Ухвала
від 08.02.2024 по справі 2-336/11
ТАЛЬНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Тальнівський районний суд Черкаської області

Справа № 2-336/11

У Х В А Л А

08 лютого 2024 р. м. Тальне

Тальнівський районний суд Черкаської області у складі:

головуючого судді Дьяченка Д.О.

при секретарі Табачківській М.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Тальне матеріали подання державного виконавця Тальнівського відділу ДВС у Звенигородському районі Черкаської області про розшук та примусовий привід боржника ОСОБА_1 ,

В С Т А Н О В И В:

В провадження Тальнівського районного суду Черкаської області надійшло дане клопотання, яке мотивував тим, що на виконанні в Тальнівському відділі державної виконавчої служби у Звенигородському районі Черкаської області знаходиться виконавче провадження АСВП № 30390645 по виконанню виконавчого листа № 2-336/2011 від 10.06.2011 року виданого Тальнівським районним судом Черкаської області про стягнення з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 аліментів на утримання дітей ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 в розмірі 1/3 частини всіх видів доходу щомісячно, але не менше 30 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з 26.04.2011 року і до повноліття дітей.

Після відкриття виконавчого провадження копії постанов було направлено сторонам виконавчого провадження, а боржнику було направлено виклик з вимогою з`явитися до відділу ДВС, однак боржник на виклик не з`явився. При проведенні виконавчих дій було встановлено, що боржник ОСОБА_5 , зареєстрований в АДРЕСА_1 , однак там не проживає. Станом на 14.05.2023 р. заборгованість по аліментам складає 70162, 49 грн. На підставі викладеного, державний виконавець Тальнівського відділу ДВС у Звенигородському районі Черкаської області просив суд здійснити примусовий привід боржника ОСОБА_1 до державного виконавця 26.03.2024 року на 13:30. Крім того, державний виконавець просить суд оголосити розшук боржника ОСОБА_1 , а виконання ухвали про примусовий привід та про розшук боржника просить покласти на відділ поліцейської діяльності №1 Звенигородського РВП Черкаської області, м. Тальне вул. Соборна, 13.

В судове засідання боржник не з`явився, про час та день судового розгляду повідомлявся належним чином.

Відповідно до вимогст. 247 ЦПК України, у зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Вивчивши наявні у поданні державного виконавця, підстави для застосування примусового приводу до боржника дослідивши матеріали цивільної справи у їх сукупності, суд приходить до наступного:

Судом встановлено, що на виконанні в Тальнівському відділі державної виконавчої служби у Звенигородському районі Черкаської області знаходиться виконавче провадження АСВП № 30390645 по виконанню виконавчого листа № 2-336/2011 від 10.06.2011 року виданого Тальнівським районним судом Черкаської області про стягнення з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 аліментів на утримання дітей ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 в розмірі 1/3 частини всіх видів доходу щомісячно, але не менше 30 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з 26.04.2011 року і до повноліття дітей.

На виклики державного виконавця боржник ОСОБА_1 не з`явився.

При проведенні виконавчих дій було встановлено, що боржник ОСОБА_5 , зареєстрований в АДРЕСА_1 , однак там не проживає.

Згідно з наданим суду розрахунком станом на 14.05.2023 р. заборгованість ОСОБА_1 по аліментам складає 70162, 49 грн.

Відповідно до вимог п. 14 ч. 3ст. 18 Закону України «Про виконавче провадження»виконавець під час здійснення виконавчого провадження має право викликати фізичних осіб, посадових осіб з приводу виконавчих документів, що перебувають у виконавчому провадженні. У разі якщо боржник без поважних причин не з`явився за викликом виконавця, виконавець має право звернутися до суду щодо застосування до нього приводу.

Згідно із ч. 1ст. 438 ЦПК Українирозшук боржника або дитини, привід боржника оголошуються за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача.

Подання держаного виконавця повинно бути обґрунтованим, тобто містити зазначення обставин, що підтверджують необхідність примусовому приводу боржника. Під час розгляду подання про примусовий привід боржника відповідно дост. 438 ЦПК Українидоказуванню підлягають факти ухилення боржника від виконання рішення суду, вжиття державним виконавцем заходів примусового виконання рішення суду відповідност. 18 Закону України «Про виконавче провадження».

Відповідно до п. 27 ч. 1ст. 23 Закону України «Про Національну поліцію»поліція відповідно до покладених на неї завдань вживає заходів для забезпечення публічної безпеки і порядку під час примусового виконання судових рішень і рішень інших органів (посадових осіб), а також вживає заходів, спрямованих на усунення загроз життю та здоров`ю державних виконавців, приватних виконавців та інших осіб, які беруть участь у вчиненні виконавчих дій, здійснює привід у виконавчому провадженні.

Привід за своєю правовою природою є заходом процесуального примусу, що полягає у затриманні і примусовому доставлені особи задля забезпечення її участі у провадженні у випадках, якщо цю особу було належним чином викликано, але вона не з`явилася без поважних причин або без повідомлення про причини неприбуття.

Про привід суд постановляє ухвалу, в якій зазначає ім`я фізичної особи, яка підлягає приводу, місце проживання (перебування), роботи, служби чи навчання, підстави застосування приводу, час, коли необхідно особу доставити і місце доставки особи, суб`єкт, якому доручається здійснити привід.

З наданих державним виконавцем доказів вбачається, що ОСОБА_1 ухиляється від явки на виклики до виконавчої служби, про що свідчать виклики державного виконавця за адресою реєстрації боржника.

Державним виконавцем здійснені виконавчі дії необхідні в порядку виконання рішення суду, проте неявка боржника унеможливлює таке виконання, внаслідок чого виникла заборгованість перед стягувачем в розмірі 70162 грн. 49 коп.

Зважаючи на викладене, суд приходить до висновку про доцільність задоволення подання державного виконавця в частині примусового приводу боржника ОСОБА_1 .

Разом з тим, суд приходить до висновку, що подання в частині винесення ухвали про розшук боржника ОСОБА_1 , виконання якого державний виконавець просить доручити відділу поліцейської діяльності №1 Звенигородського РВП Черкаської області, м. Тальне вул. Соборна, 13, задоволенню не підлягає, оскільки судом встановлено, що в штаті Відділу поліцейської діяльності №1 Звенигородського РВП Черкаської області відсутні працівники на яких покладені функціональні обов`язки щодо здійснення оперативно-розшукової діяльності, тому покладення такого обов`язку на ВПД №1 неможливе.

На підставі викладеного та керуючись ст. 438 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Подання державного виконавця Тальнівського відділу ДВС у Звенигородському районі Черкаської області про розшук та примусовий привід боржника ОСОБА_1 задовольнити частково.

Здійснити примусовий привід боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , громадянина України, місце реєстрації АДРЕСА_1 до державного виконавця 26.03.2024 року на 13 год. 30 хв. за адресою: м. Тальне вул. Захисників України, 38.

Виконання ухвали доручити Відділу поліцейської діяльності №1 Звенигородського РВП Черкаської області.

Подання в іншій частині залишити без задоволення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Д.О.Дьяченко

СудТальнівський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення08.02.2024
Оприлюднено09.02.2024
Номер документу116847619
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —2-336/11

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Кузьменко В. В.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Тальнівський районний суд Черкаської області

Дьяченко Д. О.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Тальнівський районний суд Черкаської області

Дьяченко Д. О.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Тальнівський районний суд Черкаської області

Дьяченко Д. О.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Марцішевська О. М.

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Марцішевська О. М.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Черенкова Н. П.

Ухвала від 25.10.2023

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Черенкова Н. П.

Ухвала від 08.05.2023

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Черенкова Н. П.

Ухвала від 19.04.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Коломаренко К. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні