Ухвала
від 31.01.2024 по справі 309/6191/23
ХУСТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 309/6191/23

Провадження № 2/309/1226/23

У Х В А Л А

31 січня 2024 року м. Хуст

Хустський районний суд Закарпатської області в особі:

головуючого судді Довжанин М.М.,

за участю секретаря судового засідання Продан Б.В.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: орган опіки та піклування виконавчого комітету Вишківської селищної ради про позбавлення батьківських прав,

В С Т А Н О В И В:

На розгляді Хустського районного суду Закарпатської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: орган опіки та піклування виконавчого комітету Вишківської селищної ради про позбавлення батьківських прав.

Позивач у позові клопоче про зобов`язання органу опіки та піклування виконавчого комітету Вишківської селищної ради надати висновок щодо доцільності позбавлення батьківських прав відповідача ОСОБА_2 стосовно неповнолітнього сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Сторони та представник третьої особи в судове засідання не з`явилися. Про час та місце розгляду справи повідомлялися належним чином. Причини неявки суду невідомі.

За таких обставин суд вирішує клопотання у відсутності сторін та представника третьої особи.

Вивчивши матеріали справи суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 4, 5 ст. 19 СК України при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Відповідно до ч.ч.1,6,7ст. 84 ЦПК України, учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

З огляду на вищенаведене, а також враховуючи те, що доказ - висновок, про витребування якого просить представник позивачки, має значення для справи, а саме: може спростувати або підтвердити обставини викладені у позові, суд вважає, що орган опіки та піклування виконавчого комітету Вишківської селищної ради слід зобов`язати надати висновок щодо доцільності або недоцільність позбавлення батьківських прав відповідача ОСОБА_2 стосовно його неповнолітнього сина.

Керуючись ст.84 ЦПК України, ст. 19 СК України, суд,

П О С Т А Н О В И В:

Зобов`язати виконавчий комітет Вишківської селищної ради Закарпатської області надати Хустському районному суду Закарпатської області у підготовче судове засідання на 13 год. 30 хв. 26 лютого 2024 року висновок щодо доцільності або недоцільності позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 стосовно неповнолітнього сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Роз`яснити, що відповідно до ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Хустського

районного суду: Довжанин М.М.

СудХустський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення31.01.2024
Оприлюднено14.02.2024
Номер документу116933026
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —309/6191/23

Рішення від 14.05.2024

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Довжанин М. М.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Довжанин М. М.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Довжанин М. М.

Ухвала від 22.12.2023

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Довжанин М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні