Ухвала
від 09.02.2024 по справі 233/5920/23
КОСТЯНТИНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

233 Справа № 233/5920/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про призначення відеоконференції

09 лютого 2024 року

Суддя Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області Левчук О.О., розглянувши заяву представника - адвоката Миронової Валерії Валеріївни, яка діє в інтересах свідка ОСОБА_1 про участь в режимі відеоконференції в судовому засіданні по цивільній справі №233/5920/23 за позовом виконуючого обов`язки керівника Костянтинівської окружної прокуратури в інтересах держави до Костянтинівської міської ради, Виконавчого комітету Костянтинівської міської ради, повноваження яких відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» здійснює Костянтинівська міська військова адміністрація Краматорського району Донецької області, ОСОБА_2 , третя особа Управління комунального господарства про визнання незаконним та скасування рішення, визнання недійсними договори купівлі-продажу житлового будинку та земельної ділянки, застосування наслідків їх недійсності, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області перебуває цивільна справа за позовом виконуючого обов`язки керівника Костянтинівської окружної прокуратури в інтересах держави до Костянтинівської міської ради, Виконавчого комітету Костянтинівської міської ради, повноваження яких відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» здійснює Костянтинівська міська військова адміністрація Краматорського району Донецької області, ОСОБА_2 , третя особа Управління комунального господарства про визнання незаконним та скасування рішення, визнання недійсними договори купівлі-продажу житлового будинку та земельної ділянки, застосування наслідків їх недійсності.

08.02.2024 року на електронну пошту Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області надійшла заява представника - адвоката Миронової Валерії Валеріївни, яка діє в інтересах свідка ОСОБА_1 про участь свідка та його представника в судовому засіданні в режимі відеоконференції зКрасногвардійськимрайонним судом м.Дніпропетровська.

Свідок ОСОБА_1 проживає в Синельниківському районі Дніпропетровської області та є інвалідом 3 групи. Крім того, робочою адресою ОСОБА_1 є місто Дніпро.

Відповідно до положень ч. ч. 1, 6 ст.212ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Згідно частини 7 ст.212ЦПК України свідок, перекладач, спеціаліст, експерт можуть брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції виключно в приміщенні суду.

Згідно положень ч. 2 ст.69ЦПК України свідок зобов`язаний з`явитися до суду за його викликом у визначений час і дати правдиві показання про відомі йому обставини. За відсутності заперечень учасників справи свідок може брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції. Суд може дозволити свідку брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції незалежно від заперечень учасників справи, якщо свідок не може з`явитися до суду через хворобу, похилий вік, інвалідність або з інших поважних причин.

За приписами ч. 7 ст. 11 ЗУ "Про судоустрій і статус суддів", учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Наявні в Костянтинівському міськрайонному суді Донецької області технічні засоби і технології забезпечують належну якість зображення і звуку, дотримання принципу гласності та відкритості судового провадження, а також інформаційну безпеку.

Учасникам провадження забезпечена можливість чути та бачити хід судового провадження, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані їм процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки, передбачені цим Кодексом. Тобто, право учасників судового засідання у дистанційному судовому провадженні порушене не буде.

Суд вважає, що з огляду на місцеперебування свідка, ускладнення безпосереднього його прибуття до Костянтинівського міськрайонного суду, з метою забезпечення оперативності цивільного судочинства, за наявності в Костянтинівському міськрайонному суді Донецької області необхідного обладнання, наявні підстави для постановлення ухвали про проведення судового засідання за участю свідка в режимі відеоконференції, проведення якої слід доручити Красногвардійському районному суду м. Дніпропетровська.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 212, 260 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Судове засідання у цивільній справі за позовом виконуючого обов`язки керівника Костянтинівської окружної прокуратури в інтересах держави до Костянтинівської міської ради, Виконавчого комітету Костянтинівської міської ради, повноваження яких відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» здійснює Костянтинівська міська військова адміністрація Краматорського району Донецької області, ОСОБА_2 , третя особа Управління комунального господарства про визнання незаконним та скасування рішення, визнання недійсними договори купівлі-продажу житлового будинку та земельної ділянки, застосування наслідків їх недійсності, призначене на 15лютого 2024року о10-30год. провести у дистанційному режимі відеоконференції між Костянтинівським міськрайонним судом Донецької області та Красногвардійським районним судом м. Дніпропетровська.

Красногвардійському районному суду м. Дніпропетровська забезпечити проведення відеоконференції в приміщенні цього суду за участі свідка ОСОБА_1 та її представника - адвоката Миронової Валерії Валеріївни.

Покласти на службову особу Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська обов`язок перевірити документи ОСОБА_1 та адвоката Миронової Валерії Валеріївни, що посвідчують їх особу, та перебувати поряд з ними до закінчення судового засідання, забезпечити поточний контроль якості звуку і відео та контроль працездатності технічних засобів відеозапису.

Доручити відповідній службовий особі Красногвардійського районного суду м.Дніппропетровська вручити ОСОБА_1 пам`ятку про права та обов`язки свідка, а також вручити їй розписку та присягу свідка, які після підписання свідком направити до Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області для приєднання до матеріалів справи №233/5920/23.

Попередити свідка про кримінальну відповідальність за ст. 384 КК України за завідомо неправдиві показання та ст. 385 КК України за відмову від давання показань, одночасно роз`яснивши, що згідно ст. 63 Конституції України особа не несе відповідальності за відмову давати показання щодо себе, членів сім`ї чи близьких родичів, коло яких визначене законом.

Про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції повідомити учасників процесу.

Копію ухвали направити негайно до Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська для організації проведення судового засідання у режимі відеоконференції.

Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксувати за допомогою технічних засобів відеозапису.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О.О. Левчук

Дата ухвалення рішення09.02.2024
Оприлюднено12.02.2024
Номер документу116873592
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконним та скасування рішення, визнання недійсними договори купівлі-продажу житлового будинку та земельної ділянки, застосування наслідків їх недійсності

Судовий реєстр по справі —233/5920/23

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Левчук О. О.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Левчук О. О.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Левчук О. О.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Левчук О. О.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Левчук О. О.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Левчук О. О.

Ухвала від 08.12.2023

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Левчук О. О.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Левчук О. О.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Левчук О. О.

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Левчук О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні