Ухвала
від 12.02.2024 по справі 341/312/24
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 341/312/24

Номер провадження 2/341/219/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 лютого 2024 року м. Галич

Суддя Галицького районного суду Івано-Франківської області Островська Н. І., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (місце проживаня за адресою: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 (місце проживання не відоме), третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Галицький відділ ДВС в Івано-Франківському районі Івано-Франківської області Західного Міжрегіонального Управління Міністерства Юстиції (місцезнаходження: вул. Коновальця, 13, м. Галич), про зміну (зменшення) розміру аліментів стягуваних на утримання неповнолітньої дитини,

у с т а н о в и в :

09.02.2024 позивач ОСОБА_1 , в інтересах якої діє представник за ордером адвокат Шевчук-Філімон Н. М., звернувся до суду з вищезазначеним позовом, в якому просить зменшити розмір аліментів, визначених раніше судом у розмірі 1/4 частини від усіх видів заробітку, що стягуються з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 , на утримання неповнолітньої дитини, ОСОБА_3 , у розмірі 1/8 частини від усіх видів його заробітку щомісячно, але не менше 50 % прожиткового мінімуму, встановленого для дитини відповідного віку на дитину щомісячно, до досягнення сином повноліття.

Дана заява підлягає залишенню без руху, оскільки подана без додержання вимог ст. ст.175,177,431,442 Цивільного процесуального кодексу України.

Так, в порушення вимогст. 175 ЦПК Українипозов не містить: місце проживання чи перебування, поштовий індекс, реєстраційний номер облікової картки платника податків за його наявності або номер і серію паспорта, дані офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти відповідача по справі.

За вимогами ст. 177 ЦПК України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Відповідно до ч.1ст.187 ЦПК Українисуд відкриває провадження у справі за позовною заявою за відсутності підстав для залишення її без руху, повернення чи відмови у відкритті провадження.

Проте, зазначаючи у позові пропогіршення свого майнового стану, як підставу для зменшення розміру аліментів, що стягуються на утримання малолітнього сина, позивачем не підтверджено зазначене відповідними доказами, адже зміна сімейного стану позивача не є безумовною підставою для зміни розміру аліментів.

Відповідно до ч. 1ст. 185 ЦК Українисуддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями175,177цьогоКодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Згідно ч. 2ст. 185 ЦК України, в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.175,177,185 ЦПК України,-

п о с т а н о в и в :

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Галицький відділ ДВС в Івано-Франківському районі Івано-Франківської області Західного Міжрегіонального Управління Міністерства Юстиції, про зміну (зменшення) розміру аліментів стягуваних на утримання неповнолітньої дитини-залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків тривалістю десять днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

У разі невиконання ухвали суду у вищезазначений строк позовна заява буде вважатися неподаною та підлягатиме поверненню.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяНаталя ОСТРОВСЬКА

Дата ухвалення рішення12.02.2024
Оприлюднено13.02.2024
Номер документу116912409
СудочинствоЦивільне
Сутьзміну (зменшення) розміру аліментів стягуваних на утримання неповнолітньої дитини

Судовий реєстр по справі —341/312/24

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

ОСТРОВСЬКА Н. І.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

ОСТРОВСЬКА Н. І.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

ОСТРОВСЬКА Н. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні