Ухвала
від 01.04.2024 по справі 233/5920/23
КОСТЯНТИНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

233 Справа № 233/5920/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про призначення відеоконференції

01 квітня 2024 року

Суддя Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області Левчук О.О., розглянувши клопотання представників позивача - прокурора Костянтинівської окружної прокуратури Кучеренко Романа Валерійовича та прокурора Костянтинівської окружної прокуратури Донецької області - Посухової Ольги Борисівни про участь в режимі відеоконференції в судовому засіданні по цивільній справі №233/5920/23 за позовом виконуючого обов`язки керівника Костянтинівської окружної прокуратури в інтересах держави до Костянтинівської міської ради, Виконавчого комітету Костянтинівської міської ради, повноваження яких відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» здійснює Костянтинівська міська військова адміністрація Краматорського району Донецької області, ОСОБА_1 , третя особа Управління комунального господарства про визнання незаконним та скасування рішення, визнання недійсними договори купівлі-продажу житлового будинку та земельної ділянки, застосування наслідків їх недійсності, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області перебуває цивільна справа за позовом виконуючого обов`язки керівника Костянтинівської окружної прокуратури в інтересах держави до Костянтинівської міської ради, Виконавчого комітету Костянтинівської міської ради, повноваження яких відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» здійснює Костянтинівська міська військова адміністрація Краматорського району Донецької області, ОСОБА_1 , третя особа Управління комунального господарства про визнання незаконним та скасування рішення, визнання недійсними договори купівлі-продажу житлового будинку та земельної ділянки, застосування наслідків їх недійсності.

01.04.2024 року на адресу суду надійшло клопотання представника позивача - прокурора Костянтинівської окружної прокуратури Кучеренко Романа Валерійовича, в якому він просить судове засідання у цивільній справі № 233/5920/23, що призначене на 10-30 год. 08.04.2024, та подальший розгляд справи провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи Easy Con з представником позивача прокурором Костянтинівської окружної прокуратури Посуховою Ольгою Борисівною.

01.04.2024 року на адресу суду надійшло клопотання представника позивача - прокурора Костянтинівської окружної прокуратури Донецької області Посухової О.Б., в якому вона просить суд проводити у цивільній справі № 233/5920/23, що призначене на 10-30 год. 08.04.2024, та подальший розгляд справи провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи Easy Con.

Відповідно до ч.1 ст.212ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему, як це визначено ч.3 ст.212 ЦПК України.

Враховуючи технічні можливості суду та сторін, суд вважає за необхідне призначити розгляд справи в режимі відеоконференції за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС.

Таким чином, для забезпечення швидкого та ефективного відправлення правосуддя, а також недопущення порушення розумних строків розгляду справи, суд вважає за необхідне надати можливість свідкам у даній справі приймати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст.212, 353 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Судове засідання у справі за позовом виконуючого обов`язки керівника Костянтинівської окружної прокуратури в інтересах держави до Костянтинівської міської ради, Виконавчого комітету Костянтинівської міської ради, повноваження яких відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» здійснює Костянтинівська міська військова адміністрація Краматорського району Донецької області, ОСОБА_1 , третя особа Управління комунального господарства про визнання незаконним та скасування рішення, визнання недійсними договори купівлі-продажу житлового будинку та земельної ділянки, застосування наслідків їх недійсності, призначене на 08.04.2024 року о 10:30год. провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС, за веб-посиланням https://vkz.court/gov.ua.

Судове засідання провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС.

Особами, які будуть приймати участь у справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС є прокурор Костянтинівської окружної прокуратури - Кучеренко Роман Валерійович та прокурор Костянтинівської окружної прокуратури Донецької області - Посухова Ольга Борисівна.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції сторонам необхідно:

- використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення;

- попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам;

- зайти та авторизуватися в Системі за 10 хвилин до часу судового засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи;

- очікувати запрошення секретаря до участі в судовому засіданні.

Попередити сторону, що підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису.

Система не дає можливості участі в судовому засіданні у режимі відеоконференції неавторизованим учасникам.

Попередити сторону про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму) та в охайному вигляді.

Копію ухвали негайно надіслати сторонам по справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О.О. Левчук

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено03.04.2024
Номер документу118029823
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконним та скасування рішення, визнання недійсними договори купівлі-продажу житлового будинку та земельної ділянки, застосування наслідків їх недійсності

Судовий реєстр по справі —233/5920/23

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Левчук О. О.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Левчук О. О.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Левчук О. О.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Левчук О. О.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Левчук О. О.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Левчук О. О.

Ухвала від 08.12.2023

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Левчук О. О.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Левчук О. О.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Левчук О. О.

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Левчук О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні