Ухвала
від 12.02.2024 по справі 302/175/24
МІЖГІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 302/175/24

Провадження № 2/302/145/24

48

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

у порядку спрощеного позовного провадження

без виклику сторін

12.02.2024 смт.Міжгір`я

Суддя Міжгірського районного суду Закарпатської області Кривка В. П.,

розглянувши позов Хустської окружної прокуратури Закарпатської області в інтересах держави в особі Міжгірської селищної ради до ОСОБА_1 , третя особа: філія «Міжгірське лісове господарство» державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» про стягнення збитків, завданих кримінальним правопорушенням,-

В С Т А Н О В И В:

Справа підсудна Міжгірському районному суду Закарпатської області.

Подана позовна заява відповідає вимогам встановленим ст.175-ст.177 ЦПК України.

Підстав для відмови у прийнятті позовної заяви до розгляду та відкритті провадження у справі немає.

Статтею 19 ЦПК України, передбачено, що спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, для цілей цього Кодексу малозначними справами є справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб ( ч.6 п.1 цієї статті).

Статтею 274 ч.1 п.1 ЦПК України, передбачено, що у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи.

Згідно вимог ст. 277 ч.1 ЦПК України питання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

За наведеного розгляд даної справи слід проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

Керуючись ст. ст. 128, 178-181, 187, 260, 261, 353 ЦПК України, суддя,

П О С Т А Н О В И В :

Прийняти позовну заяву Хустської окружної прокуратури Закарпатської області в інтересах держави в особі Міжгірської селищної ради до розгляду та відкрити провадження у справі.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

Справа буде розглянута протягом шістдесяти днів з дня постановлення цієї ухвали.

Копію цієї ухвали направити позивачу, а іншим учасникам справи також копію позовної заяви та документів, долучених до неї.

Відповідачу протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі надіслати до суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а позивачу та третій особі, в цей самий строк, копію відзиву та доданих до нього документів, про що подати суду, документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів. Відзив має відповідати вимогам ст.178 ЦПК України. Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив протягом десяти днів з дня отримання відзиву та надіслати відповідачу та третій особі, в цей самий строк, копію відповіді на відзив та доданих до нього документів, про що подати суду документи, що підтверджують надіслання відповіді на відзив і доданих до нього доказів. Відповідь на відзив має відповідати вимогам ч.3 ч.5 ст.178 ЦПК України.

Відповідач має право подати суду заперечення на відповідь на відзив протягом п`яти днів з дня отримання копії відповіді на відзив, яке має відповідати вимогам ч.3 - ч.5 ст. 178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана позивачу та третій особі.

Запропонувати третій особі п`ятнадцятиденний строк із дня вручення даної ухвали для подання письмових пояснень щодо позову та десятиденний строк з дня отримання відзиву для надання пояснень щодо відзиву. До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені ч.3- ч.6, ч. 9 ст. 178 ЦПК України.

Роз`яснити сторонам, що вони мають право заявити клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін, відповідач має подати таке клопотання в строк встановлений для подання відзиву, а позивач - не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет на веб-сайті: http://mg.zk.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: В. П. Кривка

Дата ухвалення рішення12.02.2024
Оприлюднено13.02.2024
Номер документу116913582
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення збитків, завданих кримінальним правопорушенням

Судовий реєстр по справі —302/175/24

Рішення від 09.04.2024

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Кривка В. П.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Кривка В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні