Ухвала
від 13.02.2024 по справі 747/49/24
ТАЛАЛАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

Справа № 747/49/24

Провадження№ 2/747/49/24

У Х В А Л А

13.02.2024 року суддя Талалаївського районного суду Чернігівської області Тіщенко Л.В. розглянула матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Талалаївської селищної ради, третя особа ОСОБА_3 , про скасування рішення органу місцевого самоврядування,

В С Т А Н О В И В:

Представник позивача звернулась до суду із зазначеним позовом до відповідача та третьої особи, у якій просить суд визнати незаконною та скасувати реєстрацію земельної ділянки, що належить ОСОБА_2 .

Вирішуючи питання про відкриття провадження у справі суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно до ст. 175 ЦПК України у позовній заяві позивач викладає свої вимоги щодо предмета спору та їх обґрунтування. Позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником, або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

Пунктом 5 ч. 3 ст. 175 ЦПК України встановлено, що позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини. Позивач, зазначаючи в позовній заяві про те, що йому достеменно відомо, що земельна ділянка, що належить відповідачу, є значно меншою, та її площа в Державному акті відмінна, ніж площа в технічній документації, не зазначає доказів на підтвердження зазначеного посилання. Також позивачем не підтверджено належними і допустимими доказами незаконність дій відповідачів, які призвели до порушення його прав, зокрема Талалаївської селищної ради, яка визначена відповідачем по справі. Крім того, належними і допустимими доказами не підтверджено посилання про інформацію з державних актів ОСОБА_2 , про яку представник позивача зазначає в позовній заяві, та підтвердження звернення до Срібнянського РВП, про яке також зазначено представником позивача в позовній заяві.

В порушення п 6 ч.3 ст 175 ЦПК України представником позивача не зазначено, чи вживались заходи досудового врегулювання спору, в порушення п.8 ч.3 ст 175 ЦПК України не зазначено місцезнаходження оригіналів доку ментів, копії яких долучено до позовної заяви.

Також представником позивача не обґрунтовано залучення до участі у справі у якості третьої особи ОСОБА_3 з яких підстав, як фізична особа він залучається, чи як ФОП. Відповідно до вимог ч.4 ст.177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону. Однак, до позовної заяви долучено підтвердження сплати судового збору, але не на рахунок Талалаївського районного суду, при якому отримувачем платежу являється Талалаївська селищна рада.

Відповідно до ч.1 ст 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи викладене, керуючись статтями 175, 177, 185, 258-261, 353, 354 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Талалаївської селищної ради, третя особа ОСОБА_3 , про скасування рішення органу місцевого самоврядування - залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви 7 (сім) днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Роз`яснити, що у разі невиконання вимог даної ухвали у вказаний строк, позовна заява вважатиметься неподаною і буде повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: Л.В.Тіщенко

СудТалалаївський районний суд Чернігівської області 
Дата ухвалення рішення13.02.2024
Оприлюднено14.02.2024
Номер документу116934823
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання незаконним акта, що порушує право власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —747/49/24

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Талалаївський районний суд Чернігівської області

Тіщенко Л. В.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Талалаївський районний суд Чернігівської області

Тіщенко Л. В.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Талалаївський районний суд Чернігівської області

Тіщенко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні