Ухвала
від 12.02.2024 по справі 873/30/24
ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, літера А, м. Київ, 04116 (044) 230-06-58 inbox@anec.court.gov.ua

УХВАЛА

"12" лютого 2024 р. Справа№ 873/30/24

Північний апеляційний господарський суд

суддя: Майданевич А.Г.

розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «НОР-ЕСТ АГРО»

про видачу виконавчого документа на примусове виконання рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків від 26.01.2024

у справі №89/23 (суддя Оберемко Р.А.)

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «НОР-ЕСТ АГРО»

до 1)Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Войтовське»

2)Товариства з обмеженою відповідальністю «Армійське агро»

про стягнення заборгованості

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «НОР-ЕСТ АГРО» звернулось до Північного апеляційного господарського суду із заявою про видачу виконавчого документу на примусове виконання рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків від 26.01.2024 у справі № 89/23.

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями, справу №873/30/24 за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «НОР-ЕСТ АГРО» про видачу виконавчого документу на примусове виконання рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків від 26.01.2024 у справі № 89/23 передано на розгляд головуючому судді (судді-доповідачу) Майданевичу А.Г.

Відповідно до приписів ч.ч. 1, 2 ст. 352 Господарського процесуального кодексу України питання видачі наказу на примусове виконання рішення третейського суду розглядається судом за заявою особи, на користь якої прийнято рішення третейського суду. Заява про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду подається до апеляційного господарського суду за місцем проведення третейського розгляду протягом трьох років з дня ухвалення рішення третейським судом.

Стаття 353 Господарського процесуального кодексу України встановлює вимоги до форми і змісту заяви про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду.

Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «НОР-ЕСТ АГРО» про видачу виконавчого документа на примусове виконання рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків від 26.01.2024 у справі №89/23 судом підстав для залишення заяви без руху, повернення заяви та відмови у відкритті провадження не встановлено.

Заперечень проти відкриття провадження на час винесення цієї ухвали до суду не надійшло.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку про наявність підстав для відкриття провадження та призначення справи до розгляду.

За приписами ч. 1 ст. 354 Господарського процесуального кодексу України заява про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду розглядається суддею одноособово протягом п`ятнадцяти днів з дня її надходження до суду в судовому засіданні з повідомленням сторін. Неявка сторін чи однієї із сторін, належним чином повідомлених про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду заяви.

При розгляді заяви про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду за клопотанням однієї із сторін господарський суд витребовує справу з постійно діючого третейського суду, в якому вона зберігається. Справа має бути направлена до господарського суду протягом п`яти днів від дня надходження вимоги. У такому разі строк розгляду заяви про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду продовжується до тридцяти днів з дня її надходження до суду (ч. 2 ст. 354 Господарського процесуального кодексу України).

Водночас, частина друга ст. 56 Закону України "Про третейські суди" встановлює, що при розгляді заяви про видачу виконавчого документа компетентний суд повинен витребувати справу з постійно діючого третейського суду, в якому зберігається справа, яка має бути направлена до компетентного суду протягом п`яти днів від дня надходження вимоги. У такому випадку строк вирішення заяви про видачу виконавчого документа продовжується до одного місяця.

За таких обставин, суд вважає за необхідне витребувати з Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків справу №89/23.

На підставі викладеного та керуючись статтями 234, 235, 352-354 Господарського процесуального кодексу України, Північний апеляційний господарський суд

У Х В А Л И В:

1.Прийняти до розгляду заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «НОР-ЕСТ АГРО» про видачу виконавчого документа на примусове виконання рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків від 26.01.2024 у справі №89/23.

2.Розгляд справи №873/30/24 за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «НОР-ЕСТ АГРО» про видачу виконавчого документа на примусове виконання рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків від 26.01.2024 у справі №89/23 призначити на 04.03.2024 об 09:40.

Засідання відбудеться в приміщенні Північного апеляційного господарського суду за адресою: 04116, м. Київ, вул. Шолуденко 1-А, зал судових засідань №7 (2 поверх).

3.Зобов`язати Постійно діючий третейський суд при Асоціації "Інформаційно-фінансового бізнесу" протягом п`яти днів від дня отримання цієї ухвали направити до Північного апеляційного господарського суду справу №89/23 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «НОР-ЕСТ АГРО» до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Войтовське» та Товариства з обмеженою відповідальністю «Армійське агро».

4.Зобов`язати кожну із сторін третейського спору та третейський суд надати суду письмову інформацію про наступне:

-чи наявне третейське застереження і чи не визнавалось воно недійсним;

-чи не скасоване рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків від 26.01.2024 у справі №89/23 компетентним судом;

-чи є в провадженні Північного апеляційного господарського суду або інших судів заяви про оскарження чи скасування рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків від 26.01.2024 у справі №89/23.

5.Зобов`язати третейський суд надати суду до дати слухання справи належним чином засвідчені копії:

-положення про Постійно діючий третейський суд при при Асоціації українських банків;

-регламент Постійно діючий третейський суд при при Асоціації українських банків;

-список третейських суддів.

6.Довести до відома учасників справи, що нез`явлення їх представників в судове засідання не є перешкодою розгляду заяви про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду по суті.

7.Довести до відома учасникам справи, що всі документи та письмові докази подаються виключно через відділ документального забезпечення Північного апеляційного господарського суду (канцелярію суду) за адресою: м. Київ, вул. Шолуденка, 1-А (І поверх).

8.Копію даної ухвали надіслати учасникам справи та Постійно діючому третейському суду при Асоціації українських банків.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Суддя А.Г. Майданевич

Дата ухвалення рішення12.02.2024
Оприлюднено15.02.2024
Номер документу116953381
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —873/30/24

Ухвала від 22.04.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Майданевич А.Г.

Судовий наказ від 15.04.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Майданевич А.Г.

Судовий наказ від 15.04.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Майданевич А.Г.

Судовий наказ від 15.04.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Майданевич А.Г.

Ухвала від 03.04.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Майданевич А.Г.

Ухвала від 04.03.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Майданевич А.Г.

Ухвала від 20.02.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Майданевич А.Г.

Ухвала від 12.02.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Майданевич А.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні