Ухвала
від 12.02.2024 по справі 542/200/24
НОВОСАНЖАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про відкриття провадження у справі

12 лютого 2024 року справа № 542/200/24

провадження№ 2-о/542/22/24

Суддя Новосанжарського районного суду Полтавської області Кашуба М.І., розглянувши заяву:

ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 ;

заінтересована особа: виконавчий комітет Нехворощанської сільської ради Полтавського району Полтавської області, місце знаходження: вул. Миру, 3, с. Нехвороща Полтавського району Полтавської області, 39354;

про встановлення факту родинних відносин,

в с т а н о в и в:

До Новосанжарського районного суду Полтавської області надійшла вказана заява.

Відповідно до частини 2 статті 19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, зокрема, у порядку окремого провадження.

Згідно з частиною 3 статті 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Дану заяву подано в суд з додержанням правил підсудності.

Подана заява відповідає вимогам статей 295-297 ЦПК України. Підстави для залишення заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Перешкод для відкриття провадження по даній справі немає.

Вважаю за необхідне прийняти заяву до розгляду в порядку окремого провадження, відкрити провадження у справі і призначити дату, час і місце судового засідання.

Відповідно до пункту 4 частини 5 статті 12 ЦПК України, суд, зберігаючи об`єктивність та неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 2 ст. 13 ЦПК України, збирання доказів у цивільних справах не є обов`язком суду, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно із ч. 1 ст. 294 ЦПК України, під час розгляду справ окремого провадження суд зобов`язаний роз`яснити учасникам справи їхні права та обов`язки, сприяти у здійсненні та охороні гарантованих Конституцією і законами України прав, свобод чи інтересів фізичних або юридичних осіб, вживати заходів щодо всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи.

Відповідно до ч. 2 ст. 294 ЦПК України, з метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

З матеріалів заяви вбачається, що приватним нотаріусом Полтавського районного нотаріального округу Полтавської області Уманцем М.В. була заведена спадкова справа після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Тому керуючись ч. 1 та ч. 2 ст. 294 ЦПК України, суд приходить до висновку про необхідність витребування від приватного нотаріуса Полтавського районного нотаріального округу Полтавської області Уманця М.В. належним чином засвідченої копії спадкової справи № 107/2023 від 12 жовтня 2023 року, заведеної після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Згідно з частиною 2 статті 258 ЦПК України, процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

На підставі викладеного, керуючись ст. 258-260, 293, 294, 297 ЦПК України, суд,

постановив:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: виконавчий комітет Нехворощанської сільської ради Полтавського району Полтавської області про встановлення факту родинних відносин прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Справу розглядати в порядку окремого провадження.

Справу розглядати судом за участю заявника і заінтересованої особи.

Призначити судовезасідання порозгляду заяви 06березня 2024року на10год 30хв в приміщенні Новосанжарського районного суду Полтавської області (смт Нові Санжари, вул. Незалежності, 32).

В судове засідання викликати учасників справи.

Копію ухвали про прийняття до розгляду та відкриття провадження надіслати учасникам справи.

Заінтересованій особі направити копію ухвали разом з копією заяви і копіями доданих до заяви документів.

Заінтересована особаможе надатисвої поясненняпо справідо 06 березня 2024 року.

Витребувати від приватного нотаріуса Полтавського районного нотаріального округу Полтавської області Уманця Михайла Вячеславовича належним чином засвідчену копію спадкової справи № 107/2023 від 12 жовтня 2023 року, заведену після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Вказані докази слід направити до Новосанжарського районного суду Полтавської області протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали суду.

Роз`яснити, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Роз`яснити, що у разі неподання з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами.

Копію ухвали направити приватному нотаріусу Полтавського районного нотаріального округу Полтавської області Уманцеві Михайлу Вячеславовичу для виконання.

Повідомити учасників справи про наявність у суді технічної можливості брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Повідомити учасників справи, що інформацію щодо справи, що розглядається, вони можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://ns.pl.court.gov.ua/sud1621.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Новосанжарського районного суду

Полтавської області Кашуба М.І.

Дата ухвалення рішення12.02.2024
Оприлюднено14.02.2024
Номер документу116937948
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту родинних відносин

Судовий реєстр по справі —542/200/24

Рішення від 01.04.2024

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Кашуба М. І.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Кашуба М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні