Ухвала
від 26.02.2024 по справі 625/31/24
КОЛОМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

625/31/24

Провадження № 2/625/35/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"26" лютого 2024 р. с. Різуненкове

Коломацький районний суд Харківської області у складі судді Скляренка М.О., розглянувши клопотання представника позивача адвоката Перепелиці Олександра В`ячеславовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом адвоката Перепелиці Олександра В`ячеславовича, діючого від імені та в інтересах ОСОБА_1 до Коломацької селищної ради Богодухівського району Харківської області про визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування за заповітом,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Коломацького районного суду Харківської області перебуває вищевказана цивільна справа.

26 лютого 2024 року до суду надійшло клопотання представника позивача адвоката Перепелиці Олександра В`ячеславовича про його участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

В обґрунтування вказаного клопотання представник позивача адвокат Перепелиця О.В. зазначив, що у зв`язку із значною територіальною віддаленістю його місця перебування від місця знаходження Коломацького районного суду Харківської області та відсутністю транспортного забезпечення між відповідними населеними пунктами прибути у судове засідання безпосередньо до Коломацького районного суду Харківської області він не має можливості, проте в нього є можливість прибуття до Валківського районного суду Харківської області для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ознайомившись зі змістом вищевказаного клопотання, врахувавши викладені у ньому доводи, суд вважає клопотання обґрунтованим і таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Так, згідно статті 11 Закону України "Про судоустрій та статус суддів" учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом.

Частиною 1 ст. 212 ЦПК України передбачено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язкова.

Згідно ч. 5ст. 212 ЦПК України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

З огляду на те, що клопотання представника позивача адвоката Перепелиці О.В. обґрунтоване неможливістю його прибуття безпосередньо до приміщення Коломацького районного суду Харківської області у зв`язку із значною територіальною віддаленістю його місця перебування від місця знаходження Коломацького районного суду Харківської області та відсутністю транспортного забезпечення між відповідними населеними пунктами, з метою уникнення ризиків для життя і здоров`я учасників справи, а також задля забезпечення швидкого і ефективного відправлення правосуддя та недопущення порушення розумних строків розгляду справи, суд вважає за необхідне забезпечити участь представника позивача у справі в режимі відеоконференції в приміщенні Валківського районного суду Харківської області.

Керуючись ст. ст.212, 258-260 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача адвоката Перепелиці Олександра В`ячеславовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції задовольнити.

Доручити Валківському районному суду Харківської області, розташованому за адресою: 63002, Харківська область, місто Валки, вулиця Харківська, 4, забезпечити участь представника позивача адвоката Перепелиці Олександра В`ячеславовича у режимі відеоконференції у судовому засіданні у цивільній справі за позовом адвоката Перепелиці Олександра В`ячеславовича, діючого від імені та в інтересах ОСОБА_1 до Коломацької селищної ради Богодухівського району Харківської області про визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування за заповітом, призначеному до 11 години 15 хвилин 29 лютого 2024 року у приміщенні Коломацького районного суду Харківської області, розташованому за адресою: 63110, Харківська область, Богодухівський район, село Різуненкове, вулиця Центральна, 56.

Використовувані в судовому засіданні технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку.

Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані процесуальні права та обов`язки.

Відповідно до ч. 9 ст. 212 ЦПК України копію цієї ухвали негайно надіслати представнику позивача адвокату Перепелиці Олександру В`ячеславовичу та до Валківського районного суду Харківської області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: М.О. Скляренко

Дата ухвалення рішення26.02.2024
Оприлюднено27.02.2024
Номер документу117225175
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування за заповітом

Судовий реєстр по справі —625/31/24

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Коломацький районний суд Харківської області

Скляренко М. О.

Рішення від 29.02.2024

Цивільне

Коломацький районний суд Харківської області

Скляренко М. О.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Коломацький районний суд Харківської області

Скляренко М. О.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Коломацький районний суд Харківської області

Скляренко М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні