Ухвала
від 09.02.2024 по справі 758/1325/24
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Подільський районний суд міста Києва

Справа № 758/1325/24

У Х В А Л А

09 лютого 2024 року місто Київ

Слідчий суддя Подільського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , розглянувши клопотання представника ПП «ЗІРКА» - адвоката ОСОБА_2 про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференціїпри розгляді скарги Приватного підприємства «ЗІРКА», в інтересах якого діє адвокат ОСОБА_2 , на бездіяльність уповноважених посадових осіб Подільського УП ГУ НП в місті Києві, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, -

В С Т А Н О В И В :

У провадженні Подільського районного суду м. Києва перебуває вищевказана скарга, розгляд якої призначено на 13.02.2024 р. о 12.15 год.

На адресу суду від представника заявника у кримінальному провадженні - адвоката ОСОБА_2 надійшло клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів.

Вивчивши клопотання та матеріали справи, слідчий суддя вважає за необхідне зазначене вище клопотання залишити без задоволення за таких підстав.

Відповідно до ч.1,2 ст. 336 КПК України, судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі: неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин; необхідності забезпечення безпеки осіб; проведення допиту малолітнього або неповнолітнього свідка, потерпілого; необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження; наявності інших підстав, визначених судом достатніми. Суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження. У разі якщо сторона кримінального провадження чи потерпілий заперечує проти здійснення дистанційного судового провадження, суд може ухвалити рішення про його здійснення лише вмотивованою ухвалою, обґрунтувавши в ній прийняте рішення. Суд не має права прийняти рішення про здійснення дистанційного судового провадження, в якому поза межами приміщення суду перебуває обвинувачений, якщо він проти цього заперечує, крім випадків здійснення дистанційного судового провадження в умовах воєнного стану.

Відповідно до ч. 2 ст. 336 КПК України суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження.

Тобто, зазначені норми передбачають право, а не обов`язок суду призначити проведення судового засідання в режимі відеоконференції, виходячи з можливостей суду забезпечити якісне проведення такої конференції.

Виключних обставин для проведення відеоконференції поза межами приміщення суду з застосуванням власних технічних засобів, суду не надано.

З урахуванням обмеженої кількості залів судових засідань у Подільському районному суді м. Києва, які обладнані технічними засобами для проведення відеоконференції, проведення судового засідання у призначений час може стати неможливим, що призведе до його відкладення на тривалий термін і призведе до затягування розгляду справи.

Враховуючи викладене, слідчий суддя не вбачає підстав для задоволення клопотання.

На підставі наведеного, керуючись ст. 336 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання представника ПП «ЗІРКА» - адвоката ОСОБА_2 про участь в судовому засіданні 13.02.2024 р. в режимі відеконференції при розгляді скарги Приватного підприємства «ЗІРКА», в інтересах якого діє адвокат ОСОБА_2 , на бездіяльність уповноважених посадових осіб Подільського УП ГУ НП в місті Києві, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР, - залишити без задоволення.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Cлідчий суддя Подільського районного суду м. КиєваОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.02.2024
Оприлюднено12.02.2024
Номер документу116879968
СудочинствоКримінальне
Сутькримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань

Судовий реєстр по справі —758/1325/24

Ухвала від 13.02.2024

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Ухвала від 09.02.2024

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні