Ухвала
від 09.02.2024 по справі 363/524/24
ВИШГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"09" лютого 2024 р. Справа № 363/524/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 лютого 2024 року суддя Вишгородського районного суду Київської області Котлярова І.Ю., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Геоземпроект 2016» Відділу у Вишгородському районі Головного управління Держгеокадастру у Київській області, Головного управління Держгеокадастру у Київській області, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , третя особа: Товариство власників будиночків для відпочинку «Лісове» про визнання недійсною технічної документації із землеустрою, визнання протиправними дій, скасування державної реєстрації, визнання недійсними правовстановлюючих документів та усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою, -

ВСТАНОВИВ:

До Вишгородського районного суду Київської області засобами поштового зв`язку за підписом представника позивача адвоката Новік В.І., надійшла вказана позовна заява, яку передано судді, для вирішення питання про відкриття провадження у справі.

Перевіривши матеріали позовної заяви, суд вважає необхідним залишити її без руху з таких підстав.

Так, статтею 175 ЦПК України встановлено вимоги до позовної заяви, а статтею 177 цього Кодексу документи, що додаються до позовної заяви.

Частиною четвертою статті 175 ЦПК України, встановлено, що якщо позовна заява подається особою, звільненою від сплати судового збору відповідно до закону, у ній зазначаються підстави звільнення позивача від сплати судового збору.

Відповідно до вимог частини четвертої статті 177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до пункту 8 частини третьої статті 175 ЦПК України позовна заява повинна містити перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

Проте, представником позивача до позовної заяви не додано квитанції про сплату судового збору у розмірі 6 441,60 грн., про сплату якого зазначено у тексті позовної заяви та про її наявність не зазначено у додатках до позовної заяви.

Окрім того, як встановлено з наявного в матеріалах справи конверту, в якому і було направлено до суду позовну заяву, така до суду була направлена 22.01.2024 року, про що свідчить відповідна відмітка на конверті.

Частиною 1 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» визначено, що судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до ч. 3 ст. 6 Закону України «Про судовий збір», за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру.

У разі коли в позовній заяві об`єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Згідно ст. 4 Закону України «Про судовий збір», за подання до суду позовної заяви з вимогами немайнового характеру, яка подана фізичною особою справляється судовий збір у розмірі 0,4 розміру прожиткового мінімуму, що становить 1211,20 грн. за кожну вимогу.

Зважаючи,що позивачемзаявлено шістьвимог немайновогохарактеру,то судовийзбір повиненбути сплаченийу розмірі7267,20грн.,враховуючи, що судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява подається до суду.

Відтак, представнику позивача необхідно подати до суду квитанцію про сплату судового збору у розмірі 6 441,60 грн., про сплату якого зазначено у позовній заяві, а також доплати судовий збір у розмірі 825, 60 грн. та надати суду відповідну квитанцію.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що позовна заява подана з недотриманням вимог, встановлених статями 175, 177 ЦПК України, які є імперативними нормами закону та мають вичерпний перелік вимог щодо належного оформлення позовної заяви.

Відповідно до статті 185 ЦПК України суддя, встановивши, що заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175, 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду заяви постановляє ухвалу про залишення її без руху.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне залишити позовну заяву ОСОБА_1 без руху та надати позивачу строк для усунення недоліків, зазначених у цій ухвалі, шляхом надання до суду документів, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 175, 177, 185 Цивільного процесуального кодексу України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Геоземпроект 2016» Відділу у Вишгородському районі Головного управління Держгеокадастру у Київській області, Головного управління Держгеокадастру у Київській області, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , третя особа: Товариство власників будиночків для відпочинку «Лісове» про визнання недійсною технічної документації із землеустрою, визнання протиправними дій, скасування державної реєстрації, визнання недійсними правовстановлюючих документів та усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою залишити без руху, надавши заявнику строк у десять днів, з дня отримання копії ухвали, для усунення зазначених недоліків.

У разі невиконання ухвали суду в зазначений строк позовну заяву вважати неподаною та повернути позивачеві зі всіма доданими до неї документами.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.Ю. Котлярова

СудВишгородський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення09.02.2024
Оприлюднено12.02.2024
Номер документу116878310
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них:

Судовий реєстр по справі —363/524/24

Постанова від 13.08.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кулікова Світлана Василівна

Ухвала від 04.06.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кулікова Світлана Василівна

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Котлярова І. Ю.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Котлярова І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні