом з доданими до нього документами надіслати (надати) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) заперечення до суду, в якому викласти свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення.

Витребувати у Балаклійській державній нотаріальній конторі Харківської області відомості щодо осіб, які звернулися із заявою про прийняття спадщини та оформили спадщину після смерті ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Шевелівка Ізюмського району Харківської області.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається http://bll.hr.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя В.М. Тімонова

СудБалаклійський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення08.02.2024
Оприлюднено09.02.2024
Номер документу116841510
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —610/284/24

Рішення від 16.05.2024

Цивільне

Балаклійський районний суд Харківської області

Тімонова В. М.

Рішення від 16.05.2024

Цивільне

Балаклійський районний суд Харківської області

Тімонова В. М.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Балаклійський районний суд Харківської області

Тімонова В. М.

Ухвала від 08.03.2024

Цивільне

Балаклійський районний суд Харківської області

Тімонова В. М.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Балаклійський районний суд Харківської області

Тімонова В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні