Ухвала
від 08.02.2024 по справі 595/85/24
БУЧАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 595/85/24

Провадження № 6/595/2/2024

У Х В А Л А

08.02.2024 місто Бучач

1

Бучацький районний суд Тернопільської області

в складі: головуючого судді Тхорик І.І.,

з участю секретаря судового засідання Боднара М.Г.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Бучач цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: АТ «Креді Агріколь Банк», про визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 , в інтересах якої діє представник адвокат Ковалівський Б.В., звернулася в суд із заявою, в якій просить визнати виконавчий лист №595/1567/21, виданий 14 лютого 2022 року Бучацьким районним судом Тернопільської області, про стягнення з боржника ОСОБА_1 на користь АТ «Креді Агріколь Банк» заборгованості за кредитним договором таким, що не підлягає виконанню.

Ухвалою суду від 22 січня 2024 року заяву ОСОБА_1 про визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню залишено без руху, надано строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п`яти днів з дня вручення заявнику ухвали про залишення заяви без руху.

29 січня 2024 року прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: АТ «Креді Агріколь Банк», про визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню.

Заявник ОСОБА_1 та її представник адвокат Ковалівський Б.В. в судове засідання не прибули, будучи належним чином повідомленими про час та місце розгляду справи. Від представника заявника на адресу суду надійшло клопотання, в якому він просить розглядати справу у його та заявника відсутності. Окрім того, просить залучити до участі у справі в якості заінтересованої особи Бучацький відділ ДВС у Чортківському районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (вул.Агнона,3, м. Бучач Чортківського району Тернопільської області).

Представник заінтересованої особи АТ «Креді Агріколь Банк» в судове засідання не прибув.

Вивчивши подане клопотання, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч. 9 ст. 10 ЦПК України, якщо спірні правовідносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутності такого - виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

Згідно з приписами п.п. 3, 4 постанови Пленуму Верховного Суду України № 14 від 26 грудня 2003 року «Про практику розгляду судами скарг на рішення, дії або бездіяльність органів і посадових осіб державної виконавчої служби та звернень учасників виконавчого провадження» скарги, заяви, подання мають відповідати загальним вимогам щодо форми та змісту позовної заяви, передбаченим положеннями ЦПК; учасник виконавчого провадження, який звернувся до суду з заявою, бере участь у її розгляді як заявник, а інші учасники цього провадження, прав і обов`язків яких безпосередньо стосується зазначене звернення, - як заінтересовані особи.

Частиною 3ст. 53 ЦПК Українивстановлено, що якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

04 серпня 2022 року головним державним виконавцем Бучацького відділу ДВС у Чортківському районі Тернопільської області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) Холод Ю.І. було відкрито виконавче провадження №69554547 про примусове виконання рішення суду (справа № №595/1567/21), де ОСОБА_1 виступає боржником.

Враховуючи викладене, з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, винесення законного та обґрунтованого рішення, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника заявника та залучити Бучацький відділ ДВС у Чортківському районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції до участі у справі в якості заінтересованої особи.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст.51-54, ст.ст.259-261 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника заявника ОСОБА_1 адвоката Ковалівського Богдана Володимировича про залучення в справі заінтересованої особи задовольнити.

Залучити до участі у справі № 595/85/24 за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: АТ «Креді Агріколь Банк», про визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню, в якості заінтересованої особи Бучацький відділ ДВС у Чортківському районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Відкласти судове засідання на20 лютого2024 року о 10 год. 40 хв.та викликати в судове засідання учасників справи.

Копію ухвали направити учасникам по справі.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя: І. І. Тхорик

СудБучацький районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення08.02.2024
Оприлюднено12.02.2024
Номер документу116874782
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —595/85/24

Постанова від 23.04.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Костів О. З.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Костів О. З.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Костів О. З.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Костів О. З.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Тхорик І. І.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Тхорик І. І.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Тхорик І. І.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Тхорик І. І.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Тхорик І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні