Ухвала
від 08.02.2024 по справі 183/13743/23
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 183/13743/23

№ 2/183/1359/24

У Х В А Л А

08 лютого 2024 року м. Новомосковськ

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі головуючого судді Парфьонова Д. О., за участю секретаря судового засідання Пащенко А. С., розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м. Новомосковськ Дніпропетровської області клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Омельченко Ганни Георгіївни про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Товарної біржі «Новомосковська», про визнання договору купівлі-продажу нерухомого майна дійсним та визнання права власності на нерухоме майно, -

В С Т А Н О В И В:

позивач звернувся до Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області з цим позовом.

Постановленою суддею ухвалою від 22 грудня 2023 року позовну заяву прийнято до розгляду у порядку загального позовного провадження та відкрито провадження у справі, призначено підготовче засідання.

08 лютого 2024 року представником позивача адвокатом Омельченко Г. Г. до суду подано клопотання про витребування доказів, у якому вона просить витребувати у приватного нотаріуса Новомосковського районного нотаріального округу Дніпропетровської області Лили І. А. копію спадкової справи, відкритої після смерті ОСОБА_3 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Позивач, представник позивача у підготовче засідання не з`явились, у клопотанні про витребування доказів представник просила проводити розгляд справи за її відсутності та за відсутності позивача.

Відповідач у підготовче засідання не з`явилась, про дату, час та місце розгляду справи повідомлена належним чином.

Представник третьої особи у підготовче засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

У зв`язку з неявкою осіб, які приймають участь у справі, суд розглядає справу у відповідності до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Суд, дослідивши клопотання представника позивача про витребування доказів та дослідивши матеріали справи у межах, необхідних для вирішення зазначеного клопотання, висновує таке.

Відповідно до ч. 1-3 ст. 83 ЦПК України сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви. Відповідач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинні подати суду докази разом з поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи.

Згідно з ч. 1, ч. 3 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Таким чином, дослідивши матеріали справи, суд вважає за необхідне для з`ясування обставин у справі, відповідно до ст. 84 ЦПК України витребувати зазначені у клопотанні докази.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 83, 84, 260 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Омельченко Ганни Георгіївни про витребування доказів задовольнити.

Зобов`язати приватного нотаріуса Новомосковського районного нотаріального округу Дніпропетровської області Лилу Інну Армоніківну (місцезнаходженняза адресою:51200,Дніпропетровська область,м.Новомосковськ,вул.Гетьманська,буд.37) надати Новомосковському міськрайонному суду Дніпропетровської області у строкдо 13березня 2024року належним чином засвідчену копію спадкової справи, відкритої після смерті ОСОБА_3 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвала набирає законної сили з моменту її складення і оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Ухвала суду складена і підписана 08 лютого 2024 року.

Суддя Д. О. Парфьонов

Дата ухвалення рішення08.02.2024
Оприлюднено12.02.2024
Номер документу116856439
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договору купівлі-продажу нерухомого майна дійсним та визнання права власності на нерухоме майно

Судовий реєстр по справі —183/13743/23

Рішення від 27.03.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Ухвала від 22.12.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні