Ухвала
від 13.02.2024 по справі 193/1142/17
СОФІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

ЄУН 193/1142/17

Провадження 6/193/22/24

У Х В А Л А

іменем України

13 лютого 2024 року сел. Софіївка

Суддя Софіївського районного суду Дніпропетровської області Томинець О. В. розглянувши матеріали подання начальника Софіївського відділу державної виконавчої служби у Криворізькому районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Дроворуб І. про примусовий привід боржника ОСОБА_1 , заінтересована особа (стягувач) ОСОБА_2 ,

В С Т А Н О В И В :

07.02.2024 до Софіївського районного суду Дніпропетровської області звернувся начальник Софіївського відділу державної виконавчої служби у Криворізькому районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Дроворуб І. (надалі Софіївського ВДВС) з поданням про примусовий привід боржника ОСОБА_1 .

В обґрунтування подання вказує на те, що на виконанні у державного виконавця Софіївського ВДВС Савицької Л.О. перебуває виконавче провадження № 60830883 з примусового виконання судового наказу №193/1142/17, виданого 09.10.2017 Софіївським районним судом Дніпропетровської області про стягнення з ОСОБА_1 аліментів на утримання неповнолітніх дітей.

Посилаючись на те, що станом на 31.01.2024 боржник в добровільному порядку не виконує вимоги виконавчого документу, в той час, як він належним чином повідомлений про початок примусового виконання рішення та необхідності явки до відділу ДВС, державний виконавець ДВС просив ухвалити рішення про примусовий привід цього боржника.

Розглянувши подання та перевіривши фактичні обставини справи письмовими доказами, наданими державним виконавцем, суд вважає, що подання підлягає задоволенню виходячи з такого.

Судом встановлено, що навиконанні у державного виконавця Софіївського відділу державної виконавчої служби у Криворізькому районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Савицької Л.О. знаходиться виконавче провадження № 60830883 з примусового виконання судового наказу №193/1142/17, виданого 09.10.2017 Софіївським районним судом Дніпропетровської області про стягнення з ОСОБА_1 аліментів на утримання дітей: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , в твердій грошовій сумі в розмірі 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, на кожну дитину щомісячно до досягнення дітьми повноліття.

Станом на 31.01.2024 заборгованість зі сплати аліментів становить 295 491,27 грн.

Відповідно до п.14 ч.3 ст. 18 закону України «Про виконавче провадження», виконавець під час здійснення виконавчого провадження має право викликати фізичних осіб, посадових осіб з приводу виконавчих документів, що перебувають у виконавчому провадженні. У разі якщо боржник без поважних причин не з`явився за викликом виконавця, виконавець має право звернутися до суду щодо застосування до нього приводу.

Виконавцем під час здійснення виконавчого провадження направлявся виклик боржника 03.01.2024, яким останнього було зобов`язано з`явитися до державного виконавця (а.с.9). Проте за викликом боржник не з`явився.

Згідност.438 ЦПК України розшук боржника або дитини, привід боржника оголошуються за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача.

Відповідно до п. 27 ч. 1 ст.23 Закону України "Про Національну поліцію" поліція відповідно до покладених на неї завдань вживає заходів для забезпечення публічної безпеки і порядку під час примусового виконання судових рішень і рішень інших органів (посадових осіб), здійснює привід осіб за рішенням тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України, а також вживає заходів, спрямованих на усунення загроз життю та здоров`ю державних виконавців, приватних виконавців та інших осіб, які беруть участь у вчиненні виконавчих дій, здійснює привід у виконавчому провадженні, здійснює розшук боржника чи дитини у виконавчому провадженні у випадках, передбачених законом або рішенням суду.

Привід за своєю правовою природою є заходом процесуального примусу, що полягає у затриманні і примусовому доставлені особи задля забезпечення її участі у провадженні у випадках, якщо цю особу було належним чином викликано, але вона не з`явилася без поважних причин або без повідомлення про причини неприбуття.

Про привід суд постановляє ухвалу, в якій зазначає ім`я фізичної особи, яка підлягає приводу, місце проживання (перебування), роботи, служби чи навчання, підстави застосування приводу, час, коли необхідно особу доставити і місце доставки особи, суб`єкт, якому доручається здійснити привід.

Проаналізувавши викладене вище, суд дійшов висновку, що боржник не вживає заходів щодо виконання виконавчого листа про стягнення з нього аліментів, а тому подання підлягає задоволенню та є всі підстави для здійснення в порядку, передбаченому ст. 18 Закону України «Про виконавче провадження», одноразового примусового приводу ОСОБА_1 до Софіївського ВДВС.

Керуючись ст. 438 ЦПК України, ст. 18 ЗУ "Про виконавче провадження", суд

У Х В А Л И В:

Подання начальника Софіївського відділу державної виконавчої служби у Криворізькому районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Дроворуба І. про примусовий привід боржника ОСОБА_1 , - задовольнити.

Застосувати до боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , привід до Софіївського відділу державної виконавчої служби у Криворізькому районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), який здійснити до 26 лютого 2024 року з 08:00 до 17:00 години.

Копію ухвали направити для виконання до відділення поліції №9 Криворізького районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області, а Софіївському ВДВС - для відома.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. В. Томинець

Дата ухвалення рішення13.02.2024
Оприлюднено14.02.2024
Номер документу116940422
СудочинствоЦивільне
Сутьпримусовий привід боржника ОСОБА_1 , заінтересована особа (стягувач) ОСОБА_2

Судовий реєстр по справі —193/1142/17

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Томинець О. В.

Ухвала від 12.07.2019

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Шумська О. В.

Ухвала від 05.07.2019

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Шумська О. В.

Ухвала від 09.10.2017

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Шумська О. В.

Судовий наказ від 09.10.2017

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Шумська О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні