Ухвала
від 09.02.2024 по справі 612/178/24
БЛИЗНЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

612/178/24

2/612/87/24

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09 лютого 2024 року смт Близнюки

Суддя Близнюківського районного суду Харківської області Масло С.П., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області про зобов`язання вчинити певні дії, -

встановив:

Позивачі звернулися до Близнюківського районного суду Харківської області з позовною заявою до Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області, в якій просять зобов`язати відповідача виконати рішення Близнюківського суду Харківської області від 03.10.2000 в повному обсязі для чого, в межах наданих Законом України «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)» №899-ІV від 05.06.2003 повноважень, перехідних положень Х Земельного кодексу України, та у відповідності з матеріалами по паюванню земель колективної власності земель КСП «Победа» Близнюківського району Харківської області повторно розглянути колективну заяву громадян ОСОБА_1 та ОСОБА_2 від 28.12.2021, та прийняти за наслідками розгляду вмотивоване та юридично обґрунтоване нормами законодавства рішення про виділення в натурі (на місцевості) земельних часток (пай), єдиним масивом в контурах №28, № НОМЕР_1 , № НОМЕР_2 бувших земель колективної власності КСП «Победа» Близнюківського району Харківської області, ОСОБА_1 0,44 га сільськогосподарських угідь, ОСОБА_2 27,80 га сільськогосподарських угідь, згідно викопіювання, що додаються до заяви, з нерозподілених земельних ділянок, які відповідно по проекту землеустрою, щодо організації території земельних часток (паїв) увійшли до площ земель, що підлягають розподілу, але відповідно до протоколу про розподіл земельних ділянок не були виділені і розподілені в натурі (на місцевості), в розмірі середньої земельної частки як передбачено схемою поділу земель на земельні частки по видах угідь та надати дозвіл для формування нових земельних ділянок в рахунок земельних часток (паїв).

Згідно матеріалів позову місце реєстрації позивача ОСОБА_1 : АДРЕСА_1 , місце реєстрації позивача ОСОБА_2 : АДРЕСА_1 , місцезнаходження відповідача: АДРЕСА_2 .

Зазначена позовна заява подана з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України. Відсутні підстави для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі. Тому позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Частиною другою статті 19 ЦПК України визначено, що цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження враховуючи положення ч. 4 ст. 19, ч. 3 ст. 274 ЦПК України і її розгляд слід здійснювати за правилами загального позовного провадження. Тому справу слід прийняти до провадження та з метою виконання вимог, передбачених ч.1 ст. 189 ЦПК України, розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у справі.

На підставі викладеного, керуючись ст. 187 ЦПК України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області про зобов`язання вчинити певні дії.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

З метою виконання вимог ч. 1 ст. 189 ЦПК України розпочати підготовче провадження у справі.

Призначити підготовче засідання у приміщенні Близнюківського районного суду Харківська область (64801, Харківська область, смт. Близнюки, вул. Свободи 46-а, зал № 1) на 11 годину 00 хвилин 07 березня 2024 року.

Копію цієї ухвали надіслати позивачам.

Копію цієї ухвали разом із копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати відповідачу.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідачі мають право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи (позивачу). У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачам п`ятиденний строк з дня отримання копії відзиву ( у разі його надіслання відповідачем) для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч.ч. 3-5 ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи (відповідачу).

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив ( у разі його надіслання позивачами) для подання заперечення, яке має відповідати вимогам ч.ч. 3-5 ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи (позивачам).

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки: http://court.gov.ua/sud2003.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя С.П. Масло

СудБлизнюківський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення09.02.2024
Оприлюднено12.02.2024
Номер документу116872922
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —612/178/24

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Масло С. П.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Масло С. П.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Масло С. П.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Масло С. П.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Масло С. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні