Ухвала
від 12.02.2024 по справі 200/305/23
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про відмову у відкритті провадження

12 лютого 2024 року Справа №200/305/23

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Льговська Ю.М., розглянувши матеріали позову Волноваської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Великоновосілківської селищної ради, Великоновосілківської селищної військової адміністрації Волноваського району Донецької області до Комунального підприємства «Дитячий оздоровчий заклад «Дружба» Великоновосілківської селищної ради» про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання до вчинення певних дій, -

В С Т А Н О В И В:

16 січня 2023 року (згідно з відбитком поштового штампу на конверті) Волноваська окружна прокуратура в інтересах держави в особі Великоновосілківської селищної ради, Великоновосілківської селищної військової адміністрації Волноваського району Донецької області звернулась до Донецького окружного адміністративного суду з позовною заявою до Комунального підприємства «Дитячий оздоровчий заклад «Дружба» Великоновосілківської селищної ради» про:

визнання протиправною бездіяльності відповідача щодо невжиття заходів, спрямованих на оформлення правовстановлюючих документів та проведення державної реєстрації речових прав на земельну ділянку орієнтованою площею 3,00 га для будівництва та обслуговування об`єктів рекреаційного призначення з місцем розташування: вул. Немировича-Данченка, буд. 44а, с. Нескучне, Волноваський район, Донецька область, 85582;

зобов`язання відповідача вжити заходів щодо оформлення правовстановлюючих документів та проведення державної реєстрації речових прав на земельну ділянку орієнтованою площею 3,00 га для будівництва та обслуговування об`єктів рекреаційного призначення з місцем розташування: АДРЕСА_1 .

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 08 вересня 2023 року позовну заяву повернуто позивачеві на підставі пунктів 1, 9 частини четвертоїстатті 169 КАС України.

Постановою Першого апеляційного адміністративного суду від 18 жовтня 2023 року ухвалу Донецького окружного адміністративного суду від 08 червня 2023 року у справі № 200/305/23 скасовано та направлено справу до суду першої інстанції для продовження розгляду.

Підставою скасування вказаної ухвали став висновок апеляційного суду, що дана справа не підлягає розгляду за правилами адміністративного судочинства, оскільки відповідач у справі є дитячим оздоровчим закладом, який не здійснює владні управлінські функції відносно позивачів, спірні правовідносини виникли не у зв`язку з виконанням або невиконанням відповідачем владних управлінських функцій та не між суб`єктами владних повноважень з приводу реалізації їхньої компетенції у сфері управління.

З огляду на вказані висновки суддя відмовляє у відкритті провадження в адміністративній справі згідно з пунктом 1 частини першоїстатті 170 КАС України.

Керуючись статтями 170, 248, 256 КАС України,-

УХВАЛИВ:

Відмовити у відкритті провадження у справі за адміністративним позовом Волноваської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Великоновосілківської селищної ради, Великоновосілківської селищної військової адміністрації Волноваського району Донецької області до Комунального підприємства «Дитячий оздоровчий заклад «Дружба» Великоновосілківської селищної ради» про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання до вчинення певних дій.

Копію ухвали разом із позовною заявою та усіма доданими до неї матеріалами невідкладно надіслати особі, яка її подала.

Повідомлення учасників справи здійснюється через електронну пошту, у тому числі неофіційну, виходячи з презумпції обізнаності (особа, яка, звертаючись до суду, в заяві, або по суті справи, або в заяві з процесуальних питань вказала свою електронну пошту, яка не є офіційною, погоджується на отримання повідомлення саме на цю електронну пошту і має цікавитись, чи отримала лист, чи ні), або через систему «Електронний суд».

Учасник судового процесу, який не має електронного кабінету, повинен виконати вимоги частини другої статті 129 КАС України та за допомогою електронної пошти (телефону) негайно підтвердити суду про отримання судового повідомлення.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та може бути оскаржена до Першого апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення (підписання).

Суддя Ю.М. Льговська

Дата ухвалення рішення12.02.2024
Оприлюднено14.02.2024
Номер документу116924674
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльності та зобов`язання до вчинення певних дій

Судовий реєстр по справі —200/305/23

Ухвала від 12.03.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Льговська Ю.М.

Ухвала від 26.02.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Льговська Ю.М.

Ухвала від 12.02.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Льговська Ю.М.

Постанова від 18.10.2023

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Ухвала від 24.07.2023

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Ухвала від 24.07.2023

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Ухвала від 05.07.2023

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Ухвала від 08.06.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Льговська Ю.М.

Ухвала від 31.03.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Льговська Ю.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні