Ухвала
від 08.02.2024 по справі 404/9569/23
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/9569/23

Номер провадження 2/404/2393/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 лютого 2024 року Кіровський районний суд м. Кіровограда у складі:

головуючої-судді - Іванової Н.Ю.

при секретарі - Коцюбі Т.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Кропивницькому цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Відділ державної реєстрації актів цивільного стану Виконавчий орган Північної селищної ради міста Торецька Донецької області, про оспорювання батьківства та виключення запису про чоловіка як батька дитини з актового запису про народження дитини

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Кіровського районного суду м. Кіровограда перебуває справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Відділ державної реєстрації актів цивільного стану Виконавчий орган Північної селищної ради міста Торецька Донецької області, про оспорювання батьківства та виключення запису про чоловіка як батька дитини з актового запису про народження дитини.

На адресу суду від представника Торецької міської військової адміністрації Бахмутського району Донецької області надійшли письмові поясненна, відповідно яких вказано, що виконавчий орган Північної селищної ради міста Торецька Донецької області, який реорганізований у відділ розвитку смт. Північне Торецької міської військової адміністрації Бахмутського району Донецької області, не може бути залучений до справи у статусі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, оскільки рішення суду у справі не плине на його права або обов`язки щодо сторін по справі. Рішення у справі може вплинути на права або обов`язки відділу державної реєстрації актів цивільного стану, як суб`єкта внесення змін до актових записів цивільного стану. Вважає за доцільне замінити третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору відділ державної реєстрації актів цивільного стану виконавчого органу Північної селищної ради міста Торецька Донецької області на відділ державної реєстрації актів цивільного стану.

В судове засідання від позивача надійшла заява про заміну неналежної третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору у справі, на належну Фортечний відділ ДРАЦС у м. Кропивницькому Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

Відповідно до ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання.

Керуючись ст. 53 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Замінити по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Відділ державної реєстрації актів цивільного стану Виконавчий орган Північної селищної ради міста Торецька Донецької області, про оспорювання батьківства та виключення запису про чоловіка як батька дитини з актового запису про народження дитини, неналежну третю особу Відділ державної реєстрації актів цивільного стану Виконавчий орган Північної селищної ради міста Торецька Донецької області, на належну Фортечний відділ ДРАЦС у м. Кропивницькому Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), місцезнаходження: 25010, м. Кропивницький, вулиця Незалежності, буд.26.

Зобов`язати ОСОБА_1 не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали направити Фортечному відділу ДРАЦС у м. Кропивницькому Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду.

Третій особі для надання суду пояснень щодо позову або відзиву та доказів встановити п`ятиденний строк з дня їх отримання, попередивши, що у разі їх ненадання у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи. У поясненнях третьої особи щодо позову або відзиву третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, викладає свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову. Пояснення третьої особи підписуються третьою особою або її представником. До пояснень третьої особи застосовуються тотожні для відзиву правила.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда Н. Ю. Іванова

Дата ухвалення рішення08.02.2024
Оприлюднено12.02.2024
Номер документу116871284
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —404/9569/23

Рішення від 20.03.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Іванова Н. Ю.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Іванова Н. Ю.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Іванова Н. Ю.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Іванова Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні