Ухвала
від 13.02.2024 по справі 730/86/24
БОРЗНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

БОРЗНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16400, м. Борзна, Чернігівської обл., вул. Незалежності, буд. 4 тел.: 0 (4653) 21-202

Справа №730/86/24

Провадження № 2/730/78/2024

У Х В А Л А

підготовчого засідання

"13" лютого 2024 р. м. Борзна

Борзнянський районний суд Чернігівської області у складі:

головуючої судді Данько О.В.

з участю секретаря судового засідання Граб С.О.

представника позивача адвоката Луєнка Ю.В.

розглянувши увідкритому підготовчомусудовому засіданнів залісуду м.Борзни цивільнусправу запозовом ОСОБА_1 до Борзнянської міської ради Чернігівської області, треті особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Комунальне підприємство «Борзна-Комунальник» про визнання права власності, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом у якому просить визнати за нею право власності за набувальною давністю на нежитлові приміщення загальною площею 17,4 кв. м., які позначені на поетажному плані від 29 жовтня 2004 року І поверху будівлі літера «А», розташованої по АДРЕСА_1 , під № 11 площею 14,1 кв. м., № 12 площею 0,6 кв. м. та № 13 площею 2,7 кв. м.

Ухвалою судді Борзнянського районного суду Чернігівської області від 16 січня 2024 року позовна заява прийнята до розгляду, відкрите загальне позовне провадження у справі й призначене підготовче судове засідання.

Представник позивача у підготовчому судовому засіданні позовні вимоги підтримав, вказав про надання всіх доказів на підтвердження обставин на які посилається у позові, підтримав заяву про допит свідків ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , повідомив, що судові витрати позивача складаються з витрат по сплаті судового збору та витрат на правничу допомогу у сумі 40000 грн., не заперечував проти призначення справи до судового розгляду по суті.

Відповідач Борзнянська міська рада відзиву на позов не подала, у підготовче судове засідання представника не направила, про причини неявки представника не повідомила, заяви про відкладення розгляду справи не подала.

Треті особи ОСОБА_2 , ОСОБА_3 у судове засідання не з`явились, подали заяви у яких просять розглядати справу без їх участі, не заперечують проти позовних вимог.

Третя особа КП «Борзна-Комунальник» пояснень щодо позову не подало, у підготовче судове засідання представника не направило, також не повідомило про причини його неявки, заяви про відкладення розгляду справи від третьої особи не надходили.

Неявка належним чином сповіщених учасників справи відповідно до положень ст.198 ЦПК України не перешкоджає проведенню підготовчого судового засідання.

З`ясувавши коло питань, передбачених приписами ст.197 ЦПК України, необхідних для досягнення завдань підготовчого провадження, визначених ст.189 ЦПК України, суд відповідно до положень п.3 ч.2 ст.200 ЦПК України дійшов висновку про можливість закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Одночасно з позовною заявою представник позивача подав заяву про виклик свідків ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , обгрунтовану тим, що вони можуть повідомити обставини, що мають значення для справи.

Стаття 92ЦПК Українивизначає,що викликсвідка здійснюєтьсяза заявоюучасника справи. Узаяві провиклик свідказазначаються йогоім`я,місце проживання(перебування)або місцероботи,обставини,які вінможе підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку, що заява представника позивача про виклик свідків відповідає вказаним вимогам, є обгрунтованою та підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 92,189-200 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ :

Закрити підготовче провадження та справу за позовом ОСОБА_1 до Борзнянської міської ради Чернігівської області, треті особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Комунальне підприємство «Борзна-Комунальник» про визнання права власності, призначити до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні в приміщенні Борзнянського районного суду Чернігівської області (м. Борзна Чернігівської області, вул. Незалежності, 4) на 22 лютого 2024року об11-00год.

Клопотання представникапозивавча адвокатаЛуєнка Ю.В.задовольнити тавикликати уякості свідків ОСОБА_4 та ОСОБА_5 .

Копію ухвали негайно направити учасникам справи.

Розгляд справи проводити суддею одноособово.

У судове засідання викликати сторони.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її проголошення.

Суддя О.В. Данько

СудБорзнянський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення13.02.2024
Оприлюднено15.02.2024
Номер документу116951136
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —730/86/24

Рішення від 22.02.2024

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Данько О. В.

Рішення від 22.02.2024

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Данько О. В.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Данько О. В.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Данько О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні