Ухвала
від 12.02.2024 по справі 280/9848/23
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про витребування доказів

12 лютого 2024 року Справа № 280/9848/23 м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Мінаєвої К.В., розглянувши у порядку письмового провадження питання про витребування доказів у справі

за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 )

до Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Запорізькій області (Філія ГСЦ МВС) (вул. Незалежної України, буд. 57, м. Запоріжжя, 69035; код ЄДРПОУ 43611797) в особі Територіального сервісного центру № 2342 (вул. Оріхівське шосе, буд.7-А, м.Запоріжжя, 69033),

треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача ОСОБА_2 ( АДРЕСА_1 ), ОСОБА_3 ( АДРЕСА_1 )

про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

До Запорізького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 (далі - позивач) до Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Запорізькій області (Філія ГСЦ МВС) в особі Територіального сервісного центру № 2342 (далі відповідач), в якій позивач з урахуванням уточнених позовних вимог просить суд:

1) визнати протиправними дії відповідача щодо відмови позивачу у реєстрації автомобіля «Volkswagen Caddy» легковий універсал, номер шасі (кузов, рама) НОМЕР_2 ;

2) зобов`язати відповідача на виконання заочного рішення Жовтневого районного суду м. Запоріжжя від 04.07.2023, провадження № 2/331/977/2023, справа № 331/1712/23 та ухвали суду від 25.08.2023, провадження № 2/331/977/2023, справа № 331/1712/23 скасувати реєстрацію права власності на автомобіль «Volkswagen Caddy» легковий універсал, номер шасі (кузов, рама) НОМЕР_2 , державний реєстраційний номер НОМЕР_3 за ОСОБА_3 , поновити реєстрацію права власності на автомобіль «Volkswagen Caddy» легковий універсал, номер шасі (кузов, рама) НОМЕР_2 , державний реєстраційний номер НОМЕР_3 за ОСОБА_3 , поновити реєстрацію права власності на автомобіль «Volkswagen Caddy» легковий універсал, номер шасі (кузов, рама) НОМЕР_2 за ОСОБА_2 та здійснити перереєстрацію за позивачем права власності на 1/2 частину автомобіля «Volkswagen Caddy» легковий універсал, номер шасі (кузов, рама) НОМЕР_2 з видачею номерних знаків та свідоцтва про реєстрацію автомобіля, за плату встановлену чинним законодавством для даного виду адміністративних послуг та згідно порядку, визначеному постановою Кабінету Міністрів України № 1388 від 07.09.1998.

Ухвалою від 12.12.2023 суд відкрив провадження у цій справі, призначив її до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення та виклику сторін.

У відзиві на позовну заяву представник відповідача, серед іншого, зазначив, що відповідно до наказів МВС України від 24 лютого 2020 року № 171 «Про затвердження Структури Головного сервісного центру МВС» (у редакції наказу МВС України від 19 вересня 2023 року № 768) (зі змінами) та від 16 жовтня 2023 року № 838 «Про організаційно-штатні зміни в Головному сервісному центрі МВС», регіональний сервісний центр ГСЦ МВС в Запорізькій області (філія ГСЦ МВС) (код ЄДРПОУ 43611797) до штату якого також входили структурні підрозділи: Територіальний сервісний центр МВС № 2341, Територіальний сервісний центр МВС № 2342, та інші, реорганізовано, скорочено всі посади, працівники у встановленому порядку звільнені. Водночас відповідно до вище вказаних організаційно-штатних змін в Головному сервісному центрі МВС, утворено регіональний сервісний центр ГСЦ МВС у Дніпропетровській та Запорізькій областях (філія ГСЦ МВС) (код ЄДРПОУ 45291657), до штату якого входять структурні підрозділи зокрема і Територіальні сервісні центри МВС з визначеним місцем дислокації в місті Запоріжжя, визначене місце знаходження регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Дніпропетровській та Запорізькій областях (філія ГСЦ МВС) за адресою пр. Праці, б. 16, м. Дніпро, 49041. Призначеною комісією з проведення заходів пов`язаних із припинення діяльності регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Запорізькій області (філія ГСЦ МВС) ніяких дій окрім з припинення не проводиться. Відтак у разі задоволення позовної заяви, виконання судового рішення в частині реєстрації/перереєстрації транспортного засобу буде неможливим, оскільки, як зазначено вище, регіональний сервісний центр ГСЦ МВС в Запорізькій області (філія ГСЦ МВС) та його структурні підрозділи зокрема Територіальний сервісний центр МВС № 2341, реорганізовано.

Разом з тим, представником відповідача не надано жодних доказів на підтвердження зазначеного, у зв`язку з чим необхідним є визначення належного відповідача у справі.

Відповідно до частини першої статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України) розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Принцип офіційного з`ясування всіх обставин у справі, передбачений вказаною статтею, зобов`язує суд вчинити всі необхідні дії для повного та всебічного з`ясування фактичних обставин справи з метою забезпечення прийняття правосудного рішення.

Відповідно достатті 72 КАС Українидоказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами;висновками експертів; показаннями свідків.

За приписамистатті 80 КАС Українипро витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Відповідно до вимогстатті 94 КАС України, письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Відтак, виходячи з встановленогостаттею 9 КАС Українипринципу офіційного з`ясування всіх обставин у справі, суд вважає за необхідне витребувати від Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Дніпропетровській та Запорізькій областях (філія ГСЦ МВС): правовстановлюючі документи Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Дніпропетровській та Запорізькій областях (філія ГСЦ МВС); письмові пояснення, чи є Регіональний сервісний центр ГСЦ МВС у Дніпропетровській та Запорізькій областях (філія ГСЦ МВС) правонаступником Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Запорізькій області (філія ГСЦ МВС).

Керуючись статтями 9, 72, 77, 80, 94, 243, 248 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Витребувати від Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Дніпропетровській та Запорізькій областях (філія ГСЦ МВС) належним чином засвідчені копії доказів:

- правовстановлюючі документи Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Дніпропетровській та Запорізькій областях (філія ГСЦ МВС);

- письмові пояснення, чи є Регіональний сервісний центр ГСЦ МВС у Дніпропетровській та Запорізькій областях (філія ГСЦ МВС) правонаступником Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Запорізькій області (філія ГСЦ МВС).

Витребувані судом докази надати до Запорізького окружного адміністративного суду протягом двох днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Копію ухвали направити на адресу Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Дніпропетровській та Запорізькій областях (філія ГСЦ МВС) (просп. Праці, буд. 16, м.Дніпро, 49041; код ЄДРПОУ 45291657).

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала виготовлена у повному обсязі та підписана 12.02.2024.

Суддя К.В.Мінаєва

Дата ухвалення рішення12.02.2024
Оприлюднено15.02.2024
Номер документу116957506
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —280/9848/23

Ухвала від 19.04.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Лукманова О.М.

Ухвала від 11.04.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Лукманова О.М.

Ухвала від 04.04.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Лукманова О.М.

Рішення від 27.02.2024

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Мінаєва Катерина Володимирівна

Ухвала від 12.02.2024

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Мінаєва Катерина Володимирівна

Ухвала від 12.12.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Мінаєва Катерина Володимирівна

Ухвала від 28.11.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Мінаєва Катерина Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні