Ухвала
від 09.02.2024 по справі 953/12544/23
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 953/12544/23

н/п 2/953/1387/24

УХВАЛА

про проведення судових засідань в режимі відеоконференці

"09" лютого 2024 р. м. Харків

Суддя Київського районного суду м. Харкова Власова Ю.Ю. дослідивши заяву представника позивача ДП «Державний інститут по проектуванню підприємств коксохімічної промисловості» - адвоката Жарова Тітарьової Лариси Михайлівни про проведення судового засідання у справі за позовом державного підприємства «Державний інститут по проектуванню підприємств коксохімічної промисловості» до ОСОБА_1 , третя особа: Харківська міська рада про відновлення порушеного права,

встановив:

Позивач, ДП «Державний інститут по проектуванню підприємств коксохімічної промисловості», звернувся до суду з позовною заявою до ОСОБА_1 , третя особа: Харківська міська рада про відновлення порушеного права.

Представником заявника подано заяву, у якій він просить, надати можливість приймати участь у судовому засіданні по справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Перевіривши подану представником позивача заяву, суд вважає її такою, що підлягає задоволенню, з огляду на наступне.

За приписами ч. 1 ст.2ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Наведена норма свідчить, що справедливий та своєчасний розгляд спорів судами є нерозривними поняттями, а комплексне дотримання судами цих вимог сприяє утвердженню верховенства права у суспільстві.

За приписами ч. 1, ч. 2 ст.212ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів) (ч. 3ст. 212 ЦПК України).

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву (ч. 5ст. 212 ЦПК України).

Відповідно доп.п.45,46,49розділу ІІІПоложення пропорядок функціонуванняокремих підсистем(модулів)Єдиної судовоїінформаційно-телекомунікаційноїсистеми,затвердженого рішеннямВищої радиправосуддя 17серпня 2021року №1845/0/15-21,підсистема відеоконференцзв`язку забезпечує учасникам справи можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою свого Електронного кабінету та власних технічних засобів.

Інструкція користувача підсистеми відеоконференцзв`язку розміщується на вебсторінці технічної підтримки користувачів ЄСІТС за вебадресою https://wiki.court.gov.ua.

Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватися в Електронному кабінеті. Учасник справи також повинен перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним Інструкцією користувача підсистеми відеоконференцзв`язку, для роботи із системою відеоконференцзв`язку.

Таким чином, враховуючи приписи ст. 212 ЦПК Українита технічну можливість забезпечення проведення відеоконференції, суд вважає можливим задовольнити заяву про проведення судового засідання в режимі відеоконференції задовольнити.

На підставі викладеного вище та керуючись ст.ст.212, ч. 2 ст.258 Цивільного процесуального кодексу України, суд

п о с т а н о в и в:

Призначити розглядсправи запозовом державногопідприємства «Державнийінститут по проектуванню підприємств коксохімічної промисловості» до ОСОБА_1 , третя особа: Харківська міська рада про відновлення порушеного права у судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за участю представника позивача.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя Ю.Ю. Власова

Дата ухвалення рішення09.02.2024
Оприлюднено13.02.2024
Номер документу116908417
СудочинствоЦивільне
Сутьвідновлення порушеного права

Судовий реєстр по справі —953/12544/23

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Власова Ю. Ю.

Ухвала від 29.12.2023

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Власова Ю. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні