Ухвала
від 12.02.2024 по справі 638/10630/21
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 638/10630/21

Провадження № 2/638/647/24

УХВАЛА

Іменем України

12 лютого 2024 року м. Харків

Дзержинський районний суд м. Харкова у складі

головуючого судді - Латки І.П.,

за участю секретаря судового засідання Мяснянкіної Г.П.,

розглянувши увідкритому підготовчомусудовому засіданнів залісуду вм.Харкові цивільнусправу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 про визнання недійсним документа, скасування рішення державного реєстратора, витребування майна із чужого незаконного володіння, визнання недійсним договору іпотеки, скасування запису про державну реєстрацію іпотеки, скасування запису про державну реєстрацію обтяження, треті особи ОСОБА_6 , Харківська товарна біржа,

в с т а н о в и в:

У липні 2021 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 про визнання недійсним документа, скасування рішення державного реєстратора, витребування майна із чужого незаконного володіння, визнання недійсним договору іпотеки, скасування запису про державну реєстрацію іпотеки, скасування запису про державну реєстрацію обтяження, треті особи ОСОБА_6 , Харківська товарна біржа.

Ухвалою суду від 20 липня 2021 року у справі відкрито загальне позовне провадження з повідомленням сторін про дату, час та місце судового засідання. Призначено підготовче судове засідання.

Під час підготовчого судового засіданні ОСОБА_1 , від імені якого діють представники ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , заявив клопотання про залишення без розгляду позовних вимог про 1) визнання недійсним дублікату договору купівлі-продажу нерухомості - квартири АДРЕСА_1 від 17.12.01 (реєстраційний номер дублікату Д-11, від 22.08.2008 року); 2) скасування рішення державного реєстратора Харківської районної державної адміністрації Харківської області, індексний № : 33275572 від 29.12.2016 про реєстрацію права власності на квартиру АДРЕСА_2 ; 3) витребування із чужого незаконного володіння відповідачів ОСОБА_3 та ОСОБА_4 на користь ОСОБА_1 майна, а саме квартири АДРЕСА_2 .

В підготовче судове засідання сторони не з`явилися, про підготовче судове засідання повідомлені належним чином, з клопотанням про відкладення розгляду справи не зверталися, у зв`язку з чим суд вважає за можливе провести підготовче судове засідання без участі сторін.

Дослідивши клопотання про залишення без розгляду частини позовних вимог, суд дійшов наступного висновку.

Завданнями підготовчого провадження є остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу (п. 1 ч. 1 ст. 189 ЦПК України).

Згідно ч. 1 ст. 13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Із системного аналізу зазначеної норми права вбачається, що особа, яка подала позовну заяву, має право до початку розгляду справи по суті подати заяву про залишення позову (заяви) без розгляду.

Оскільки на час подання заяви про залишення без розгляду частини позовних вимог подано під час підготовчого судового засідання, тобто до початку розгляду справи по суті, наявні підстави для задоволення даної заяви та залишення без розгляду частини позовних вимог.

На підставі п. 1 ч. 2 ст. 200 ЦПК України суд залишає без розгляду позовні вимоги про визнання недійсним дублікату договору купівлі-продажу, скасування рішення державного реєстратора про реєстрацію права власності та витребування майна із чужого незаконного володіння.

Відповідно до частини 2 статті 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

З урахування положень ст. 189, 200 ЦПК України, суд дійшов висновку, що у підготовчому судовому засіданні вирішено питання про всі процесуальні дії, які необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження з метою виконання завдань підготовчого судового засідання, спір між сторонами до судового розгляду не врегульований, підстав для залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі щодо решти позовних вимог немає. Підстав для відкладення підготовчого судового засідання або оголошення перерви у підготовчому судовому засіданні немає.

На підставі вищевикладеного, суд закриває підготовче судове засідання та призначає справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні, в яке викликає учасників справи.

Керуючись ст. 13, 189, 197, 200, 257 ЦПК України, суд,

у х в а л и в:

Позовні вимоги ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 про визнання недійсним дублікату договору купівлі-продажу, скасування рішення державного реєстратора про реєстрацію права власності та витребування майна із чужого незаконного володіння, треті особи ОСОБА_6 , Харківська товарна біржа, залишити без розгляду.

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 про визнання недійсним договору іпотеки, скасування запису про державну реєстрацію іпотеки, скасування запису про державну реєстрацію обтяження, треті особи ОСОБА_6 , Харківська товарна біржа.

Призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 06березня 2024року о10год 00хв у приміщенні Дзержинського районного суду м. Харкова (61202, м. Харків, пр-т. Перемоги, 52-В).

Викликати сторони в судове засідання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за вебадресою: http://dg.hr.court.gov.ua/sud2011/ на Офіційному вебпорталі судової влади України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя І.П. Латка

СудДзержинський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення12.02.2024
Оприлюднено13.02.2024
Номер документу116908252
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: витребування майна із чужого незаконного володіння

Судовий реєстр по справі —638/10630/21

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Латка І. П.

Рішення від 21.03.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Латка І. П.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Латка І. П.

Рішення від 21.03.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Латка І. П.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Латка І. П.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Лобов О. А.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Латка І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні