Ухвала
від 12.02.2024 по справі 568/860/20
РАДИВИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 568/860/20

Провадження № 1-в/568/9/24

12 лютого 2024 р. м.Радивилів

Радивилівський районний суд Рівненської області

в особі головуючої судді ОСОБА_1

секретаря судових засідань ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м.Радивилів заяву Комунального некомерційного підприємства «Львівське територіальне медичне об`єднання «Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» про заміну сторони у виконавчому проваджені, шляхом заміни стягувача його правонаступником,

ВСТАНОВИВ:

До Радивилівського районного суду надійшла заява Комунального некомерційного підприємства «Львівське територіальне медичне об`єднання «Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» про заміну стягувача у виконавчому листі у кримінальній справі №568/860/20 по обвинуваченню ОСОБА_3 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 128 КК України. Заяву мотивовано тим, що згідно з вироком Радивилівського районного суду Рівненської області від31 травня 2021 року було задоволено цивільний позовпрокурора в інтересах держави в особі Львівської міської ради в особі Комунального некомерційного підприємства «Клінічна лікарня швидкої допомоги м.Львова» про відшкодування витрат на стаціонарне лікуванняпотерпілого від кримінального правопорушення ОСОБА_4 та стягнуто з ОСОБА_3 на користьКомунального некомерційного підприємства «Клінічна лікарня швидкої допомоги м.Львова» кошти в розмірі 7176 гривні 81 копійок.

На виконання вищевказаного вироку Радивилівським районним судом Рівненської області 07.02.2022 року видано виконавчий лист, який звернено до виконання до Радивилівського ВДВС у Дубенському районі Рівненської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

21.12.2023 року виконавчий лист повернуто стягувачу на підставі п.7 ч.1 ст.37 Закону України «Про виконавче провадження».

17 червня 2021 року відповідно до ухвали сесії Львівської міської ради «Про концепцію розвитку галузі охорони здоров`я на території Львівської міської територіальної громади» утворено Комунальне некомерційне підприємство «Львівське територіальне медичне об`єднання «Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» шляхом злиття та реорганізації Комунального некомерційного підприємства «Клінічна лікарня швидкої допомоги м.Львова», Комунального некомерційного підприємства «8-а міська клінічна лікарня м.Львова, Комунального некомерційного підприємства «Міська дитяча клінічна лікарня м.Львова». Відповідно до вказаної ухвали після реорганізації Комунального некомерційного підприємства «Клінічна лікарня швидкої допомоги м.Львова», Комунального некомерційного підприємства «8-а міська клінічна лікарня м.Львова, Комунального некомерційного підприємства «Міська дитяча клінічна лікарня м.Львова» майно, права та обов`язки переходять до правонаступника Комунального некомерційного підприємства «Львівське територіальне медичне об`єднання «Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги».

А тому, просить суд замінити сторону виконавчого провадження Комунального некомерційного підприємства «Клінічна лікарня швидкої допомоги м.Львова» у вказаному кримінальному провадженні в межах цивільного позову правонаступником - Комунальним некомерційним підприємством «Львівське територіальне медичне об`єднання «Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги».

Заявник в судове засідання не з`явився, подавши заяву про розгляд справи у відсутності їх представника.

Прокурор та представник Радивилівського відділу ДВС у Дубенському районі Рівненської області також подали заяву про розгляд заяви у їх відсутності, не заперечують щодо задоволення вказаної заяви.

Боржник ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, хоча про час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином.

Неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Дослідивши матеріали заяви, суд приходить до наступного висновку.

Судом встановлено, що вироком Радивилівського районного суду Рівненської області від 31 травня 2021 року ОСОБА_3 визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченогост.128КК України. Також даним вироком задоволено цивільний позов прокурора в інтересах держави в особі Львівської міської ради в особі комунального некомерційного підприємства «Клінічна лікарня швидкої допомоги м.Львова» до ОСОБА_3 про відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілого від кримінального правопорушення. Стягнуто із ОСОБА_3 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 ) кошти у вигляді витрат за перебування потерпілого від кримінального правопорушення ОСОБА_4 на стаціонарному лікуванні в розмірі 7176 (сім тисяч сто сімдесят шість) гривень 81 копійки на користь комунального некомерційного підприємства «Клінічна лікарня швидкої допомоги м.Львова» (вулиця Миколайчук, 9 м.Львів, р/рUA92353210000026003053745369 в АТ КБ «Приватбанк», МФО 325321, ЗКПО 01996639).

Юридична особа, яка є стягувачем у вищевказаному виконавчому листі комунальне некомерційне підприємство «Клінічна лікарня швидкої допомоги м.Львова» реорганізована на підставі ухвали 5 сесії 8 скликання №907 від 17.06.2021 року «Про концепцію розвитку галузі охорони здоров`я на території Львівської міської територіальної громади», та утворено Комунальне некомерційне підприємство «Львівське територіальне медичне об`єднання «Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги».

Відповідно до п.4 ухвали Комунальне некомерційне підприємство «Львівське територіальне медичне об`єднання «Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» є правонаступникомусіх прав та обов`язків комунального некомерційного підприємства «Клінічна лікарня швидкої допомоги м.Львова».

Відповідно до ч.3 ст.535 КПК України у разі, якщо судове рішення або його частина підлягає виконанню органами державної виконавчої служби, суд видає виконавчий лист, який звертається до виконання в порядку, передбаченому законом про виконавче провадження.

Згідно з п.14 ч.1 ст.537 КПК України під час виконання вироків суд, визначений частиною другою статті 539 цього Кодексу, має право вирішувати, зокрема, питання про всякого роду сумніви і протиріччя, що виникають при виконанні вироку.

Вищевказаний виконавчий лист виданий на підставі вищевказаного вироку суду, яким задоволений цивільний позов прокурора.

Відповідно до ч. 5ст. 128 КПК України, цивільний позов у кримінальному провадженні розглядається судом за правилами, встановленими цим Кодексом. Якщо процесуальні відносини, що виникли у зв`язку з цивільним позовом, цим Кодексом не врегульовані, до них застосовуються нормиЦивільного процесуального кодексу Україниза умови, що вони не суперечать засадам кримінального судочинства.

Відповідно до частини першоїстатті 442 ЦПК Україниу разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює сторону її правонаступником.

З огляду на те, що Комунальне некомерційне підприємство «Львівське територіальне медичне об`єднання «Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги», ЄДРПОУ 44496574, є правонаступником комунальне некомерційне підприємство «Клінічна лікарня швидкої допомоги м.Львова», яка зазначена стягувачем у цьому виконавчому листі, суд вважає, є законні підстави для заміни стягувача у даному виконавчому провадженню.

Керуючись ст. 442 ЦПК України ст.128,537,539 КПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Заяву Комунального некомерційного підприємства «Львівське територіальне медичне об`єднання «Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» про заміну сторони у виконавчому проваджені, шляхом заміни стягувача його правонаступником - задовольнити.

Замінити сторону у виконавчому листі у кримінальній справі №568/860/20 по обвинуваченню ОСОБА_3 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 128 КК України, замінивши стягувачакомунальне некомерційне підприємство «Клінічна лікарня швидкої допомоги м.Львова» (вулиця Миколайчук, 9 м.Львів, р/р НОМЕР_1 в АТ КБ «Приватбанк», МФО 325321, ЗКПО 01996639) правонаступником Комунальним некомерційним підприємством «Львівське територіальне медичне об`єднання «Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» (ЄДРПОУ 44496574, місцезнаходження 79059 м.Львів вул.І.Миколайчука, 9, розрахунковий рахунок IBAN НОМЕР_2 в АТ КБ «Приватбанк», МФО 305299)

Ухвала набирає законної сили через п`ятнадцять днів з дня проголошення, якщо не була подана апеляційна скарга. У разі подання апеляційної скарги, ухвала набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Ухвала суду може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення шляхом подання апеляційної скарги до суду апеляційної інстанції через Радивилівський районний суд Рівненської області.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.02.2024
Оприлюднено14.02.2024
Номер документу116922208
СудочинствоКримінальне
Сутьзаміну сторони у виконавчому проваджені, шляхом заміни стягувача його правонаступником

Судовий реєстр по справі —568/860/20

Ухвала від 12.02.2024

Кримінальне

Радивилівський районний суд Рівненської області

Троцюк В. О.

Ухвала від 14.12.2021

Кримінальне

Рівненський апеляційний суд

Полюхович О. І.

Ухвала від 14.12.2021

Кримінальне

Рівненський апеляційний суд

Полюхович О. І.

Ухвала від 16.07.2021

Кримінальне

Рівненський апеляційний суд

Полюхович О. І.

Ухвала від 07.07.2021

Кримінальне

Рівненський апеляційний суд

Полюхович О. І.

Вирок від 31.05.2021

Кримінальне

Радивилівський районний суд Рівненської області

Троцюк В. О.

Ухвала від 30.10.2020

Кримінальне

Радивилівський районний суд Рівненської області

Троцюк В. О.

Ухвала від 21.08.2020

Кримінальне

Радивилівський районний суд Рівненської області

Троцюк В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні