Ухвала
від 13.02.2024 по справі 183/1037/24
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 183/1037/24

№ 2/183/1751/24

13 лютого 2024 року м.Новомосковськ

Суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області Оладенко О.С., ознайомившись із позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , виконавчого комітету Новомосковської міської ради про припинення права власності не нерухоме майно, скасування державної реєстрації права власності на нерухоме майно, скасування запису про зняття з державної реєстрації місця проживання , -

В С Т А Н О В И В:

До Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , виконавчого комітету Новомосковської міської ради, Піщанської сільської ради про припинення права власності не нерухоме майно, скасування державної реєстрації права власності на нерухоме майно, скасування запису про зняття з державної реєстрації місця проживання.

Ухвалою судді від 06.02.2024 позовну заяву залишено без руху та запропоновано позивачу усунути недоліки позовної заяви шляхом надання позовної заяви в новій редакції із зазначенням ціни позову; подання документу про сплату судового збору на суму, що складає 1% ціни позову, але не менше 1211,20 грн. за вимогу майнового характеру та 1211,20 грн. за вимогою немайнового характеру; доказів перебування у шлюбі та розірвання шлюбних відносин з відповідачкою ОСОБА_2 .

На виконання ухвали суду 12.02.2024 від позивача надійшла позовна заява в новій редакції із зазначенням ціни позову, документи стосовно перебування у шлюбі, а також документ про сплату судового збору. В уточненій позовній заяві позивачем вказано двох відповідачів: ОСОБА_2 та Виконавчий комітет Новомосковської міської ради.

Ознайомившись з уточненою позовною заявою та приходжу до висновку, що зазначена уточнена позовна заява не відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України, з наступних підстав.

Згідно з п. 4 ч.3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них.

У позовній заяві зазначено, зокрема, позовну вимогу про скасування запису, внесеного Піщанською сільською радою до реєстру територіальної громади про зняття ОСОБА_1 із зареєстрованого місця проживання та зобов`язати Піщанську сільську раду відновити реєстрацію місця проживання позивача.

У порушення вимог п.п.1,3 ч.3 ст.175 ЦПК України в уточненій позовній заяві не зазначено Піщанську сільську раду у якості відповідача.

Відповідно до ч.1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

З огляду на недотримання позивачем вимог ст. 175ЦПК України, вважаю за необхідне залишити уточнену позовну заяву без руху та надати позивачу строк для усунення недоліків шляхом надання позовної заяви в новій редакції із зазначенням відповідачів у справі, у відповідності до змісту заявлених позовних вимог.

Позовна заява у новій редакції повинна бути подана разом з доданими до неї копії відповідно до кількості учасників справи.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.175, 177, 185, 260 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Уточнену позовну заяву ОСОБА_1 про припинення права власності не нерухоме майно, скасування державної реєстрації права власності на нерухоме майно, скасування запису про зняття з державної реєстрації місця проживання - залишити без руху.

Встановити позивачу строк для усунення зазначених в ухвалі недоліків - 5 днів з дня вручення копії ухвали.

Роз`яснити позивачу, що якщо недоліки позовної заяви не буде усунено в строк, встановлений судом, заява вважатиметься неподаною і буде повернута позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Ухвала суду складена і підписана 13 лютого 2024 року .

Суддя Оладенко О.С.

СудНовомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення13.02.2024
Оприлюднено14.02.2024
Номер документу116940218
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі)

Судовий реєстр по справі —183/1037/24

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні