Ухвала
від 12.02.2024 по справі 927/155/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

12 лютого 2024 року м. Чернігів справа № 927/155/24

Господарський суд Чернігівської області у складі судді А.С. Сидоренка, розглянувши матеріали позовної заяви за позовом Фермерського господарства «ПРИУДАЙСЬКЕ» (код 39440760) 17583, с. Подище Прилуцького району Чернігівської області, вул. Берегова, 52 14000, м. Чернігів, вул. Мозирська, 21 (stankevichyuriy@gmail.com) (адреса представника - адвоката Станкевича Юрія Васильовича) (РНОКПП НОМЕР_1 )Відповідачі: 1. Товариство з обмеженою відповідальністю «Агрікор Холдинг» (код 36279482) 17592, с. Сергіївка Прилуцького району Чернігівської області, вул. Шейгусівська, 1-а (адреса місцезнаходження) 17501, м. Прилуки Чернігівської області, а/с 17 (адреса для листування) 2. Товариство з обмеженою відповідальністю «ДІДЖІ ФЛАЙ» (код 39219164) 01032, м. Київ, вул. Саксаганського, 117, кв. 11 про стягнення 1 575 689 грн 78 коп.

ВСТАНОВИВ:

07 лютого 2024 року до Господарського суду Чернігівської області надійшла позовна заява Фермерського господарства «ПРИУДАЙСЬКЕ» до Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрікор Холдинг» та Товариства з обмеженою відповідальністю «ДІДЖІ ФЛАЙ» про солідарне стягнення 1 575 689,78 грн шкоди, завданої внаслідок знищення (пошкодження) посівів культури сої на земельних ділянках загальною площею 38,418 га.

Згідно ст. 6 Господарського процесуального кодексу України у господарських судах функціонує Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система.

Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система відповідно до закону забезпечує обмін документами (надсилання та отримання документів) в електронній формі між судами, між судом та учасниками судового процесу, між учасниками судового процесу, а також фіксування судового процесу і участь учасників судового процесу у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Суд направляє судові рішення та інші процесуальні документи учасникам судового процесу до їхніх електронних кабінетів, вчиняє інші процесуальні дії в електронній формі із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами, в порядку, визначеному цим Кодексом, Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Електронний кабінет - це персональний кабінет (веб-сервіс чи інший користувацький інтерфейс) у підсистемі (модулі) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, за допомогою якого особі, яка пройшла електронну ідентифікацію, надається доступ до інформації та сервісів Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або її окремих підсистем (модулів), у тому числі можливість обміну (надсилання та отримання) документами (в тому числі процесуальними документами, письмовими та електронними доказами тощо) між судом та учасниками судового процесу, а також між учасниками судового процесу. Електронна ідентифікація особи здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису чи інших засобів електронної ідентифікації, які дають змогу однозначно встановити особу.

Адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, зареєстровані за законодавством України як юридичні особи, їх територіальні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи, зареєстровані за законодавством України, реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

Таким чином, Фермерське господарство «ПРИУДАЙСЬКЕ» зобов`язано зареєструвати свій електронний кабінет в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку.

Як вбачається із Відповіді № 485850 від 07.02.2024, сформованої засобами підсистеми ЄСІТС «Електронний суд», Фермерське господарство «ПРИУДАЙСЬКЕ» не має зареєстрованого Електронного кабінету в підсистемі ЄСІТС «Електронний суд».

У відповідності зі ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху також у разі, якщо позовну заяву подано особою, яка відповідно до частини шостої статті 6 цього Кодексу зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його.

Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави, визначеної абзацом другим частини першої цієї статті, суд у такій ухвалі зазначає про обов`язок такої особи зареєструвати електронний кабінет відповідно до статті 6 цього Кодексу.

З огляду на вищенаведене позовна заява Фермерського господарства «ПРИУДАЙСЬКЕ» залишається без руху.

Керуючись ст. 6, 174, 233, 234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Фермерського господарства «ПРИУДАЙСЬКЕ» про стягнення 1 575 689,78 грн шкоди залишити без руху.

Зобов`язати Фермерське господарство «ПРИУДАЙСЬКЕ» протягом десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху зареєструвати Електронний кабінет в підсистемі ЄСІТС «Електронний суд» та повідомити господарський суд про вчинення відповідної дії шляхом подання до суду заяви про усунення недоліків.

Роз`яснити Фермерському господарству «ПРИУДАЙСЬКЕ», що в разі неусунення всіх недоліків заяви у строк, встановлений судом, позовна заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Дата набрання ухвалою законної сили - 12.02.2024.

Суддя А.С. Сидоренко

Дата ухвалення рішення12.02.2024
Оприлюднено15.02.2024
Номер документу116919665
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 1 575 689 грн 78 коп

Судовий реєстр по справі —927/155/24

Ухвала від 04.04.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 14.03.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 07.03.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 19.02.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 12.02.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні