Постанова
від 14.02.2024 по справі 729/359/24
БОБРОВИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 729/359/24

1-кс/729/17/24 р.

У Х В А Л А

ІМ ЕН ЕМ У КР АЇ НИ

14 лютого 2024 р. Слідчий суддя Бобровицького районного суду Чернігівської області ОСОБА_1 ,розглянувши матеріали скарги ТОВ «Газорозподільні мережі України» в особі Чернігівської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України» на бездіяльність ВП № 2 (м. Бобровиця) Ніжинського РУП ГУНП в Чернігівській області стосовно невнесення відомостей про вчинення кримінального правопорушення за ст.ст. 194, 296 КК України до Єдиного реєстру досудових розслідувань,-

в с т а н о в и в:

14.02.2024 року ТОВ «Газорозподільні мережі України» в особі Чернігівської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України» звернувся до Бобровицького районного суду із скаргою на бездіяльність ВП № 2 (м. Бобровиця) Ніжинського РУП ГУНП в Чернігівській області стосовно невнесення відомостей про вчинення кримінального правопорушення за ст.ст. 194, 296 КК України до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Крім того заявником подано клопотання про поновлення пропущених строків подання скарги на бездіяльність слідчого щодо невнесення відомостей з підстав пропуску строку з поважних причин. В обґрунтування клопотання зазначає, що 28 грудня 2023 року Чернігівською філією ТОВ «Газорозподільні мережі України» за вих. №ЧнФ/100/Сл-328/13/1223 до Ніжинського ВП ГУПН в Чернігівській області скерована заява про вчинення кримінального правопорушення, яка прийнята старшим інспектором ОСОБА_2 12.01.2024 було подано до Ніжинського ВП ГУНП в Чернігівській області та Бобровицького ВП ГУНП в Чернігівській області заяву про видачу витягу з ЄРДР. Втім, лише 29.01.2024 Чернігівською філією ТОВ «Газорозподільні мережі України» було отримано лист від 15.01.2024 за підписом т.в.о. начальника відділення, майора поліції ОСОБА_3 , де було повідомлено що вищевказане звернення було розглянуто ВП №2 (м. Бобровиця) Ніжинського РУП ГУНП у Чернігівській області (без уточнення дати такого розгляду та прийняття рішення). Також лист містив відомості, що матеріали перевірки свідчать, що завдана шкода є малозначною, не у великих розмірах, тобто менше ніж 250 нмдг, а тому відсутній склад злочину передбачений ст. 194 КК України. В зв`язку з чим, лише 29.01.2024 Чернігівській філії ТОВ «Газорозподільні мережі України» стало відомо про бездіяльність відділення поліції №2 (м. Бобровиця) Ніжинського РУП ГУНП в Чернігівській області.

Відповідно дост. 24 КПК Україникожному гарантується право на оскарження процесуальних рішень, дій чи бездіяльності суду, слідчого судді, прокурора, слідчого в порядку, передбаченому цим Кодексом. Гарантується право на перегляд вироку, ухвали суду, що стосується прав, свобод чи інтересів особи, судом вищого рівня в порядку, передбаченому цим Кодексом, незалежно від того, чи брала така особа участь у судовому розгляді.

Згідно з п. 1 ч. 1ст. 303 КПК України, на досудовому провадженні можуть бути оскаржені, зокрема, бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення.

Скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого, дізнавача чи прокурора, передбачені ч. 1ст. 303 КПК України, можуть бути подані особою протягом десяти днів з моменту прийняття рішення, вчинення дії або бездіяльності (ч. 1ст. 304 КПК України).

Відповідно до п. 3 ч. 2ст. 304 КПК України, скарга повертається, якщо є поданою після закінчення строку, передбаченого ч. 1ст. 304 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку або слідчий суддя за заявою особи не знайде підстав для його поновлення.

Оцінивши доводи заявника в частині поновлення строку звернення зі скаргою на бездіяльність органу досудового розслідування, слідчий суддя вважає їх поважними, обґрунтованими та таким що є підставою для поновлення строку звернення до суду з метою реалізації його права на оскарження бездіяльності поліції.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 303-304 КПК України, слідчий судя,-

постановив:

Поновити ТОВ «Газорозподільні мережі України» в особі Чернігівської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України» строк на оскарження бездіяльності ВП № 2 (м. Бобровиця) Ніжинського РУП ГУНП в Чернігівській області стосовно невнесення відомостей про вчинення кримінального правопорушення за ст.ст. 194, 296 КК України до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Відкрити провадження за скаргою ТОВ «Газорозподільні мережі України» в особі Чернігівської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України» на бездіяльність ВП № 2 (м. Бобровиця) Ніжинського РУП ГУНП в Чернігівській області стосовно невнесення відомостей про вчинення кримінального правопорушення за ст.ст. 194, 296 КК України до Єдиного реєстру досудових розслідувань та призначити розгляд справи на 12 год. 00 хв. 15.02.2024 року.

Зобов`язати ВП №2 (м.Бобровиця) Ніжинського РУП ГУНП в Чернігівській області надати матеріали перевірки за заявою Чернігівської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України».

У судове засідання викликати представника Чернігівської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України» та представника ВП №2 (м.Бобровиця) Ніжинського РУП ГУНП в Чернігівській області

Копію ухвали направити сторонам.

Ухвала оскарженню не підлягає, а набирає законної сили з моменту її винесення і підлягає негайному виконанню.

Слідчий суддя

Бобровицького районного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.02.2024
Оприлюднено15.02.2024
Номер документу116971067
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —729/359/24

Постанова від 16.02.2024

Кримінальне

Бобровицький районний суд Чернігівської області

Бойко В. І.

Постанова від 14.02.2024

Кримінальне

Бобровицький районний суд Чернігівської області

Бойко В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні