Ухвала
від 08.02.2024 по справі 165/1597/23
НОВОВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

права № 165/1597/23

Провадження № 2/165/67/24

НОВОВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙСУД ВОЛИНСЬКОЇОБЛАСТІ

УХВАЛА

08 лютого 2024 року м. Нововолинськ

Нововолинський міський суд Волинської області в складі:

головуючого судді Василюка А.В,

за участю секретаря Навроцької М.Р.,

представника позивача Тоботи Ю.С.,

представника третьої особи Шульгач К.Ю.,

розглянувши в відкритому судовому засіданні, в залі суду, в м. Нововолинську, в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 ,яка дієв інтересах ОСОБА_2 до Управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України у Волинській області, Фонду соціального страхування України, треті особи які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідачів: Голова комісії з реорганізації Фонду соціального страхування України Бахматський Олександр Олександрович; Голова комісії з реорганізації Управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України у Волинській області Плескун Неоніла Павлівна; Головне управління Пенсійного фонду України у Волинській області, про визнання протиправним та скасування наказу про звільнення, поновлення на посаді та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

встановив:

Представник позивача адвокат Тобота Ю.С. звернулася до суду з клопотаннями про залучення до участі в справі правонаступника відповідача Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області Головне управління Пенсійного фонду України у Волинській області та просила виключити Фонд соціального страхування України зі складу учасників справи.

У судовому засіданні адвокат Тобота Ю.С. підтримала заявлене нею клопотання, також, користуючись правом передбаченим ст.49 ЦПК України, просила суд виключити третіх осіб з числа учасників справи.

Представник третьої особи Головного управлінняПФУ уВолинській області Шульгач К.Ю. не заперечила щодо задоволення заявлених представником позивача клопотань.

У судове засідання інші учасники справи та їх представники не з`явилися, про дату та час розгляду справи повідомлялися належним чином.

Відповідно до ч.1, ч.2 ст.51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

При розгляді клопотань, заявлених представником позивача, суд бере до уваги інформацію, отриману з Єдиного державного реєстру юридичних сіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань станом на 21 червня 2023 року, в якому зазначається, що діяльність Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області припинена у зв`язку з реорганізацією. Правонаступником останного є Головне управління ПФУ у Волинській області.

Беручи доуваги встановленіобставини тадослідивши письмовідокази,з оглядуна те,що правонаступником відповідача Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області є Головне управління ПФУ у Волинській області, суд замінює первісного відповідача належним відповідачем - Головним управлінням ПФУ уВолинській областітаз огляду на диспозитивність судового процесу, суд виключає третіх осіб, а саме: Голову комісії з реорганізації Фонду соціального страхування України Бахматського О.О., Голову комісії з реорганізації Управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України у Волинській області Плескун Н.П. та Головне управління Пенсійного фонду України у Волинській області, з числа учасників справи (третіх осіб).

На підставівикладеного такеруючись ст.49,ст.51 ЦПК України, суд

постановив:

Клопотання представника позивача задоволити.

Замінити первісного відповідача Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області, належним відповідачем, тобто його правонаступником - Головним управлінням Пенсійного фонду України у Волинській області.

Виключити з числа третіх осіб на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Голову комісії з реорганізації Фонду соціального страхування України Бахматського О.О.; Голову комісії з реорганізації Управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України у Волинській області Плескун Н.П. та Головне управління Пенсійного фонду України у Волинській області.

Встановити строк відповідачу для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову - протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали.

Зобов`язати відповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу.

Роз`яснити відповідачу право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Головуючий суддя підпис А.В. Василюк

Дата ухвалення рішення08.02.2024
Оприлюднено09.02.2024
Номер документу116846029
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про поновлення на роботі

Судовий реєстр по справі —165/1597/23

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Нововолинський міський суд Волинської області

Василюк А. В.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Нововолинський міський суд Волинської області

Василюк А. В.

Ухвала від 26.05.2023

Цивільне

Нововолинський міський суд Волинської області

Василюк А. В.

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Нововолинський міський суд Волинської області

Василюк А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні