Ухвала
від 08.02.2024 по справі 627/1028/23
КРАСНОКУТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 627/1028/23

08.02.2024

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08.02.2024 року с-ще Краснокутськ

Краснокутський районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді Бугаєнко І.В.,

за участі секретаря В`юнник В.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в с-щі Краснокутську цивільну справу за позовом Краснокутської селищної ради Богодухівського району Харківської області, в інтересах неповнолітньої дитини ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та малолітніх дітей ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , до ОСОБА_6 , третя особа - Служба у справах дітей Краснокутської селищної ради Богодухівського району Харківської області про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Краснокутського районного суду Харківської області перебуває зазначена вище цивільна справа.

Ухвалою Краснокутського районного суду Харківської області від 11 грудня 2023 року зазначену вище позовну заяву було прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі. Визначено розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження. Відповідачам запропоновано в установлений судом строк подати письмовий відзив та письмові пояснення на позов.

Під час підготовчого провадження судом вирішено питання про всі процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження.

08.02.2024 року до суду надійшла заява представника позивача про виклик та допит в якості свідків ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та ОСОБА_11 , які можуть надати пояснення для повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи.

Представник позивача Краснокутської селищної ради Богодухівського району Харківської області, будучи присутньою у підготовчому засіданні свою заяву про виклик свідків підтримала, та прохала задовольнити, зазначивши при цьому, що пояснення згаданих свідків можуть мати значення для повного та об`єктивного розгляду справи. Проти закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду не заперечувала.

Відповідач ОСОБА_12 у відкритому підготовчому засіданні не заперечувала проти задоволення заяви про виклик свідків, та закриття підготовчого провадження і призначення справи до судового розгляду.

Представник третьої особи Служби у справах дітей Краснокутської селищної ради Богодухівського району Харківської області у підготовчому засіданні заяву про виклик свідків підтримала, та не заперечувала проти її задовольнити. Проти закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду не заперечувала.

Суд, заслухавши пояснення учасників процесу, дослідивши матеріали справи, доходить наступного.

Як вбачається з матеріалів справи, представник позивача просить викликати до суду та допитати у якості свідків ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та ОСОБА_11 .

Відповідно до ст. 91 ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі. В ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Враховуючи, що пояснення свідків можуть містити інформацію, необхідну для вирішення справи, суд доходить висновку, що заява про виклик свідків підлягає задоволенню.

Пунктом 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК Українипередбачено, що в підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декілька судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст.200ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, суд вважає, що у підготовчому засіданні вирішено питання про всі процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, у зв`язку з чим підготовче засідання підлягає закриттю, а справа призначенню до розгляду за правилами загального позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 91, 189, 196-198, 200 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву представника позивача про виклик свідків задовольнити.

Викликати до Краснокутського районного суду Харківської області та допитати в якості свідків: ОСОБА_7 , працюючого за адресою: АДРЕСА_1 ; ОСОБА_8 , працюючого за адресою: АДРЕСА_1 ; ОСОБА_9 , працюючу за адресою: АДРЕСА_2 ; ОСОБА_10 ,працюючу заадресою: АДРЕСА_3 ; ОСОБА_11 ,проживаючу за адресою: АДРЕСА_4 .

Попередити ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та ОСОБА_11 про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду за ст.ст. 384, 385 КК України.

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом Краснокутської селищної ради Богодухівського району Харківської області, в інтересах неповнолітньої дитини ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та малолітніх дітей ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , до ОСОБА_6 , третя особа - Служба у справах дітей Краснокутської селищної ради Богодухівського району Харківської області про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

Призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 29лютого 2024року о10год.00хв. в залі судових засідань Краснокутського районного суду Харківської області.

У судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя: І. В. Бугаєнко

Дата ухвалення рішення08.02.2024
Оприлюднено09.02.2024
Номер документу116841589
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав та стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —627/1028/23

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні