Ухвала
від 14.03.2024 по справі 341/312/24
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 341/312/24

Номер провадження 2/341/219/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 березня 2024 року м. Галич

Суддя Галицького районного суду Івано-Франківської області Островська Н. І., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (місце проживаня за адресою: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 (місце проживання не відоме), третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Галицький відділ ДВС в Івано-Франківському районі Івано-Франківської області Західного Міжрегіонального Управління Міністерства Юстиції (місцезнаходження: вул. Коновальця, 13, м. Галич), про зміну (зменшення) розміру аліментів стягуваних на утримання неповнолітньої дитини,

у с т а н о в и в :

09.02.2024 позивач ОСОБА_1 , в інтересах якої діє представник за ордером адвокат Шевчук-Філімон Н. М., звернувся до суду з вищезазначеним позовом, в якому просить зменшити розмір аліментів, визначених раніше судом у розмірі 1/4 частини від усіх видів заробітку, що стягуються з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 , на утримання неповнолітньої дитини, ОСОБА_3 , у розмірі 1/8 частини від усіх видів його заробітку щомісячно, але не менше 50 % прожиткового мінімуму, встановленого для дитини відповідного віку на дитину щомісячно, до досягнення сином повноліття.

Ухвалою суду від 12.02.2024 позовну заяву залишено без руху та надано позивачу строк терміном десять днів з дня отримання ухвали про усунення недоліків.

27.02.2024 ухвалою суду продовжено представнику позивача строк для усунення недоліків позовної заяви в термін до 07.03.2024 (включно).

Ухвала суду виконана, недоліки усунено.

Позовна заява подана з додержанням вимог, передбачених ст. ст. 175, 177 ЦПК України.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

У відповідностідо ст.11ЦПК України суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов`язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Згідно ст. 19, ч. 1 ст. 274ЦПК України справа підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч. 3 ст.279ЦПК України підготовче засідання при розгляді справи у порядку спрощеного провадження не проводиться.

Керуючись ст. 4, ст. 19, ч. 5 ст.128, ст.187, ст. 274 ЦПК України, суддя,

п о с т а н о в и в :

Прийняти позовну заяву ОСОБА_4 до ОСОБА_2 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Галицький відділ ДВС в Івано-Франківському районі Івано-Франківської області Західного Міжрегіонального Управління Міністерства Юстиції розміру аліментів стягуваних на утримання неповнолітньої дитини та відкрити провадження.

Призначити судове засідання в порядку спрощеного позовного провадження на 10.04.2024 року на 14-00 годин,Івано-Франківська область, м. Галич, вул. Караїмська, 10, про що повідомити сторони.

Визначити строк відповідачу для подання заяви із запереченням проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження тривалістю 15 днів з дня вручення копії даної ухвали. Якщо відповідач не подасть у встановлений судом строк таке заперечення, він має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк з поважних причин. У разі неподання відповідачем заперечення проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження відповідачу в 15-денний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати до суду відзив на позовну заяву.

Відповідачу у цей же строк надіслати позивачу копії відзиву та доданих до нього документів.

Про дату час та місце судового засідання повідомити позивача та відповідача за адресою їхнього фактичного проживання, відповідача також через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади.

Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше.

За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Клопотання про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має право подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач заперечення протягом 10-ти днів з дня їх отримання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо цієї справи за веб-адресою: http://gl.if.court.gov.ua.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо порушення правил підсудності у встановлений законом строк і порядок, в іншій її частині оскарженню не підлягає.

СуддяНаталя ОСТРОВСЬКА

Дата ухвалення рішення14.03.2024
Оприлюднено15.03.2024
Номер документу117645013
СудочинствоЦивільне
Сутьзміну (зменшення) розміру аліментів стягуваних на утримання неповнолітньої дитини

Судовий реєстр по справі —341/312/24

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

ОСТРОВСЬКА Н. І.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

ОСТРОВСЬКА Н. І.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

ОСТРОВСЬКА Н. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні