Ухвала
від 06.02.2024 по справі 909/1084/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

06.02.2024 м. Івано-ФранківськСправа № 909/1084/23

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Горпинюка І.Є., за участі: секретаря судового засідання Феденько Н.М., представника ініціюючого кредитора Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Воришко М.В., розглянувши у відкритому підготовчому засіданні матеріали справи за заявою Головного управління ДПС в Івано-Франківській області (76018, Івано-Франківська обл., м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, буд. 20, код ЄДРПОУ: 43968084) до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Укр Ойл" (76000, Івано-Франківська обл., м. Івано-Франківськ, вул. Північний бульвар, буд. 2А, ідентифікаційний код юридичної особи: 39317635) про відкриття провадження у справі про банкрутство,

ВСТАНОВИВ:

Головне управління ДПС в Івано-Франківській області звернулося до Господарського суду Івано-Франківської області з заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Укр Ойл".

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями Господарського суду Івано-Франківської області від 01.12.2023, для розгляду справи визначено суддю Горпинюка І.Є.

Згідно ч. 1 ст. 35 Кодексу України з процедур банкрутства, у разі відсутності підстав для відмови у прийнятті, залишення без руху або для повернення заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство господарський суд приймає заяву до розгляду, про що не пізніше п`яти днів з дня її надходження постановляє ухвалу, в якій зазначаються: дата проведення підготовчого засідання суду; прізвище, ім`я та по батькові арбітражних керуючих, визначених шляхом автоматизованого відбору із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України.

Частиною 1 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією визначається судом шляхом автоматизованого відбору із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з числа арбітражних керуючих, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України, за принципом випадкового вибору.

Згідно з п. 21 Прикінцевих та Перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом.

Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією.

Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу.

Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), призначає арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, розпорядником майна або керуючим реструктуризацією.

У разі якщо заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) не містить пропозиції щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією або до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) не додано заяви цього арбітражного керуючого про участь у справі, або з підстав, визначених частиною третьою статті 28 цього Кодексу, цього арбітражного керуючого не може бути призначено розпорядником майна або керуючим реструктуризацією, або заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство подано боржником - юридичною особою, призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією здійснюється господарським судом самостійно з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України, у порядку, що діяв до дня введення цього Кодексу в дію, шляхом застосування автоматизованої системи.

Оскільки, заява Головного управління ДПС в Івано-Франківській області про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "Укр Ойл" не містить пропозиції щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна, 04.12.2023 судом здійснено запит на автоматичне визначення кандидатури арбітражного керуючого.

За результатами автоматизованого відбору, здійсненого Автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення господарським судом арбітражного керуючого у справах про банкрутство, визначено кандидатуру арбітражного керуючого - Снєда Павло Степанович (свідоцтво арбітражного керуючого №2087 від 04.01.2023 (довідка від 04.12.2023).

06.12.2023 суд постановив ухвалу, якою, зокрема: прийняв до розгляду заяву Головного управління ДПС в Івано-Франківській області про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Укр Ойл" , підготовче засідання по розгляду заяви призначив на 18.12.2023; зобов`язав боржника надати суду: оригінал і належним чином засвідчені копії статуту, свідоцтва про державну реєстрацію (перереєстрацію) суб`єкта підприємницької діяльності - юридичної особи станом на час прийняття заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство до розгляду; відзив на заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство та докази його направлення заявнику. У відзиві боржника зазначити: заперечення боржника щодо вимог заявника; загальну суму заборгованості боржника перед кредиторами за зобов`язаннями, що передбачають виплату грошових коштів, у тому числі зі сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), з виплати заробітної плати; відомості про наявне у боржника майно, а також про всі його рахунки в установах банків та інших фінансово-кредитних установах, реквізити рахунків; відомості про всі рахунки, на яких ведеться облік прав на цінні папери, що належать товариству у депозитарних установах, їх реквізити; відомості про проведення ним діяльності, пов`язаної з державною таємницею; докази необґрунтованості вимог заявника (за наявності). До відзиву також додається довідка органів приватизації (органів, уповноважених управляти об`єктами державної власності) про наявність або відсутність на балансі підприємства, щодо якого відкрито провадження у справі, державного майна, що в процесі приватизації (корпоратизації) не увійшло до статутного капіталу боржника; ухвалив арбітражному керуючому Снєді Павлу Степановичу (свідоцтво арбітражного керуючого №2087 від 04.01.2023) надати суду заяву про згоду на участь у справі та відсутність обставин, що перешкоджають призначенню розпорядником майна.

15.12.2023 до суду від арбітражного керуючого Снєди Павла Степановича, кандидатуру якого на призначення розпорядником майна боржника визначено автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення господарським судом арбітражного керуючого у справах про банкрутство (довідка від 04.12.2023) надійшла заява арбітражного керуючого про участь у справі про банкрутство (вх. № 13951/23), у якій останній надає згоду та просить призначити його розпорядником майна ТОВ "Укр Ойл" у справі про банкрутство ТОВ "Укр Ойл".

18.12.2023 у підготовче судове засідання, з`явився представник ініціюючого кредитора Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Воришко М.В., інші учасники у справі про банкрутство не з`явилися. Суд повідомляє про надходження заяви арбітражного керуючого Снєди Павла Степановича про згоду на призначення його розпорядником майна у справі про банкрутство ТОВ "Укр Ойл", кандидатуру якого на призначення розпорядником майна боржника визначено автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення господарським судом арбітражного керуючого у справах про банкрутство.

У зв`язку з відсутністю у суду доказів про належне повідомлення боржника про дату та час підготовчого засідання, 18.12.2023 суд постановив ухвалу про відкладення підготовчого засідання на 17.01.2024 об 11:00 год.

Підготовче засідання 17.01.2024 у даній справі не відбулося з огляду оголошення повітряної тривоги (з 10:29 год. до 12:08 год.). За наведеного, 17.01.2024 суд постановив ухвалу про відкладення підготовчого засідання на 06.02.2024.

В підготовче засідання 06.02.2024 з`явилася представник ініціюючого кредитора Воришко М.В., яка підтримала заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "Укр Ойл"; інші учасники у справі про банкрутство не з`явилися; про дату, час та місце судового засідання були повідомлені належним чином, що підтверджується матеріалами справи.

Розглянувши у підготовчому засіданні подані документи, заслухавши представника ініціюючого кредитора, дослідивши надані докази, суд установив таке.

Згідно інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Товариство з обмеженою відповідальністю "Укр Ойл" зареєстроване як юридична особа - суб`єкт господарювання за адресою: 76000, Івано-Франківська обл., м. Івано-Франківськ, вул. Північний бульвар, буд. 2А, , ідентифікаційний код юридичної особи: 39317635.

Відповідно до ч. 1 ст. 39 Кодексу України з процедур банкрутства перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з`ясування наявності підстав для відкриття провадження у справі про банкрутство здійснюються господарським судом у підготовчому засіданні, яке проводиться в порядку, передбаченому цим Кодексом. Неявка у підготовче засідання сторін та представника державного органу з питань банкрутства, а також відсутність відзиву боржника не перешкоджають проведенню засідання.

За результатами розгляду заяви про відкриття провадження у справі та відзиву боржника господарський суд постановляє ухвалу про: відкриття провадження у справі; відмову у відкритті провадження у справі (ч. 5 ст. 39 Кодексу України з процедур банкрутства).

Згідно з ч. 6 ст. 39 Кодексу України з процедур банкрутства суд відмовляє у відкритті провадження у справі, якщо: вимоги кредитора свідчать про наявність спору про право, який підлягає вирішенню у порядку позовного провадження; вимоги кредитора (кредиторів) задоволені боржником у повному обсязі до підготовчого засідання суду.

Відповідно до матеріалів справи, заборгованість ТОВ "Укр Ойл" становить 28358394,47 грн, з яких: основний платіж - 12896670,55 грн; штрафні санкції - 3270498,49 грн, пеня - 12191225,43 грн.

На момент звернення до суду загальна сума боргу ТОВ "Укр Ойл" складає 28358394,47 грн по платежах:

податок на додану вартість в розмірі 96386,19 грн, з яких: 54953,55 грн - податкові зобов`язання (основний платіж), 36 639,83 грн - штрафні санкції, 4792,81 грн - пеня;

податок на прибуток, який сплачують інші підприємства в розмірі 20368087,73 грн з них: 12841717 грн - податкові зобов`язання (основний платіж), 3215 741 грн - штрафні санкції, 4310629,73 грн - пеня;

пеня за порушення розрахунків у сфері ЗЕД, невиконання зобов`язань та штрафні санкції за порушення вимог валютного законодавства в розмірі 7876652,89 грн, з яких: 850 грн - штрафні санкції, 7875802,89 грн - пеня;

акцизний податок на пальне в розмірі 17267,66 грн штрафних санкцій.

Щодо податкового боргу з податку на додану вартість із вироблених в Україні товарів (робіт, послуг) встановлено таке:

54953,55 грн податкових зобов`язань підтверджуються рішенням Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 11.02.2020 у справі № 300/2277/19 за позовом Головного управління ДПС в Івано-Франківській області до ТОВ "Укр Ойл" про стягнення податкового боргу в розмірі 28 356 564,10 грн.

36639,83 грн штрафних санкцій підтверджуються:

34599,83 грн рішенням Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 11.02.2020 у справі № 300/2277/19 за позовом Головного управління ДПС в Івано-Франківській області до ТОВ "Укр Ойл" про стягнення податкового боргу в розмірі 28356564,10 грн;

2040,00 грн нараховано згідно з податковим повідомленням - рішенням за №0120795104 від 22.11.2019, яким застосовано штрафні санкції в розмірі 2040,00 грн.

4792,81 грн пені підтверджується:

4037,33 грн рішенням Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 11.02.2020 у справі № 300/2277/19 за позовом Головного управління ДПС в Івано-Франківській області до ТОВ "Укр Ойл" про стягнення податкового боргу в розмірі 28356564,10 грн;

755,48 грн нараховано на борг минулих років у відповідності до ст. 129 Податкового кодексу України з урахуванням вимог Закону України щодо періоду поширення коронавірусної хвороби (COVID - 19).

Щодо податкового боргу з податку на прибуток, який сплачують інші підприємства встановлено таке:

12841717,00 грн податкових зобов`язань підтверджуються рішенням Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 11.02.2020 у справі № 300/2277/19 за позовом Головного управління ДПС в Івано-Франківській області до ТОВ "Укр Ойл" про стягнення податкового боргу в розмірі 28 356564,10 грн.

3215 741,00 грн штрафних санкцій підтверджуються:

3214721,00 грн рішенням Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 11.02.2020 у справі № 300/2277/19 за позовом Головного управління ДПС в Івано-Франківській області до ТОВ "Укр Ойл" про стягнення податкового боргу в розмірі 28356 564,10 грн;

1020,00 грн нараховано згідно податковим повідомленням-рішенням за №0120815104 від 22.11.2019, яким застосовано штрафні санкції в розмірі 1020,00 грн.

4310629,73 грн пені підтверджується рішенням Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 11.02.2020 у справі № 300/2277/19 за позовом Головного управління ДПС в Івано-Франківській області до ТОВ "Укр Ойл" про стягнення податкового боргу в розмірі 28356564,10 грн.

Щодо податкового боргу з пені за порушення розрахунків у сфері ЗЕД, невиконання зобов`язань та штрафні санкції за порушення вимог валютного законодавства слід встановлено таке:

850,00 грн штрафних санкцій підтверджуються рішенням Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 11.02.2020 у справі № 300/2277/19 за позовом Головного управління ДПС в Івано-Франківській області до ТОВ "Укр Ойл" про стягнення податкового боргу в розмірі 28356564,10 грн.

7875802,89 грн пені підтверджується рішенням Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 11.02.2020 у справі № 300/2277/19 за позовом Головного управління ДПС в Івано-Франківській області до ТОВ "Укр Ойл" про стягнення податкового боргу в розмірі 28 356564,10 грн.

Щодо податкового боргу з акцизного податку на пальне встановлено таке:

17267, 66 грн штрафних санкцій підтверджуються:

16247,66 грн рішенням Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 11.02.2020 у справі № 300/2277/19 за позовом Головного управління ДПС в Івано-Франківській області до ТОВ "Укр Ойл" про стягнення податкового боргу в розмірі 28356564,10 грн;

1020,00 грн нараховано згідно з податковим повідомленням-рішенням за №0003593202 від 05.11.2019, яким застосовано штрафні санкції в розмірі 1020,00 грн.

Копії зазначених документів долучені до матеріалів справи.

Ініціюючим кредитором вживались заходи щодо погашення податкового боргу, доказом чого є долучені до матеріалів справи документи.

Доказів погашення заборгованості, виконання рішень судів та виконавчих документів про стягнення податкового боргу, боржник не подав.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку про те, що вимоги Головного управління ДПС в Івано-Франківській області в сумі 28358394,47 грн документально підтверджені та підлягають визнанню. Також підлягають визнанню 60300,00 грн понесених витрат щодо авансування винагороди арбітражному керуючому та 26840,00 грн сплаченого судового збору.

Слід зазначити, що Кодекс України з процедур банкрутства не містить вказівки на мінімальну суму боргу, яка є необхідною для відкриття провадження стосовно боржника - юридичної особи. Таким чином, процедура банкрутства стала альтернативою виконавчому провадженню.

Враховуючи наведене, за наслідками розгляду у підготовчому засіданні заяви Головного управління ДПС в Івано-Франківській області про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "Укр Ойл", суд дійшов висновку, що боржник неспроможний виконати свої грошові зобов`язання перед ініціюючим кредитором (заявником) в загальному розмірі 28358394,47 грн.

Cуд встановив наявність підстав для відкриття провадження у справі про банкрутство, введення мораторію на задоволення вимог кредиторів, введення процедури розпорядження майном та призначення розпорядника майна, у відповідності до вимог ст. 34, 41, 44 Кодексу України з процедур банкрутства.

Згідно з ч. 8 ст. 39 Кодексу України з процедур банкрутства в ухвалі про відкриття провадження у справі про банкрутство зазначається про: відкриття провадження у справі про банкрутство; визнання вимог кредитора та їх розмір; введення мораторію на задоволення вимог кредиторів; введення процедури розпорядження майном; призначення розпорядника майна, встановлення розміру його винагороди та джерела її сплати; вжиття заходів щодо забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони боржнику та власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави; строк подання розпорядником майна до господарського суду відомостей про результати розгляду вимог кредиторів, який не може перевищувати одного місяця та 20 днів після дати проведення підготовчого засідання суду; дату попереднього засідання суду, яке має відбутися не пізніше 70 календарних днів, а в разі великої кількості кредиторів - не пізніше трьох місяців після дати проведення підготовчого засідання суду; строк проведення розпорядником майна інвентаризації майна боржника, який не може перевищувати двох місяців, а в разі значного обсягу майна - трьох місяців після дати проведення підготовчого засідання суду.

Що стосується призначення арбітражного керуючого для виконання ним повноважень розпорядника майна боржника, суд зазначає наступне.

Призначення судом розпорядника майна боржника врегульовано положеннями частини 1 ст. 28, п. 21 Прикінцевих та Перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства , зміст яких викладено вище.

Оскільки, заява Головного управління ДПС в Івано-Франківській області про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "Укр Ойл" не містила пропозиції щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна, 04.12.2023 судом здійснено запит на автоматичне визначення кандидатури арбітражного керуючого.

За результатами автоматизованого відбору, здійсненого автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення господарським судом арбітражного керуючого у справах про банкрутство, визначено кандидатуру арбітражного керуючого Снєду Павла Степановича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №2087 дата видачі 04.01.2023).

15.12.2023 до суду від арбітражного керуючого Снєди Павла Степановича, кандидатуру якого на призначення розпорядником майна боржника визначено автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення господарським судом арбітражного керуючого у справах про банкрутство (довідка від 04.12.2023) надійшла заява про згоду арбітражного керуючого на участь у справі про банкрутство (вх. № 13951/23), у якій останній надає згоду та просить призначити його розпорядником майна у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Укр Ойл". До заяви додані документи, які підтверджують можливість Снєди П.С. виконувати повноваження розпорядника майна боржника, в тому числі документи про статус арбітражного керуючого, освіту, підвищення кваліфікації, виконання вимог законодавства щодо страхування відповідальності арбітражного керуючого.

За наведених обставин та правових норм, суд вважає за необхідне призначити розпорядником майна ТОВ "Укр Ойл" арбітражного керуючого Снєду Павла Степановича, кандидатура якого визначена за результатами автоматизованого відбору, здійсненого автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення господарським судом арбітражного керуючого у справах про банкрутство та відповідає вимогам законодавства, і який подав суду заяву про згоду на участь у справі.

Частиною 1 ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що арбітражний керуючий виконує повноваження за грошову винагороду. Грошова винагорода арбітражного керуючого складається з основної та додаткової грошових винагород.

Відповідно до ч. 2 ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна або ліквідатора визначається в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останніх 12 місяців його роботи до відкриття провадження у справі, але не менше трьох розмірів мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень. Право вимоги основної грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень. Сплата основної винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна, ліквідатора, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією здійснюється за рахунок коштів, авансованих заявником (кредитором або боржником) на депозитний рахунок господарського суду, який розглядає справу, до моменту подання заяви про відновлення відкриття провадження у справі.

Враховуючи викладене, суд встановлює грошову винагороду арбітражному керуючому Снєді Павлу Степановичу за виконання ним повноважень розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Укр Ойл" в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останніх 12 місяців його роботи до відкриття провадження у справі про банкрутство, але не менше трьох розмірів мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень розпорядника майна, за рахунок коштів, авансованих ініціюючим кредитором на депозитний рахунок Господарського суду Івано-Франківської області, до моменту подання заяви про відкриття провадження у справі. У разі якщо процедура триває після закінчення авансованих заявником коштів, основна винагорода арбітражного керуючого сплачується за рахунок коштів, одержаних боржником - юридичною особою у результаті господарської діяльності, або коштів, одержаних від продажу майна боржника, яке не перебуває в заставі, або коштів фонду, створеного кредиторами для виплати грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого (у разі його створення).

Відповідно до ч. 9 ст. 39 Кодексу України з процедур банкрутства з метою виявлення кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, на офіційному веб-порталі судової влади України не пізніше наступного дня з дня постановлення ухвали суду про відкриття провадження у справі господарський суд оприлюднює повідомлення про відкриття провадження у справі боржника (офіційне оприлюднення).

Доступ до інформації про провадження у справах, розміщеної на офіційному веб-порталі судової влади України, є вільним та безоплатним.

Повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство повинне містити ім`я або найменування боржника, його місцезнаходження або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи або реєстраційний номер облікової картки платника податків, або серію та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті), найменування та адресу господарського суду, номер справи, дату офіційного оприлюднення повідомлення, відомості про розпорядника майна (ім`я, місцезнаходження), строк подання заяв кредиторів з вимогами до боржника.

Інформація про відкриття провадження у справі про банкрутство додатково може оприлюднюватися на офіційному веб-сайті державного органу з питань банкрутства, а також у будь-який інший спосіб, не заборонений законом.

Господарський суд вважає за необхідне оприлюднити повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "Укр Ойл" на офіційному веб-порталі судової влади України.

В підготовчому засіданні 06.02.2024 суд проголосив вступну та резолютивну частину цієї ухвали. Дата складення повного судового рішення: 12.02.2024.

Керуючись ст. 2, 28, 30, 39, 40, 41, 44, 45, п. 21 Прикінцевих та Перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

відкрити провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Укр Ойл" (76000, Івано-Франківська обл., м. Івано-Франківськ, вул. Північний бульвар, буд. 2А, ідентифікаційний код юридичної особи: 39317635).

Визнати грошові вимоги ініціюючого кредитора Головного управління ДПС в Івано-Франківській області (76018, Івано-Франківська обл., м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, буд. 20, код ЄДРПОУ: 43968084) до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Укр Ойл" (76000, Івано-Франківська обл., м. Івано-Франківськ, вул. Північний бульвар, буд. 2А, ідентифікаційний код юридичної особи: 39317635) в сумі 28358394,47 грн, а також 60300,00 грн понесених витрат щодо авансування винагороди арбітражному керуючому та 26840,00 грн сплаченого судового збору.

Ввести з 06.02.2024 мораторій на задоволення вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Укр Ойл" (76000, Івано-Франківська обл., м. Івано-Франківськ, вул. Північний бульвар, буд. 2А, ідентифікаційний код юридичної особи: 39317635).

Ввести процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю "Укр Ойл" строком на 170 календарних днів - до 25.07.2024.

Протягом процедури розпорядження майном органи управління боржника не мають права приймати рішення про:

реорганізацію (злиття, приєднання, поділ, виділення, перетворення) і ліквідацію боржника;

створення господарських товариств або участь в інших господарських товариствах;

створення філій та представництв;

виплату дивідендів;

проведення боржником емісії цінних паперів;

вихід зі складу учасників боржника юридичної особи, придбання в акціонерів раніше випущених акцій боржника;

відчуження або обтяження нерухомого майна боржника, в тому числі його передачу в заставу, внесення зазначеного майна до статутного капіталу іншого підприємства або господарського товариства;

надання позик (кредитів), надання поруки, гарантій, а також передачу в довірче управління майна боржника.

Керівник або орган управління боржника виключно за погодженням з розпорядником майна приймають рішення про:

участь боржника в об`єднаннях, асоціаціях, спілках, холдингових компаніях, промислово-фінансових групах чи інших об`єднаннях юридичних осіб;

передачу нерухомого майна в оренду;

одержання позик (кредитів).

У процедурі розпорядження майном боржник не має права без згоди комітету кредиторів (зборів кредиторів - до моменту формування комітету кредиторів) вчиняти значні правочини, вчинення яких не заборонено Кодексом України з процедур банкрутства.

У процедурі розпорядження майном боржник не має права без згоди комітету кредиторів (зборів кредиторів - до моменту обрання комітету кредиторів) здійснювати продаж істотних активів боржника.

Розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Укр Ойл" (76000, Івано-Франківська обл., м. Івано-Франківськ, вул. Північний бульвар, буд. 2А, ідентифікаційний код юридичної особи: 39317635) призначити арбітражного керуючого Снєду Павла Степановича (адреса: 79018, м. Львів, вул. Героїв УПА, буд. 72; ел. пошта: ІНФОРМАЦІЯ_1 ; ідентифікаційний номер НОМЕР_1 , свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №2087 дата видачі 04.01.2023).

Встановити розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого Снєди Павла Степановича за виконання ним повноважень розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Укр Ойл" в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останніх 12 місяців його роботи до відкриття провадження у справі про банкрутство, але не менше трьох розмірів мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень розпорядника майна, за рахунок коштів, авансованих ініціюючим кредитором на депозитний рахунок Господарського суду Івано-Франківської області, до моменту подання заяви про відкриття провадження у справі. У разі якщо процедура триває після закінчення авансованих заявником коштів, основна винагорода арбітражного керуючого сплачується за рахунок коштів, одержаних боржником - юридичною особою у результаті господарської діяльності, або коштів, одержаних від продажу майна боржника, яке не перебуває в заставі, або коштів фонду, створеного кредиторами для виплати грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого (у разі його створення).

Заборонити боржнику - Товариству з обмеженою відповідальністю "Укр Ойл" (76000, Івано-Франківська обл., м. Івано-Франківськ, вул. Північний бульвар, буд. 2А, ідентифікаційний код юридичної особи: 39317635) та власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави.

Оприлюднити на офіційному вебпорталі судової влади України повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Укр Ойл" (76000, Івано-Франківська обл., м. Івано-Франківськ, вул. Північний бульвар, буд. 2А, ідентифікаційний код юридичної особи: 39317635).

Визначити наступні дати у даній справі:

- строк подання розпорядником майна до господарського суду відомостей про результати розгляду вимог кредиторів - до 26.03.2024;

- строк проведення розпорядником майна інвентаризації майна боржника - до 02.04.2024.

Зобов`язати розпорядника майна:

- надати: відзиви на заяви кредиторів; письмовий звіт про надіслані всім кредиторам боржника повідомлення про результати розгляду грошових вимог та їх отримання кредиторами разом з копіями повідомлень про вручення поштового відправлення та описів вкладення у поштове відправлення або інших документів, що підтверджують надсилання повідомлення кредиторам; відомості щодо виконання повноважень відповідно до ч. 3 ст. 44 Кодексу України з процедур банкрутства;

- провести аналіз фінансово-господарського стану, інвестиційної та іншої діяльності боржника та становища на ринках боржника, який за результатами розгляду зборами (комітетом) кредиторів подати суду до дати проведення підсумкового засідання у справі.

Попереднє засідання суду призначити на 04.04.2024 о 10:30 год.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Івано-Франківської області за адресою: вул. Грушевського, 32, м. Івано-Франківськ, 76018, зал судових засідань № 8.

Ухвала є підставою для зупинення виконавчих дій відповідно до ч. 2 ст. 41 Кодексу України з процедур банкрутства та п. 4 ч. 1 ст. 34 Закону України "Про виконавче провадження".

Ухвала про відкриття провадження у справі про банкрутство набирає законної сили з моменту її постановлення і може бути оскаржена до Західного апеляційного господарського суду в порядку та строки передбачені ст. 256, ст. 257 ГПК України, ст. 9 Кодексу України з процедур банкрутства.

Суддя І.Є. Горпинюк

Дата ухвалення рішення06.02.2024
Оприлюднено14.02.2024
Номер документу116918445
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —909/1084/23

Ухвала від 10.05.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Горпинюк І. Є.

Ухвала від 04.04.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Горпинюк І. Є.

Ухвала від 04.04.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Горпинюк І. Є.

Ухвала від 03.04.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Горпинюк І. Є.

Ухвала від 04.03.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Горпинюк І. Є.

Ухвала від 06.02.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Горпинюк І. Є.

Ухвала від 17.01.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Горпинюк І. Є.

Ухвала від 18.12.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Горпинюк І. Є.

Ухвала від 06.12.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Горпинюк І. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні