Ухвала
від 08.02.2024 по справі 625/31/24
КОЛОМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

625/31/24

Провадження № 2/625/35/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"08" лютого 2024 р. с. Різуненкове

Суддя Коломацького районного суду Харківської області Скляренко М.О., розглянувши питання про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі за позовом представника позивача адвоката Перепелиці Олександра В`ячеславовича, діючого від імені та в інтересах ОСОБА_1 , до Коломацької селищної ради Богодухівського району Харківської області про визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування за заповітом,

В С Т А Н О В И В :

Представник позивача адвокат Перепелиця О.В., діючи від імені та в інтересах ОСОБА_1 , звернувся до суду із позовною заявою до Коломацької селищної ради Богодухівського району Харківської області, в якій просить визнати за позивачем право власності в порядку спадкування за заповітом на житловий будинок розташований за адресою: АДРЕСА_1 .

Позовна заява подана з додержанням вимог ст. ст. 175, 177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції Коломацького районного суду Харківської області.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення чи відмови у відкритті провадження у справ, визначені ст. ст. 185, 186 ЦПК України, відсутні.

Відповідно до ч. 1, ч. 2 ст. 174 ЦПК України при розгляді справи судом у порядку позовного провадження учасники справи викладають письмово свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення та міркування щодо предмета спору виключно у заявах по суті справи, якими є: позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву.

Згідно із ч. 4 ст. 178, ч. 3 ст. 179, ч. 3 ст. 180 ЦПК України, копія відзиву, відповіді на відзив та заперечення з доданими до них документами повинні бути надіслані (надані) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відповідної заяви по суті справи до суду.

Суд, за правилам визначеними п. 4 ч. 2 ст. 187 ЦПК України, при відкритті провадження у справі вирішує питання за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа, і вважає, що її розгляд слід здійснювати за правилами загального позовного провадження, як таку, що згідно приписів п.2 ч. 4 ст. 274 ЦПК України не може бути розглянутою в порядку спрощеного позовного провадження.

Таким чином, справу слід прийняти до провадження і, з метою виконання вимог, передбачених ч.1 ст. 189 ЦПК України, розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у справі.

Будь-яких заяв чи клопотань разом із позовною заявою не надходило.

Керуючись ст. ст. 19, 174, 175, 177-181, 187, 190, 191, 259-261, 274, 354 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву представника позивача адвоката Перепелиці Олександра В`ячеславовича, діючого від імені та в інтересах ОСОБА_1 , до Коломацької селищної ради Богодухівського району Харківської області про визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування за заповітом прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за цим позовом.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовчезасідання до 11 години 15 хвилин 29 лютого 2024 року у залі судових засідань в приміщенні Коломацького районного суду Харківської області з викликом сторін.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Інші учасники справи мають право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення до закінчення підготовчого провадження, якщо судом не встановлено інший строк.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, а відповідачеві разом із копією ухвали надіслати ще й копію позовної заяви з копіями доданих до неї матеріалів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на сторінці офіційного веб-порталу судової влади України в мережі Інтернет за адресою: http://kl.hr.court.gov.ua. на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: М.О. Скляренко

Дата ухвалення рішення08.02.2024
Оприлюднено09.02.2024
Номер документу116841577
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування за заповітом

Судовий реєстр по справі —625/31/24

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Коломацький районний суд Харківської області

Скляренко М. О.

Рішення від 29.02.2024

Цивільне

Коломацький районний суд Харківської області

Скляренко М. О.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Коломацький районний суд Харківської області

Скляренко М. О.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Коломацький районний суд Харківської області

Скляренко М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні