Ухвала
від 06.02.2024 по справі 441/2955/23
ГОРОДОЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

441/2955/23

2/441/222/2024

У Х В А Л А

підготовчого засідання

06.02.2024 Городоцький районний суд Львівської області в складі:

головуючого судді - Яворської Н.І.,

за участю секретаря судових засідань - Цап І.М.,

представника позивачів - Гриньо М.І.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м. Городок Львівської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Городоцької міської ради Львівської області, Львівської районної військової адміністрації, третя особа Головне управління Держгеокадастру у Львівській області, ОСОБА_3 про визнання недійсними та скасування розпорядження, державного акту та визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування,

в с т а н о в и в :

Позивачі звернулись в суд із позовом до Городоцької міської ради Львівської області, треті особи Головне управління Держгеокадастру у Львівській області, Львівська районна державна адміністрація, про визнання недійсними розпорядження, державного акту на право власності на земельну ділянку та визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування.

Ухвалою судді від 19.12.2023 відкрито провадження у справі та призначено підготовче засідання.

05.02.2024 представник позивачів адвокат Гриньо М.І. подав клопотання та просить замінити первісного відповідача Городоцьку міську раду Львівської області, належним відповідачем ОСОБА_3 , в свою чергу Городоцьку міську раду залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Вивчивши клопотання, дослідивши матеріали справи, суд дійшов до наступного висновку.

Відповідно до положень ч. 1 і 2 ст. 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

У постанові ВСУ від 18.12.2019 в справі № 265/6868/16-ц зазначено, що у справах про визнання права власності у порядку спадкування належним відповідачем є спадкоємець (спадкоємці), які прийняли спадщину, а у випадку їх відсутності, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини, а також відмови від її прийняття, належним відповідачем є відповідний орган місцевого самоврядування.

З огляду на наведене Городоцьку міську раду Львівської області слід виключити з числа відповідачів по справі та залучити до участі у справі належного відповідача ОСОБА_3 .

Відповідно до положень ч. 1 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Оскільки спір стосується земельної ділянки на території Городоцької міської ради Львівської області, суд приходить до висновку, що її слід залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Керуючись ст.ст. 55, 260 ЦПК України, суд

у х в а л и в :

клопотання представника позивачів адвоката Гриньо М.І. задовольнити.

Замінити первісного відповідача - Городоцьку міську раду Львівської області у справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Городоцької міської ради Львівської області, Львівської районної військової адміністрації, третя особа Головне управління Держгеокадастру у Львівській області, ОСОБА_3 про визнання недійсними та скасування розпорядження, державного акту та визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування належним відповідачем, ОСОБА_3 .

Залучити Городоцьку міську раду Львівської області до участі в справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Городоцької міської ради Львівської області, Львівської районної військової адміністрації, третя особа Головне управління Держгеокадастру у Львівській області, ОСОБА_3 про визнання недійсними та скасування розпорядження, державного акту та визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

В судове засідання викликати сторони та третіх осіб.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Яворська Н.І.

Дата ухвалення рішення06.02.2024
Оприлюднено14.02.2024
Номер документу116914770
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —441/2955/23

Рішення від 26.03.2024

Цивільне

Городоцький районний суд Львівської області

Яворська Н. І.

Рішення від 26.03.2024

Цивільне

Городоцький районний суд Львівської області

Яворська Н. І.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Городоцький районний суд Львівської області

Яворська Н. І.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Городоцький районний суд Львівської області

Яворська Н. І.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Городоцький районний суд Львівської області

Яворська Н. І.

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Городоцький районний суд Львівської області

Яворська Н. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні