Ухвала
від 12.02.2024 по справі 235/290/24
КРАСНОАРМІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер справи 235/290/24

Номер провадження 2/235/435/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 лютого 2024 року м. Покровськ

Суддя Красноармійського міськрайонного суду Донецької області Хмельова С.М. розглянувши заяву представника Покровської окружної прокуратури про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Донецькій області до ОСОБА_1 , треті особи Селидівська міська військова адміністрація Покровського району Донецької області, про стягнення шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу,

В С Т А Н О В И В :

До Красноармійського міськрайонного суду Донецької області звернувся заступник керівника Покровської окружної прокуратури Донецької області в інтересах держави в особі Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Донецькій області до ОСОБА_1 , треті особи Селидівська міська військова адміністрація Покровського району Донецької області, про стягнення шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу.

Ухвалою суду від 16.01.2024 року позов прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі, визначено проводити розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження, призначено судове засідання на 13.02.2024 року на 10 годину 10 хвилин, про що повідомлені сторони по справі.

На електрону пошту суду 12.02.2024 року надійшла заява від прокурора Покровської окружної прокуратури про проведення судового засідання в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів. Заява обґрунтована введенням в Україні воєнного стану, дотриманням безпеки учасників судового провадження.

Представник просить суд надати можливість участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами суду з використанням власних технічних засобів.

Розглядаючи дане клопотання, суддя зазначає наступне.

Частиною 1 статті 212 ЦПК України передбачено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Частиною 2 статті 212 ЦПК України передбачено, що учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

З поданої заяви вбачається, що вона не надіслано іншим учасникам справи, та подана з порушенням встановленого строку. Тобто, представник прокуратури звернувся з заявою, яка не відповідає вимогам закону, що унеможливлює її задоволення.

Крім того, суд не має можливості провести судове засідання, яке відбудеться в режимі відеоконференції, оскільки, зал судових засідань, в якому проводяться розгляд справ головуючою суддею, не обладнано технічною можливістю проведення в порядкуст. 212 ЦПК Українисудових засідань в режимі відеоконференції, а інші облаштовані зали судових засідань для проведення відеоконференцій зайняті.

Таким чином, клопотання не підлягає задоволенню, оскільки подане з порушенням статті 212 ЦПК України.

Також судзвертає увагу,що Покровськаокружна прокуратурарозташована втому самомумісті,що іКрасноармійський міськрайоннийсуд,представники прокуратуриприймають участьу судовихзасіданнях декількаразів вдень в приміщенні суду. Таким чином, суд не вбачає перешкод для безпосередньої участі представника прокуратури в судовому засіданні в цій цивільній справі.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.212,260,261 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Відмовити в задоволенні заяви представника Покровської окружної прокуратури про проведення судового засідання в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Відповідно до ч. 2ст.261ЦПК України ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

СуддяХмельова С.М.

Дата ухвалення рішення12.02.2024
Оприлюднено14.02.2024
Номер документу116942593
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу

Судовий реєстр по справі —235/290/24

Рішення від 10.04.2024

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Хмельова С. М.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Хмельова С. М.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Хмельова С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні