Ухвала
від 07.02.2024 по справі 229/6554/23
ДРУЖКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 229/6554/23

Провадження № 2/229/436/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 лютого 2024 р. м. Дружківка, Донецької області

Дружківський міський суд Донецької області у складі:

головуючого судді Феняка О.Р.

за участю секретаря судового засідання Бровченко Д.Л.,

розглянувши впідготовчому засіданнів порядкузагального позовногопровадження матеріалицивільної справиза позовноюзаявою ОСОБА_1 до Донецького обласного державного нотаріального архіву про визнання права власності,

В С Т А Н О В И В :

15 вересня 2023 року ОСОБА_1 звернулась до суду з позовною заявою до Донецького обласного державного нотаріального архіву, в якій просить визнати права власності на квартиру у зв`язку із знищенням правовстановлюючого документу в результаті бойових дій.

Ухвалою Дружківського міського суду Донецької області від 19 вересня 2023 року відкрито загальне позовне провадження у цивільній справі, призначено підготовче засідання, визначено відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву.

Представник відповідача в судове засідання не з`явився, надали заяву про розгляд справи за їх відсутість.

В підготовче засідання позивачка ОСОБА_1 не з`явилася, про дату, час та місце розгляду справи повідомлялась належним чином, до початку підготовчого засідання позивачкою до суду направлено заяву, в якій просить замінити неналежного відповідача, зазначивши, що Донецький обласний державний нотаріальний архів не є належним відповідачем по справі, у зв`язку з чим просить замінити його на належного відповідача Бахмутську міську раду.

У зв`язку з неявкою сторін та у відповідності до частини 2 статті 247 ЦПК України, фіксування судового засідання технічними засобами не здійснювалося.

Частиною 2 статті 51 ЦПК України передбачено, що якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача (ч. 3 ст. 51 ЦПК України).

Оскільки в підготовчому судовому засіданні встановлено, що належним відповідачем у спорах про визнання права власності на нерухоме майно виступає територіальна громада в особі органу місцевого самоврядування, суд вважає, що клопотання позивача слід задовольнити та замінити первісного відповідача на належного, у зв`язку з чим з метою не порушення передбаченого статтями 178, 191 ЦПК України права Бахмутської міськоїради на подання відзиву на позовну заяву, відкласти підготовче судове засідання на іншу дату в межах встановленого цим Кодексом строку.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 197, 198, 200, 259-261 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Відкласти підготовче судове засідання на 11 годину 00 хвилин 06 березня 2024 року.

У цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Донецького обласного державного нотаріального архіву про визнання права власності замінити первісного відповідача Донецький обласний державний нотаріальний архів на належного відповідача Бахмутську міську раду Донецької області, місцезнаходження: вул. Миру,44, м.Бахмут Донецька область, індекс 84500, код ЄДРПОУ 04052732.

Надіслати копію ухвали сторонам по справі, а відповідачу направити копію позовної заяви з додатками.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали та копії позовної заяви для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України: https://dr.dn.court.gov.ua.

Ухвала оскарженнюне підлягаєта набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Олександр ФЕНЯК

СудДружківський міський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення07.02.2024
Оприлюднено09.02.2024
Номер документу116842292
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —229/6554/23

Рішення від 13.03.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Феняк О. Р.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Феняк О. Р.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Феняк О. Р.

Ухвала від 04.01.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Феняк О. Р.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Феняк О. Р.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Феняк О. Р.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Феняк О. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні